Ki így, ki úgy segít a szolgálatukat teljesítő katonáknak, rendőröknek

A Mars téri presszóban ingyen kávét kapnak a rendőrök és katonák, akik a szerb-magyar határnál teljesítenek szolgálatot.

Úgy tűk divat lett a vendéglátásban dolgozók részéről az adakozás, ahogy egy korábbi cikkünkben már írtunk az hajléktalanok számára ingyen meleg ételt biztosító étteremről, most egy presszó zseniális ártábláját tesszük közszemlére.

"Kitartást a határokon! Köszönet Néktek!" - olvasható azon a rendhagyó árlistán, ami Szegeden fogadja az egyenruhásokat. Külön árlistát állított össze ugyanis a határon szolgáló rendőröknek és katonáknak egy Mars téri presszó, kérhetik simán, habbal, tejszínnel vagy netán tejporral a kávéjukat, ezen felül vagy akár teát, forró csokit és cappuccinót is választhatnak, nem kell érte fizetniük egyetlen forintot sem. Egyszerűen szép, hogy még a vendéglátás is a rendőrök és katonák kemény munkáját segíti.

Vajon melyik lesz a következő település, ahol a kávézó az orvosok, szociális munkások és az önkéntesek munkáját segíti hasonló módon.


Pozitív Nap - Vermes Nikolett

Forrás: Szegedma

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

Te segítenél egy bajba jutott állaton? Ezek az emberek az életük kockáztatása árán is megtették! (+videó)

Ezek a hősök a saját életüket kockáztatták, hogy segítsenek egy állatnak... Hősies állatmentések egy megható válogatásban.

Nem segítek a feleségemnek - ezért te se segíts soha

Az alábbi gondolatfoszlány néhány nappal ezelőtt indult hódító útjára a Facebookon, amit mi az Új Egyensúly portál főszerkesztőjének, Barok Eszternek a fordításában találtunk meg, a történet pontos eredete sajnos bizonytalan. Itt most után közöljük mivel ez a rövid elbeszélés precíz magyarázata annak, miért nem segít feleségének egy férfi a háztartási munkában és a gyereknevelésben.

A legjobb frissítő, akár már reggelire is: jegeskávék egyszerűen, házilag

Évszázadok óta a kávé az egyetlen ital, amely nem megy ki a divatból. Nem csoda, hiszen rengeteg jó tulajdonsággal bír, például: élénkít, antibakteriális, izomstimuláló és még sorolhatnám. Ellenben a kávét alapvetően forrón fogyasztjuk. Csak, hogy ebben a nyárias időben, már nem szívesen hevítjük tovább amúgy is átmelegedett testünket. Ezért itt egy pár csíny a friss jegeskávé elkészítéséhez.

Íme, az ország hét csodája!

Gyakran esünk abba a hibába, hogy a természetet azonosítjuk egy szép idős fával, egy kellemes vizű tóval, egy aranyos állattal, a hétvégi kirándulással vagy horgászattal. Mindez valóban fontos, és a rekreációs értéket nem szabad lebecsülni, de amikor természetről beszélünk, ennél sokkal többről van szó.


NAPI BOLDOGSÁG