A vártnál jobban nőtt a német ipar

Négy százalékkal nőtt júliusban a német ipari termelés az előző hónaphoz képest, a júniusi 1,1 százalékos csökkenést követően.

Az elemzők mindössze 0,5 százalékos bővülést vártak.Az adat kimagasló az elmúlt hónapok ipari teljesítménymutatóit tekintve, ami azt jelzi, hogy a legerősebb európai gazdaság lassulása még korántsem nyilvánvaló. A második negyedévben az előrejelzéseknek megfelelően szezonálisan kiigazítva 0,1 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévhez képest és 2,7 százalékkal éves összevetésben. Az első negyedévben az előző negyedévhez képest 1,3 százalékkal, éves összevetésben 4,7 százalékkal nőtt a német GDP.
A németországi iparban várhatóan minden korábbinál több új munkahely jön létre a következő egy évben, a legnagyobb európai gazdaság ipara havonta több mint 10 ezer új állást kínál majd a munkavállalóknak a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) álta bemutatott felmérése szerint. A német gazdaság egészét tekintve összesen 400 ezer új munkahely jöhet létre 12 hónap alatt. Az állások harmadát az iparvállalatok teremtik. Ez a nagyjából 130 ezer munkahelyet jelent, a német iparban soha korábban nem jött létre ennyi új állás 12 hónap alatt.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ebek a műsoron: kutyatévét indít Németország

Saját televíziós csatornát kaptak a kutyák Németországban: a DogTV hétfőtől sugározza a négylábúak igényeinek megfelelően kialakított adását.

Európa 24 legszebb kastélya

Európa 24 legszebb kastélya csak Rád vár. Te melyiket néznéd meg?

Diákok alakítottak át egy lepukkant villanypóznát - az eredmény zseniális! (képekkel)

A művészhallgatók átlátszó, színes lemezek segítségével varázsolták újjá a monstrumot, amely azóta a térség egyik látványossága lett.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!


NAPI BOLDOGSÁG