Belépés

Kerékpározás receptre!


Kiütni látszik a nyeregből a gyógyszeripar piruláit a kerékpár egy európai városban. Meglepő csavar? Pedig a dolog annyira kézenfekvő...


Érdekes kísérletbe kezdett Strasbourg városának önkormányzata, amikor úgy döntött, hogy finanszírozza azt a „gyógyszert”, amelyet egészségjavítás céljából ír fel a háziorvos, vagy a kardiológus annak a lakosnak, akinek erre szüksége van. Az eljárás érdekességét a nagylelkű gesztuson kívül az is fokozza, hogy a szóban forgó ”gyógyszer” ebben az esetben nem valamiféle pirula, hanem a kerékpár.

Az új gyógyszer a kerékpár...

A program egyelőre 50 önkéntes háziorvossal és kardiológussal indul, de ha sikerrel jár, egy év múlva általánossá teszik és véglegesítik.

A bicikli-recepttel rendelkezők azt a kerékpárparkot vehetik igénybe, amelyet az önkormányzat csekély bérleti díj ellenében már jó ideje fenntart polgárai számára. A rendszeres fizikai mozgás jót tesz az egészségnek - hangsúlyozzák az orvosok, akik igazságos dolognak tartanák, ha a társadalombiztosítás teljes mértékben térítené az általuk javasolt fizikai tevékenység minden kiadását.

Az önkormányzat is így gondolkodik, mert elhatározta, hogy ilyen értelemben kezd tárgyalásokat a TB-vel és a betegbiztosítási társaságokkal.

Elgondolkodtató az is, hogy a tüneti kezelés helyett végre elmozdult a hangsúly a megelőzés felé és még hosszasan sorolhatnánk a kísérlet pozitívumait. Hajrá Strasbourg, várjuk a fejleményeket!

Ami jó hír, hogy kerékpározás terén idehaza is javulni látszanak a tendenciák. Bővebben itt olvashatsz erről!


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Rendőrök tekernek a fővárosban

Kék-fehér biciklin, rövidnadrágban tekerő rendőrökkel találkozhattok pár napja a budapesti utcákon.

Új kártyás kerékpártároló - a helyieknek ...

A város buszvégállomásánál felállított létesítményben összesen tizenhat kerékpár fér el. A ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése