Belépés

Elkelt Nagy-Britannia legdrágább háza


Eladták Nagy-Britannia legdrágább házát, a 300 éves kastélyért 140 millió fontot fizetett egy orosz vevő.

A Park Place nevű műemlék épületet Remenham faluban található, Oxfordshire-ben. Az épület több mint 3300 négyzetméter. A francia-olasz stílusban épült kastély egykor II. György angol király fiáé, Frigyes walesi hercegé volt, de az épület korábbi tulajdonosai között volt egy görög hajómágnás és a helyi önkormányzat is, utóbbi iskolát alakított ki benne.  A kastélyhoz 80 holdnyi földterület, kisebb műemlékek, házak, istállók és csónakház is tartozik. 
140 millió fontot ér a volt walesi herceg kastélya (Kép: dailymail.co.uk)
A birtokot 2007-ben 42 millió fontért vásárolta meg korábbi tulajdonosa, az összeg akkor a legmagasabb ár volt, amelyet valaha vidéki ingatlanért fizettek az országban. Az akkori tulajdonos később a kastélyt felújította, mielőtt eladta volna. A 140 millió font, amelyet egy meg nem nevezett orosz vásárló fizetett ki a birtokért, a legnagyobb összeg, amelyért valaha ingatlant értékesítettek Nagy-Britanniában.  A rekordot eddig egy London központjában lévő épület tartotta 136 millió fonttal. Ingatlanügynökök szerint a londoni ingatlan némi felújítás után akár 200 millió fontot is érhet. A környéken az elmúlt két hónapban négy lakást adtak el 60 millió font feletti összegért.

Szakértők szerint a rekordösszegű értékesítés azt bizonyítja, hogy a válság ellenére a különösen nagy értékű ingatlanok piaca továbbra is virágzik. Az elmúlt években több nagy értékű ingatlan is gazdát cserélt Délkelet-Angliában, és nincs jele annak, hogy ezt a trendet befolyásolná a gazdasági helyzet. Az ingatlanpiac felső szegmensében található épületeket otthonként és befektetésként is szívesen vásárolják a tehetős vevők, akik közül többen Európa kevésbé stabil gazdasággal bíró déli és keleti országaiból érkeznek. A brit ingatlanpiac többi részén azonban továbbra is stagnálnak az árak.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Most érdemes befektetni: ez lehet az év üzlete?

A szakértő szerint egy panellakás megvásárlása kifizetődő lehet, különösen akkor, ha valaki bérbe ...

Ingyenes online segítség a tudatos ...

Nemcsak az ingatlanok kínálati árát, hanem egy adott környék korábbi eladási összegeit is tartalmazza, ...


Népszerű termékek
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése