30 ok az önbizalomra!

30 ok az önbizalomra!

1."Hittel tedd meg az első lépést! Nem kell hozzá látnod az egész lépcsőt, csak az első lépcsőfokot." (Martin Luther King)

2."Legyetek biztosak abban, hogy határozott, gyors és jó döntéseket hoztok! Akik nem tudják, mit akarnak, azt kapják, amit megérdemelnek." (Karen Hawkins)

3."Nem azért nem merjük, mert nehéz, hanem azért nehéz, mert nem merjük." (Lucius Annaeus Seneca)

4."Ha az ember nem aggodalmaskodik túl sokat bizonyos dolgok felett, akkor minden simán megy." (Fabio Geda)

5."Csak a legritkább esetben kövessed mások tanácsát: az olyan dologban, amelyet már meggondoltál, ki ismerhetné jobban az összes körülményeket, mint te magad?"  (Ludwig van Beethoven)


6."A boldogság az, tudják, amikor sugárzik az emberről az érzés: hogy jól van. A boldogság üt. De ez a hosszú folyamat, amíg a titokból, az elhallgatásból őszinteség lesz, és lassan szembenézek mindazzal, ami fáj. Ez aztán hatással lesz az egész életemre, és akkor eljön az az időszak, amikor nem csak látszatember leszek, hanem hiszek majd önmagamban, tehát lesz önbizalmam. Vagyis a boldogságukat kockáztatják mindazok, akik az elhallgatást választják." (Csernus Imre)

7."Ha az ember egyszer eltökéli, hogy csupa jót gondol magáról, akkor nem ismer lehetetlent." (Robert Merle) 

8."Az energiád és a lelkesedésed azután keletkezik, hogy belevágtál valamibe." (Andrew Matthews)

9."Minél nagyobb nyomás van rajtam, annál erősebb vagyok. (...) Nagyobb hajó nagyobb vihart kíván." (José Mourinho)

10."Meg kellett ismernem magam, mert csak biztos alapról mászhatok ki a gödörből. Én pedig eltökéltem, hogy ki akarok jutni a napra!" (Reményik László)

11."Sose tartson vissza semmi legvadabb reményeid, vágyaid és törekvéseid valóra váltásában. Ne félj a nagyra törő álmoktól s attól, hogy vágyaid sodrát kövesd, vigyenek bármerre is. Nyisd rá szemed a szépségükre; tárd ki elméd varázsukra, s hagyd szívedbe lopózni titkait! Csak álmaid mutathatják meg, ki vagy, mit szeretnél s mit tehetsz meg." (Julie Anne Ford)

12."Nincs festék és ecset, amely visszaadhatná azt a könnyed, elegáns magabiztosságot, ami az olyan emberből sugárzik, aki pontosan tudja, hol van a helye a világban, és ezt a helyet nagyon is megfelelőnek találja." (Julia Quinn)

13."Kitáncolhatsz merészen az élet színpadára, és élhetsz kedved szerint, vagy megülhetsz a fal mentén, megbújva a félelem és kishitűség árnyékában." (Oprah Winfrey)


14."Az önbizalom átragad. A hiánya szintúgy." (Vince Lombardi)

15."Csak rajtad múlik, hogy minek tartod magad." (Andrew Matthews)

16."Az önbizalom hiánya megsemmisítő lehet, és néha nehéz kitekinteni a bennünket körülvevő sötét buborékból." (Bear Grylls)

17."Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet." (Louise L. Hay)

18."Előbb neked kell (...) tisztelned magad, hogy bármi esélyed legyen, hogy más is tiszteljen." (Daniel Banulescu)

19."Minden csak szándék kérdése. Ha hiszel benne, hogy varázslat van rajtad, hogy tehetséges, hogy szeretetre méltó, hogy népszerű vagy, akkor az is leszel." (Brenna Yovanoff)

20."Ha nem látod magadat nyertesként, akkor nem tudsz úgy teljesíteni, mint egy győztes." (Zig Ziglar)

21."Az emberek a kövekben botlanak meg - nem a hegycsúcsokban!" (Lee Wallek)

22."Olykor az önbizalom színlelése hozza meg az igazi önbizalmat." (Dan Krokos)

23."Higgy magadban! Egyedi vagy és fontos. Van a világban egy olyan hely, amely csak a tiéd, és senki más nem tudja betölteni." (Vera Peiffer)

24."Belső világunk a külvilágot tükrözi vissza. Ha azt hisszük, nem vagyunk elég jók, érvényesítjük ezt a hiedelmet." (T. Harv Eker)

25."A boldogság benned van. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyi helyeslést kapsz, vagy hogy hány ember dicsér meg. A boldogság akkor jön, amikor úgy gondolod, tettél valami igazán jelentőségteljeset." (Martin Yan)


26."Ha a körülmények igazságtalan voltára összpontosítasz, akkor szüntelenül másokkal fogod összehasonlítgatni magad ahelyett, hogy megbecsülnéd saját különleges egyediségedet." (Cherie Carter-Scott)

27."Önbizalom nélkül nincs siker, csak félelem és görcsök. Mindenki annyi tiszteletet és megbecsülést kap a másiktól, amennyire önmagát tiszteli." (Csernus Imre)

28."Ha többet szeretnél az élettől, hinned kell önmagadban, és akkor valóra tudod váltani az álmaidat." (Barbara Demick)

29."Ha csalódott vagy, s úgy érzed, hogy minden hullám összecsap, gondolj bele, mennyi ember vállalná sorsodat. Mindig csak a jóra figyelj, s hibáidat elfeledd, ha önmagadat elfogadod, könnyebb lesz az életed." (Ernest Hemingway)

30."Szeretjük máshol keresni a gyökeres átalakításhoz szükséges tényezőt - a csodát -, pedig többnyire ott van a kezünk ügyében. Néha pedig mi magunk vagyunk a csoda." (Jeanette Winterson)


Ugye te is érzed, hogy a fenti 30 gondolat valami olyasmiről szól, amit valahol mélyen Te is tudsz: arról, hogy senki sem fog helyetted dönteni, helyetted cselekedni, helyetted élni. Az életed ura Te magad vagy - hinned kell magadban ahhoz, hogy mások is hihessenek Benned!


Pozitív Nap (KE)

Fotók: Benoit Courti

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Besétált az ajándékboltba egy szarvas, de az igazi meglepetés csak ezután következett

Mozgalmas időszaka ez az évnek, hiszen már csak napok kérdése, és itt a karácsony. Az amerikai Colorado államban, Fort Collins város egyik ajándékboltjában az eladók már hozzászoktak a megnövekedett forgalomhoz, a napokban betérő különleges vendégek azonban még őket is meglepték.

RAGYOGÁS: ilyen mesés a város ilyenkor

A nagy rohanásban is érdemes néhány percre megállni, és csak a fényekre koncentrálni...

12 aranyköpés gyerekkorunk nagy kedvencétől, Dr. Bubótól

Igaz, ami igaz, anno nagyon szerettük. Ma pedig érdemes újra elmerülnünk benne, mert bőven. hordoz mondanivalót a 21. század emberének is.

Szexi, sportos, és igazi partiarc - a Mikulás, ahogy még soha nem láttad

Ha mindig is érdekelt, mit csinál a Mikulás az év 364 napján, amikor éppen nem ajándékokat kézbesít, akkor most segítünk egy kicsit.


NAPI BOLDOGSÁG