Belépés

Elkelt Nagy-Britannia legdrágább háza


Eladták Nagy-Britannia legdrágább házát, a 300 éves kastélyért 140 millió fontot fizetett egy orosz vevő.

A Park Place nevű műemlék épületet Remenham faluban található, Oxfordshire-ben. Az épület több mint 3300 négyzetméter. A francia-olasz stílusban épült kastély egykor II. György angol király fiáé, Frigyes walesi hercegé volt, de az épület korábbi tulajdonosai között volt egy görög hajómágnás és a helyi önkormányzat is, utóbbi iskolát alakított ki benne.  A kastélyhoz 80 holdnyi földterület, kisebb műemlékek, házak, istállók és csónakház is tartozik. 
140 millió fontot ér a volt walesi herceg kastélya (Kép: dailymail.co.uk)
A birtokot 2007-ben 42 millió fontért vásárolta meg korábbi tulajdonosa, az összeg akkor a legmagasabb ár volt, amelyet valaha vidéki ingatlanért fizettek az országban. Az akkori tulajdonos később a kastélyt felújította, mielőtt eladta volna. A 140 millió font, amelyet egy meg nem nevezett orosz vásárló fizetett ki a birtokért, a legnagyobb összeg, amelyért valaha ingatlant értékesítettek Nagy-Britanniában.  A rekordot eddig egy London központjában lévő épület tartotta 136 millió fonttal. Ingatlanügynökök szerint a londoni ingatlan némi felújítás után akár 200 millió fontot is érhet. A környéken az elmúlt két hónapban négy lakást adtak el 60 millió font feletti összegért.

Szakértők szerint a rekordösszegű értékesítés azt bizonyítja, hogy a válság ellenére a különösen nagy értékű ingatlanok piaca továbbra is virágzik. Az elmúlt években több nagy értékű ingatlan is gazdát cserélt Délkelet-Angliában, és nincs jele annak, hogy ezt a trendet befolyásolná a gazdasági helyzet. Az ingatlanpiac felső szegmensében található épületeket otthonként és befektetésként is szívesen vásárolják a tehetős vevők, akik közül többen Európa kevésbé stabil gazdasággal bíró déli és keleti országaiból érkeznek. A brit ingatlanpiac többi részén azonban továbbra is stagnálnak az árak.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Most érdemes befektetni: ez lehet az év üzlete?

A szakértő szerint egy panellakás megvásárlása kifizetődő lehet, különösen akkor, ha valaki bérbe ...

Ingyenes online segítség a tudatos ...

Nemcsak az ingatlanok kínálati árát, hanem egy adott környék korábbi eladási összegeit is tartalmazza, ...


Népszerű termékek
Esküvői natúr dekor szappan
Akció!

Nem csak bőr kímélő, de látványos dekor torta szappa kedvező áron ...

Megnézem a terméket
matyodesign

Díszítse ruhatáratokat épp annyira egy-egy darab matyodesign ...

Megnézem a terméket
Kókuszos szeretetszappan
990 Ft

A kókuszolaj segíti a bőr regenerálódását,

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése