Tudtad, hogy ha beszélsz a testedhez, meggyógyíthatod magad?

Az alábbiakban egy nő vallomását olvashatjuk, akik képes volt meggyógyítani önmagát, így megszabadulhatott a testét kínzó fájdalmaktól.

"Egyik este meditáció közben éreztem azt, hogy testemen áthalad a remény energiája, és az egy órás meditálás alatt valami csodálatos dolog történt: azokban a testrészeimben kezdtek mozogni az idegek, az izmok, amelyek korábban teljesen le voltak bénulva, de most a tudatos agyi irányítás hatására életjelek mutatkoztak rajtuk. Éreztem a felszabadulást a lelkemben, amely kihatott a testemre is.

Már korábban kitanultam az akupunktúra csínját-bínját és a hipnoterápiát is kipróbáltam. A pácienseimnek mindig azt javasoltam, hogy legelőször az agyat kell megedzeni rendszeres meditációval, hogy kialakuljanak az alfa-théta önszabályzó agyhullámok, ugyanis csak ebben az állapotban lehetséges a tudat és a test közötti kommunikáció megerősítése.


Ezek a legfontosabb lépcsőfokok, amelyek abban segítenek, hogy a tudatunk és testünk közötti kommunikáció kiteljesedjen:

  • -gondoljunk nagy együttérzéssel, empátiával a testünkre, próbáljuk meg felfogni, hogy mit éreznek, "gondolnak" a sejtjeink
  • -építsünk ki kölcsönös bizalmat testünkkel, vegyük figyelembe, hogy mire van szüksége, milyen igényei vannak
  • -engedjünk be olyan gondolatokat elménkbe, amely kiemelkedően pozitív érzéseket váltanak ki a testünkben, a sejtjeinkben."

Az emberi szándék, elhatározás ereje

Szeretném megosztani azon kísérletsorozatok eredményeit, amelyet Cleve Backsternek köszönhet a világ. Backster 36 évig tanulmányozta a biokommunikációt, növényi, állati és emberi sejteken végzett kutatásokat. A tudós korábban a CIA-nál dolgozott, kihallgatásokat, vallatásokat felügyelt, de élete teljesen megváltozott, más irányt vett, mikor 1966-ban rájött arra, hogy a növények érzékelni tudják más növények, de az állatok és emberek érzelmi állapotát, azt, hogy valaki boldog, netán elkeseredett.

Backster a hazugságvizsgáló gép, a poligráf segítségével fejlesztette ki azt a módszert, amelyet növényeken alkalmazott, miszerint a szerkezet érzékelő elektródáit az egyik szobanövényére erősítette, és észrevette, hogy mikor megöntözte a növényt, akkor a poligárfon olyan adatok jelentek meg, amelyek az emberi izgatottság érzetének felelnek meg, tehát egyszóval, a vizet kapó növény izgatottá vált, hogy végre folyadékhoz jutott.

Ez lenyűgözte Backstert, így gondolt egyet, és kiszaladt a konyhába gyufáért, majd mikor visszaért, azt vette észre, hogy a növény megérezte szándékát és a poligráf szerint a növény félelmet és heves izgatottságot "érzett". Pedig Backster csak gondolt arra, hogy megégeti az egyik levelet. Mikor a férfi úgy döntött, hogy nem gyújtja meg a gyufát és letette az asztalra, a poligráf azt mutatta, hogy a növény szép lassan megnyugodott. És ami talán még döbbenetes, Backster ezután azt is észrevette, hogy a növény képes volt megérezni a szándékosság és a trükközés közötti különbséget, mert semmilyen reakciót nem mutatott a poligráf akkor, amikor a férfi komolytalanul, csak rá akart ijeszteni a növényre, kezébe véve a gyufát, de közben nem állt szándékában gyújtogatni.Cleve Backster

Backster kísérleteit később kiterjesztette az emberi tudat és az emberi sejtek közötti kommunikáció vizsgálatára. Emberi donoroktól fehérvérsejteket gyűjtött be, azokat speciális csőbe helyezte el, ahol az elektródákat is rögzíteni tudta, ezáltal képes volt érzékelni a sejtek reakcióit. Ezután arra kérte a donort, hogy akarattal gondoljon egy érzelemre, de akár rosszra, jóra gondolt az illető, a sejtek nem reagáltak, viszont azonnal mozogni kezdtek, mikor a személyt aggódva hívta fel telefonon a lánya. Backster azt is megfigyelte, hogy nem kellett a donornak közvetlenül a csőben lévő sejtek mellett lennie, egy több méterre lévő másik teremből is megérezték a spontán érzelmi változásokat ezek a fehérvérsejtek, sőt mikor több száz kilométerre leszállt a donor gépe, és hazaért a családjához a férfi, a sejtek csak akkor nyugodtak meg, addig az idegesség, stressz jelét lehetett leolvasni róluk.

Így már mondhatjuk, hogy vannak tudományos eredmények arra vonatkozólag, hogy az érzelmek kialakításával miként tudunk változást előidézni az élő organizmusok, sejtek esetében. A pozitív gondolatokkal, megerősítésekkel vigyázzunk testünk sejtjeire, szerveinkre, mert ezáltal több betegségtől is megkímélhetjük magunkat.


Forrás: filantropikum


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

"422 barátom van, mégis magányos vagyok."

"Ahogy kinyitjuk a számítógépünket, becsukjuk az ajtókat." Gary Turk versében felhívja a figyelmünket arra, hová vezethet az, ha elhanyagoljuk a valódi életet.

A fohász, ami átsegítette a nehéz időszakokon "A kis herceg" íróját

Antoine de Saint-Exupéry, a híres francia író, akinek bölcs gondolatait nem csupán "A kis herceg" művéből ismerhetjük. Az egyik legcsodálatosabb fohász is tőle származik. Élete, pilótaként sem volt félelmektől, szorongásoktól mentes, és az egyik legnehezebb időszakban a következőket vetette papírra

30 ok az önbizalomra!

30 ok arra, hogy az légy, aki mindig is akartál lenni! hiszen lehetetlen sikeresnek, boldognak lenni, ha az ember önmaga útjába áll...


NAPI BOLDOGSÁG