Náluk aranyosabb "menekültek" nincsenek!

Az odút tartalmazó fa Erdélyből származik, vagyis a mókusok azóta már túl voltak a fa kivágásán és a több száz kilométeres utazáson is. Az alig pár napos mókuskölyköknek egyedül esélyük sem volt a túlélésre, ezért munkatársunk a Tüzép dolgozóival együtt tett egy próbát, hátha az éjszaka az anyaállat visszatér kicsikhez, és sikerülne az egész családot egyben biztonságos helyre eljuttatni.

De sajnos az anya valószínűleg az erős stressz miatt elhagyta a kölykeit, és reggelre sem volt nyoma, így Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatával együttműködve rekord gyorsasággal sikerült a szarvasi Körösvölgyi Állatparkban helyet találni a kis mókusoknak, ahol rendelkeznek kellő tapasztalattal az ilyen fiatal, pici állatok nevelésében is. A mókusok azóta is az Állatparkban vannak, és szépen növekednek.



Pozitív Nap - Vermes Nikolett


Forrás: Nimfea

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Boldogságot teremtő videósorozatot: íme 50 óra a természet hangjaival és lenyűgöző szépségével

Miután kutatások is alátámasztják, hogy a természetfotók látványa növeli a boldogságszintet, így a BBC Earth elkészített egy videósorozatot, ami ötször 10 órában kalauzol el a természet legszebb helyeire.

Csak ámulunk: szenzációsak az év panorámafotói

Nem győzünk álmélkodni az év panorámafotóin! Idén nyolcadik alkalommal hirdették meg az EPSON nemzetközi panorámafotós pályázatát, a győzteseket pedig szerdán ki is hirdették.

Hogyan szorítod ökölbe a kezed? Sok mindent elárul rólad

Eszedbe jutott valaha is, hogy még az sem mindegy, hogyan szorítod ökölbe a kezed? Pedig valóban nem az. Ez az önkéntelen avagy tudattalan mozdulat nagyon érdekes dolgot árul el rólad. Szóval, hogyan szorítod ökölbe a kezed? És vajon mit jelent mindez a számodra?

Alighanem ez az ország legkülönösebb fája

A napokban a Facebookon tettek közzé egy fotót Ceglédbercel egyik fájáról, ami nemcsak pompás színezetével, hanem egyedülálló formájával is lenyűgözi az arra járókat.

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!


NAPI BOLDOGSÁG