Több selfiet készítsenek Ferenc pápával -avagy- az egyháznak mennyire kell jelen lennie az interneten?





A jezsuita pap, a legrégebben alapított olasz katolikus teológiai folyóirat, a La Civilta Cattolica főszerkesztője, aki kiemelte: Ferenc pápa azért van nagy hatással az emberekre, mert nem csak a hívőket tudja megszólítani, az üzenete mindig túlmutat a szűkebb egyházi körökön. Többeknek úgy tűnik, Ferenc pápával nemcsak a katolikusok kaptak vezetőt, hanem egy olyan új vezető került a figyelem középpontjába, akire az egész világ odafigyel - mutatott rá.


Hangoztatta: a pápa hatékonyan kommunikálja az evangéliumot, és arra szólítja fel az egyházat, hogy találja meg azt a módot, amellyel jobban magához vonzza az embereket. Szavai szerint "az egyháznak nem azért kell jelen lennie a világhálón, mert az modern, hanem azért, mert az egyháznak ott kell lennie, ahol az emberek vannak, és jelenleg a világhálón vannak".

Mint mondta, például Brazíliában a püspökök rendszeresen összejönnek, hogy tanácskozzanak a kommunikációról, előadásokat hallgatnak, majd tizenéves gyerekek tanítják őket a modern kommunikációra gyakorlati foglalkozásokon.


A pap azt is elmesélte, hogy egy alkalommal egy cserkészfiú selfie-t akart készíteni a pápával, aki először nem értette, miről van szó, de később más fiatalokkal is készített közös képet. Ez egy egyszerű gesztusnak tűnik, de mélyebb értelme van - tette hozzá. Utalt rá, a klasszikus hagyomány alapján a vatikáni tudósok értelmezik a pápa mondanivalóját, de Ferenc pápánál ez nem így van, az ő üzenete közvetlenül ér el azokhoz, akik hallgatják.

Nos, neked mi a véleményed?



MTI

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy fotósorozat, ami megmutatja a gyerekek hogyan töltötték net és okostelefon nélkül a nyarat szerte a Földön

Summer Unplugged, azaz "nyár kihúzva", ez volt egy nemzetközi fotósverseny címe. Ennek pedig az volt a témája, hogy a gyerekek, hogyan töltik a nyarat, ha nem az interneten lógnak, vagy a Tv előtt ölnek. Fotósok százai örökítették meg világszerte, milyen boldogan telt a gyerekek nyara tévé, internet és telefon nélkül! Mutatjuk a legjobbakat!

"Jó lenne, ha minden városi gyereknek lenne vidéki nagyija!" - Nyári élmények egy kislány szemével

Boncser Orsolya, fényképész, nem csupán kislányáról készült fotóival, hanem Szuzi nagyiéknál töltött élményteli gondolataival meséli el, milyen is a nyaralás nagyiéknál.

Az igazság, ami az emberek online fotói mögött van

Naponta több millió ember fotózza magát, ebédjét, hobbiját, pillanatát, akármijét a legnagyobb online közösségi oldalakra (Instagram, Facebook), hogy eladja magát, esetleg még egy új identitást is felkapjon. Olyan képeket készítenek, amik idilliek, tökéletesek és meglehetősen sterilek. Egy Bangkokban élő fotós megmutatta, hogy mi áll a hamis Instagram-fotók mögött. Egy vietnami fiatalokból álló csapat, pedig zseniális leleplező videót készített. Mutatjuk!

Amikor egy bálna befigyel a 'szelfin'

A selfie és a photobomb(ed) mára divatos és gyakran használt kifejezések. De vajon milyen, amikor egy bálna photobombol egy selfiet?

Az igazi szerelem, amikor lélekben is gyerek maradsz, mint ezek a nagyszülők!

Egy életen át szeretni és szeretve lenni kiváltság, mely nem mindenkinek adatik meg. Akinek van szerencséje megélni ezt a csodát, annak egész életén át óvnia és nevelnie kell ezt a törékeny "virágot".


NAPI BOLDOGSÁG