Egy lenyűgöző, mormotákkal "suttogó" 8 éves kisfiú

Szinte hihetetlen, ugyanakkor szívmelengető kötelék alakult ki egy osztrák kisfiú és az Alpok mormotái között. Képriportunkban megmutatjuk ezt a nem éppen hétköznapi, ember-állat kapcsolatot.Alapvetően visszahúzódó, az embertől nagyon tartó állatok a mormoták. Olyannyira, hogy amikor megérzik az ember közelségét azonnal riasztják társaikat a veszélyre, és szempillantás alatt kereket oldanak. De amikor ezek a mormoták meglátják a nyolc éves Matteo Walch-t a helyzet épp az ellenkezője: mellészegődnek és gyakorlatilag lerohanják szeretetükkel.


Matteo figyelemre méltó kapcsolatot alakított ki ezekkel a teremtményekkel, ami négy éve kezdődött, amikor először túrázott természetszerető családjával az Alpokban. Azóta minden évben visszatérnek Groslockerbe, ahol a különleges kötelék létrejött az ottani mormota klánnal.


Az innsbrucki iskolás kisfiú édesanyja, Michaela elmondta, hogy Matteo rendkívül szereti ezeket a szőrmók állatokat, amik - a képek tanúsága szerint is - egyáltalán nem félnek tőle, valószínűleg azért, mert érzik az őszinte rajongást a fiú részéről.


"Órákat tudok tölteni azzal, hogy állatokat nézegetek - ez számomra a természet és köztem a legjobb kapcsolat." - meséli Matteo. "A legjobb az, amikor játszhatok is velük, és ebben a mormoták is benne vannak általában, főleg egy kis jutalomért cserébe."


A megkapó képeket Matteo édesanyja készítette, aki azt is elárulta, hogy a kisfiú jelenléte annyira megnyugtatja és leköti a mormoták figyelmét, hogy ő közben zavartalanul kattogtathatja a fényképezőgépet, észre sem veszik őt az állatok.


"El szerettem volna kapni a pillanatot pontosan úgy, ahogy én látom őket: dokumentálni azt természetes harmóniát, amivel a fiam és a mormoták egymásra figyelnek. Azt hiszem ez sikerült. A legfontosabb számomra, hogy itt a mormoták szemében a nyílt kíváncsiság tükröződik, és nem az ember keltette félelem. Így érdemes megmutatni a természetet, mert ez a valós arca" - meséli az édesanya a fotók kapcsán.


Kétségtelen, hogy lenyűgöző látni egy fiatal, városi kisfiút, aki ilyen természetesen és nyílt szeretettel viselkedik az állatok között. Ami pedig még jobb, hogy a mormoták is vevők erre!


Szerző: Fodor Márta - Pozitív Nap
Képeket készítette: Michaela Walch

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

Újra kell értékelnünk a nagyszülők szerepét, mert nagyon fontosak!

Boldogabbak azok gyerekek, akik több időt töltenek a nagyszüleikkel - és ez nem csak a puszta tapasztalat, kutatások is igazolják már. Így ahelyett, hogy egyre kevesebb teret kapnak unokáik életében, sok kedvezőtlen szociális hatást is ellensúlyozhatnak szerető jelenlétükkel.


NAPI BOLDOGSÁG