Hadat üzen az élelmiszerhamisítóknak Kína

A kínai kormány bejelentése szerint határozottabban kívánják ezentúl elszámoltatni a fogyasztóknak kárt okozó jogsértőket, így az élelmiszerbotrányok előidézőit és a hamisítókat is. 


A Mail&Guardian portál beszámolója szerint a kínai miniszterelnök, Wen Jiabao által tartott kabinetértekezletet követően jelentette be az államtanács, hogy a korábbinál határozottabban kívánják elszámoltatni a jogsértőket és hamisítókat. Az idézett közlemény szerint a kormány minden erőfeszítése ellenére újabb és újabb, a társadalomra veszélyt jelentő visszaélések jelentkeznek, ezért szükségessé vált, hogy egy olyan „társadalmi elszámoltathatósági rendszert” dolgozzanak ki, amely védelmet nyújt a fogyasztóknak, és bünteti a gyenge minőségű, veszélyes termékek előállítóit. A tervek szerint ennek keretében nyilvántartást vezetnének a termékbiztonság, az élelmiszerek és gyógyszerek gyártása területén nem az elvárt minőségi követelményeknek megfelelően teljesítőkről.

A híradás szerint számtalan fogyasztó elégedetlen azzal, hogy a kormány nem tudja felszámolni a fogyasztóvédelmi problémákat. Az elmúlt években számtalan élelmiszerhamisítási botrányra derült fény, miközben az országot továbbra is a legnagyobb termékhamisítóként tartja számon a világ

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Akik nem félnek a mélységtől, azok bátran végigmehetnek ezen a (szó szerint) égi úton

Akik nem félnek a mélységtől, azok bátran végigmehetnek a hétköznapinak egyáltalán nem mondható úton. Lélegzetelállító üvegösvény 1400 méter magasan.

Ilyen, amikor Kína virágba borul!

Tudat, hogy a barackfa virágának különleges erőket tulajdonítanak Kínában?

Ezek a kínaiak... Olyan hidat építettek a távol-keleten, amilyet még biztosan nem láttál!

Ez a különleges híd nem keresztben, hanem hosszában szeli át a folyót, így könnyítve meg a gyalogosok számára a közlekedést.

Sertar, a 40 000 szerzetes "országa"

Szerzetesek és apácák otthona ez a kies, modern világtól messze eső hely.

1400 éves ginkgo fa, ami minden ősszel aranyba borít egy buddhista kolostort (képriport)

Minden arany, vörös, réz és mélybarna levélben ott rejlik az ősz ezerarcú szépsége. Most egy távoli vidék aranyban úszó őszi pillanatait mutatjuk meg nektek!


NAPI BOLDOGSÁG