Hihetetlen otthonok, te melyiket választod? - 1. rész

Íme néhány otthon, amiket nem éppen a megszokott kategóriába sorolunk. Sorozatunk az elképesztő, meghökkentő és gyakran kivitelezhetetlennek tűnő házakról szól a világ minden tájáról!


Érdekes belegondolni abba, hogy az építők fejében mi fordulhatott meg, amikor megálmodták és kivitelezték cikkünk főszereplőit, a gyakran igencsak agyament otthonokat. Az biztos, ezek az emberek abszolút kreatívak! Görgessétek végig, megéri!

A Hotel Viceroy egyik lakosztályának panorámája Bali szigetén. Csak óvatosan az erkély szélénél!

Valahol a tibeti hegyekben. Lélegzetelállító, bár macerás lenne leugrani a kisboltba.

Tree Hotel (Fa Hotel) Harads falucska mellet, közel az északi sarkkörhöz Svédországban. A fára felfüggesztett, tükörrel borított 4x4x4 méteres doboz 360 fokos panorámát biztosít, hogy biztosan ne maradj le a a sarki fényről!


Hol máshol, ha nem Japánban ölelik körbe cseresznyefák ezt a "Takasugi-an" névre hallgató, autentikus faházat, amit Terunobu Fujimori építész alkotott.


A "Steel House", azaz acélház Lubbockban (Texas, USA). Robert Bruno építész és szobrász 23 évet töltött ennek az igazán furcsa háznak az építésével, amit egy óriási acélmalacnak szánt. "Vágósúlya" 110 tonna jelenleg...


Törpeföld gombaháza Törpillának tervezve.

Bizony bizony, ez a hobbitok földje, de nem Középföldén, hanem Aucklandnél, Új-Zélandon.

A "Kvivik Igloo", félúton Skócia és Izland között, valahol az Atlanti-óceánban találod meg Kvivik városát és ezt a nem nagyon olvadó iglut a Faroe szigeteken.

Csak Törökországig kell elugranunk, hogy ráleljünk ezekre a hihetetlen barlangházakra, amik Kappadokkiában, Goreme mellett találhatók.

Nem vitás, a tenger ihletet ad: Nautilus-ház Mexikóban, kívül és belül.

Valószínűleg San Francisco közelében telepedett le Barbapapa is!

Hogyan kapott építési engedélyt ez a fa és ház kombináció? Fogalmunk sincs...

Végül egy ráadás - íme a ház, ahol nem tudnak sarokba szorítani!

A listának még nincs vége, kattints a folytatásért!


Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A ház, amit 6 óra alatt fel tudsz építeni és amivel bárhova elköltözhetsz

Egy olasz cégnek és építészmérnöknek sikerült kiviteleznie egy olyan szuper házat, amelyet 6 óra alatt össze, majd ki lehet hajtogatni, feltenni egy teherautóra, és máris indulhat a szállítás, vagyis a költözés.

Ami nélkül nincs Karácsony: fények kül- és beltérre (giccsmentesen)

Karácsonykor sokan fényárba úsztatjuk az otthonunk kívül-belül. Most megkísérlünk túllépni a villogó olcsó túlzsúfolt felállásokon. Tény, hogy az ünnepi díszkivilágítás azért mégiscsak különleges! Mutatjuk, mire gondolunk!

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

+1 ok, amiért neked is kell egy robotporszívó

Ha te vagy az, aki imádja hétvégén végigporszívózni a lakást és térden állva szedegetni a porcicákat a kanapé alól, akkor ne olvass tovább. Ha viszont egy végleges, biztos megoldást keresel arra, hogy mindig, de tényleg mindig tiszta legyen a padló, és ez semmi erőfeszítésedbe ne kerüljön, akkor a robotporszívót neked találták ki.

"Egy asszonynak két munkahelye van" - az anyák, feleségek láthatatlan munkájának ereje!

Az önkéntes tevékenység és a fizetetlen házimunka gazdasági szempontból láthatatlan (vagyis semmilyen valutában nem definiálják, nem pénzre váltott tevékenység), így ezáltal sokszor presztízs nélküliek is. Ez a társadalmi jelenség pedig leginkább a nőket érinti, ennek egyik oka a hagyományos nemi szerepek között keresendő, ám a mára tömeges női munkavállalás ellenére sem változott ez a helyzet.


NAPI BOLDOGSÁG