A vártnál jobban nőtt a német ipar

Négy százalékkal nőtt júliusban a német ipari termelés az előző hónaphoz képest, a júniusi 1,1 százalékos csökkenést követően.

Az elemzők mindössze 0,5 százalékos bővülést vártak.Az adat kimagasló az elmúlt hónapok ipari teljesítménymutatóit tekintve, ami azt jelzi, hogy a legerősebb európai gazdaság lassulása még korántsem nyilvánvaló. A második negyedévben az előrejelzéseknek megfelelően szezonálisan kiigazítva 0,1 százalékkal nőtt a német GDP az előző negyedévhez képest és 2,7 százalékkal éves összevetésben. Az első negyedévben az előző negyedévhez képest 1,3 százalékkal, éves összevetésben 4,7 százalékkal nőtt a német GDP.
A németországi iparban várhatóan minden korábbinál több új munkahely jön létre a következő egy évben, a legnagyobb európai gazdaság ipara havonta több mint 10 ezer új állást kínál majd a munkavállalóknak a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetsége (DIHK) álta bemutatott felmérése szerint. A német gazdaság egészét tekintve összesen 400 ezer új munkahely jöhet létre 12 hónap alatt. Az állások harmadát az iparvállalatok teremtik. Ez a nagyjából 130 ezer munkahelyet jelent, a német iparban soha korábban nem jött létre ennyi új állás 12 hónap alatt.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Dobj el mindent és azonnal utazz Németországba! Egy 16 éves tájfotós srác meg is mutatja, miért

Egy 16 éves tájfotós srác meg is mutatja, hogy miért kellene így tenned! Olyan helyekre varázsol el a fotóival, amikről azt hitted, hogy csak a mesékben léteznek!

Ebek a műsoron: kutyatévét indít Németország

Saját televíziós csatornát kaptak a kutyák Németországban: a DogTV hétfőtől sugározza a négylábúak igényeinek megfelelően kialakított adását.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Európa 24 legszebb kastélya

Európa 24 legszebb kastélya csak Rád vár. Te melyiket néznéd meg?

Diákok alakítottak át egy lepukkant villanypóznát - az eredmény zseniális! (képekkel)

A művészhallgatók átlátszó, színes lemezek segítségével varázsolták újjá a monstrumot, amely azóta a térség egyik látványossága lett.


NAPI BOLDOGSÁG