Hadat üzen az élelmiszerhamisítóknak Kína

A kínai kormány bejelentése szerint határozottabban kívánják ezentúl elszámoltatni a fogyasztóknak kárt okozó jogsértőket, így az élelmiszerbotrányok előidézőit és a hamisítókat is. 


A Mail&Guardian portál beszámolója szerint a kínai miniszterelnök, Wen Jiabao által tartott kabinetértekezletet követően jelentette be az államtanács, hogy a korábbinál határozottabban kívánják elszámoltatni a jogsértőket és hamisítókat. Az idézett közlemény szerint a kormány minden erőfeszítése ellenére újabb és újabb, a társadalomra veszélyt jelentő visszaélések jelentkeznek, ezért szükségessé vált, hogy egy olyan „társadalmi elszámoltathatósági rendszert” dolgozzanak ki, amely védelmet nyújt a fogyasztóknak, és bünteti a gyenge minőségű, veszélyes termékek előállítóit. A tervek szerint ennek keretében nyilvántartást vezetnének a termékbiztonság, az élelmiszerek és gyógyszerek gyártása területén nem az elvárt minőségi követelményeknek megfelelően teljesítőkről.

A híradás szerint számtalan fogyasztó elégedetlen azzal, hogy a kormány nem tudja felszámolni a fogyasztóvédelmi problémákat. Az elmúlt években számtalan élelmiszerhamisítási botrányra derült fény, miközben az országot továbbra is a legnagyobb termékhamisítóként tartja számon a világ

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Kinyitották a világ első különböző színekkel nyomtatott könyvét

Az első színes ábrákat tartalmazó kínai könyvet immáron bárki megtekintheti, miután a Camebridge-i Egyetemi Könyvtár közzétette honlapján. A könyv annyira törékeny, hogy eddig kinyitni is tilos volt, a mostani digitalizálás előtt ismeretlen volt a tartalma.

10 különös dolog Kínáról

Noha rengeteg szó esik Kínáról, mint a világ egyik legnagyobb gazdaságáról és hatalmáról, rengeteg olyan kisebb-nagyobb érdekesség van, melyekről nem tudunk, vagy csak ritkán esik szó. Ezekből mutatunk meg most tízet.

A kínai kutyahús fesztivál, avagy hogyan mentette meg egy nő 100 kutya életét (képriport)

Az állatvédők felháborodása ellenére megtartották Kínában az éves kutyahúsfesztivált. Kuanghszi tartományban így ünneplik a nyári napfordulót...

Így képzik ki a női testőröket Kínában

A gazdagság automatikusan maga után vonja a biztonság iránti vágyat, így nem véletlen, hogy a folyamatosan fejlődő Kínában egyre több testőrre van szükség.

2014-ben harminckét csodaszép óriáspanda született Kínában

Termékeny év volt: harminckét óriáspanda született idén a kínai tenyésztési programban, ezzel összesen már 394 fogságban világra jött pandát tartanak nyilván az országban.