Belépés

A vártnál jobban nőtt a német ipar


Négy százalékkal nőtt júliusban a német ipari termelés az előző hónaphoz képest, a júniusi 1,1 százalékos csökkenést követően.

Az elemzők mindössze 0,5 százalékos bővülést vártak.Az adat kimagasló az elmúlt hónapok ipari teljesítménymutatóit tekintve, ami azt jelzi, hogy a legerősebb európai gazdaság lassulása még korántsem nyilvánvaló. A második negyedévben az előrejelzéseknek megfelelően szezonálisan kiigazítva 0,1 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévhez képest és 2,7 százalékkal éves összevetésben. Az első negyedévben az előző negyedévhez képest 1,3 százalékkal, éves összevetésben 4,7 százalékkal nőtt a német GDP.
A németországi iparban várhatóan minden korábbinál több új munkahely jön létre a következő egy évben, a legnagyobb európai gazdaság ipara havonta több mint 10 ezer új állást kínál majd a munkavállalóknak a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) álta bemutatott felmérése szerint. A német gazdaság egészét tekintve összesen 400 ezer új munkahely jöhet létre 12 hónap alatt. Az állások harmadát az iparvállalatok teremtik. Ez a nagyjából 130 ezer munkahelyet jelent, a német iparban soha korábban nem jött létre ennyi új állás 12 hónap alatt.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Végre egy jó hír: a vártnál magasabb a magyar ...

Jobb lett a várakozásoknál a hazai növekedés a harmadik negyedévben. A gazdaság komoly lassulásából ...

Igazi meglepetés: jobban teljesítettünk, mint ...

Az eddig megjelent adatok alapján a magyar gazdaság azon kevesek közé tartozik az Európai Unióban, ahol ...


Népszerű termékek
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése