Károly herceg: "Erdély lehet a kulcsa a bolygó megmentésének"

Károly erdélyi birtokairól és Erdélyről a BBC On Your Farm című műsorában beszélt. Szerinte túl sokáig nem adtunk semmit a természetnek, csak elvettünk tőle, valamint háttérbe kényszerítettük a természetet és kizsákmányoltuk.


Károly elmondta, hogy Erdélyben a gazdák még mindig kézzel kaszálnak, nem tartanak többet egy-két tehénnél, és lovak által vontatott szekereken szállítják a tejet. Szerinte ezeket az ősi életformákat meg kell őrizni, valamint integrált módon kell megközelíteni a termelés problémáját, "amit nem végezhetnek csak nagyvállalkozások".


Károly herceg egyébként visszajáró vendégnek számít Romániában. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.



Forrás: transindex.ro

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Lenyűgöző felvételeken Erdély legszebb részei madártávlatból

Három részes drónvideó sorozat tiszteleg Erdély, sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Már az első rész is magával ragadó.

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Elképesztőek ezek a magasból készített fotók...

Most megnézheted, milyen lehet asztronautaként lenézni a Föld nevű bolygóra. Annyit mondunk, hogy ezeket a fotókat akkor is érdemes megnézned, ha már láttál ilyesmit.

Elképesztő 145 éves titok lappang Kőbánya alatt - vess rá te is egy pillantást!

Kőbánya roppant izgalmas környék, csak igyekszik ezt a lehető legjobban titkolni. Az itt lévő Dreher Sörgyár csak egy, a nevezetességei közül.

Igazán különleges állatok, akikről el sem hiszed, hogy léteznek

A természet nagy mókamester. Ugyan tudjuk, hogy a dolgoknak csak véges számú kombinációja létezhet, azért a jó öreg Anyatermészet időről időre meglep minket.


NAPI BOLDOGSÁG