Belépés

Hadat üzen az élelmiszerhamisítóknak Kína


A kínai kormány bejelentése szerint határozottabban kívánják ezentúl elszámoltatni a fogyasztóknak kárt okozó jogsértőket, így az élelmiszerbotrányok előidézőit és a hamisítókat is. 


A Mail&Guardian portál beszámolója szerint a kínai miniszterelnök, Wen Jiabao által tartott kabinetértekezletet követően jelentette be az államtanács, hogy a korábbinál határozottabban kívánják elszámoltatni a jogsértőket és hamisítókat. Az idézett közlemény szerint a kormány minden erőfeszítése ellenére újabb és újabb, a társadalomra veszélyt jelentő visszaélések jelentkeznek, ezért szükségessé vált, hogy egy olyan „társadalmi elszámoltathatósági rendszert” dolgozzanak ki, amely védelmet nyújt a fogyasztóknak, és bünteti a gyenge minőségű, veszélyes termékek előállítóit. A tervek szerint ennek keretében nyilvántartást vezetnének a termékbiztonság, az élelmiszerek és gyógyszerek gyártása területén nem az elvárt minőségi követelményeknek megfelelően teljesítőkről.

A híradás szerint számtalan fogyasztó elégedetlen azzal, hogy a kormány nem tudja felszámolni a fogyasztóvédelmi problémákat. Az elmúlt években számtalan élelmiszerhamisítási botrányra derült fény, miközben az országot továbbra is a legnagyobb termékhamisítóként tartja számon a világ

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Fogyasztóvédelem - vegyünk részt benne!

A Nemzetgazdasági Minisztérium által megalkotott fogyasztóvédelmi stratégiához kapcsolódó ...

Több lesz a termelői élelmiszer

A kereskedőláncok legnagyobb konkurense mindig a helyi gazdapiac - 2020-ig 20 százalékra akarják növelni ...


Népszerű termékek
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése