Mese az ország tündérpalotájáról - csupán a móka kedvéért


Egyszer volt hol nem volt. Volt egyszer egy kis házikó. Ez a házikó egy faluban épült, amit úgy hívnak, hogy Máriagyűd. Hetedhét országban híres kis falu ez a Máriagyűd. A világ minden tájáról kicsik és nagyok, szőkék és barnák, királyok és királynők csodájára jártak a gyönyörű falucska gyönyörű ki templomának, sokan megjárták a híres templomhoz vezető óriás lépcsőket. S így ment ez hosszú-hosszú éveken át, egészen egy szombati napig.
Ugyanis egy tündérkirálynő, akit B András Mártának hívtak, megálmodta minden idők legtündéribb tündérpalotáját. S ez a tündérpalota nem lehetett máshol, mint Máriagyűdön. Egészen közel is volt a híres templomhoz és annak híres óriáslépcsöit.

Márta tündérkirálynő azon nyomban munkának látott és először szárnysegédet keresett szerte a faluban. Hamar rá is talált a tündérpalota hercegnőjére. A hercegnőt úgy hívták, hogy Latorczai-Rácz Lilla, akinek messze e világon a legnegédesebb borából ivott minden lovag és kisasszony. A tündérpalotát Czukor Borsó névre keresztelték.

Így Márta tündérkirálynő és Lilla hercegnő együtt vágtak bele a tündérpalota életre keltésének. Szorgos kis tündér seregük, - akik tündér sütit ettek és tündér szörpöt szürcsöltek - festették szép színesre a palota szegleteit.

Teltek a hetek, a napok, míg végül a tündérkirálynő és a hercegnő késznek nem nyilvánította a tündérpalotát. Ezután nem volt mit tenni, csupán várni az éhes szájú vendégeket, hogy mindenki belekóstoljon a Czukor Borsó világhíres süteményeibe és csokoládéjába.
Ugyanis Márta tündérkirálynő és Lilla hercegnő varázslatos hűtője igazi íz különlegességeket tartogat, a világ minden királya, királyfija, királynője és hercegnője számára. Van abban a hűtőszekrénybe levendulás, rózsavizes, málnál és még sok más féle macaron meg cupcake. A polcokon, pedig mindenféle tárgyak helyett csoki nyalóka, forró csoki pálca, bonbon és még sok más finomság tündököl.

De nem csak bendőnövesztő hely ez a tündérpalota. Ha egy királyfi elfárad, csak felpattan fehér lovára és elvágtat a tündérpalotáig. Azonnal nyugalomra lel, hogy legközelebb újult erővel álljon ki a sárkányok ellen. S ha a királyfi vinne némi meglepetést szíve úrnőjének, csak körbenéz a Czukor Borsó csodaszép bolthelységében és választ egy porcelán-, vagy festménycsodát.

Márta tündérkirálynő és Lilla hercegnő még most is sürög, forog a tündérpalotában és várja az édesszájú királyi családokat, barátokat.

Aki nem hiszi, járjon utána.

Máriagyűd, Arany János utca, 29.:

A kávézóhelység más perspektívából:

Hogy mindenki rátaláljon a Czukor Borsóra...

Kint is bent is csodálatos

Itt valóban bárkit szívesen látnak...

Jöjjenek a már elmesélt finomságok!

"Csupán a móka kedvéért"


Pozitív Nap - Vermes Nikolett
 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.

"Olyan vagyok, mint a birkák, a szabad levegőnek születtem" - 90 éves néni egy olasz falu egyedüli lakója

Az augusztusban 91. életévét betöltő Paolina Grassi az utolsó lakója Casali Socraggio hegyvidéki falujának Olaszországban a svájci határ közelében

A legjobb frissítő, akár már reggelire is: jegeskávék egyszerűen, házilag

Évszázadok óta a kávé az egyetlen ital, amely nem megy ki a divatból. Nem csoda, hiszen rengeteg jó tulajdonsággal bír, például: élénkít, antibakteriális, izomstimuláló és még sorolhatnám. Ellenben a kávét alapvetően forrón fogyasztjuk. Csak, hogy ebben a nyárias időben, már nem szívesen hevítjük tovább amúgy is átmelegedett testünket. Ezért itt egy pár csíny a friss jegeskávé elkészítéséhez.

Falun: tündéri magyar animáció a falusi életről (+videó)

Zseniális rövidfilm terjed arról, mit szeretünk a kis magyar falvakban. Wonhaz Annamária rövidfilmje tökéletesen visszaadja az a hangulatot, nyugalmat, otthonosságot, amit falun érzünk.


NAPI BOLDOGSÁG