Kerékpározás receptre!

Kiütni látszik a nyeregből a gyógyszeripar piruláit a kerékpár egy európai városban. Meglepő csavar? Pedig a dolog annyira kézenfekvő...


Érdekes kísérletbe kezdett Strasbourg városának önkormányzata, amikor úgy döntött, hogy finanszírozza azt a „gyógyszert”, amelyet egészségjavítás céljából ír fel a háziorvos, vagy a kardiológus annak a lakosnak, akinek erre szüksége van. Az eljárás érdekességét a nagylelkű gesztuson kívül az is fokozza, hogy a szóban forgó ”gyógyszer” ebben az esetben nem valamiféle pirula, hanem a kerékpár.

Az új gyógyszer a kerékpár...

A program egyelőre 50 önkéntes háziorvossal és kardiológussal indul, de ha sikerrel jár, egy év múlva általánossá teszik és véglegesítik.

A bicikli-recepttel rendelkezők azt a kerékpárparkot vehetik igénybe, amelyet az önkormányzat csekély bérleti díj ellenében már jó ideje fenntart polgárai számára. A rendszeres fizikai mozgás jót tesz az egészségnek - hangsúlyozzák az orvosok, akik igazságos dolognak tartanák, ha a társadalombiztosítás teljes mértékben térítené az általuk javasolt fizikai tevékenység minden kiadását.

Az önkormányzat is így gondolkodik, mert elhatározta, hogy ilyen értelemben kezd tárgyalásokat a TB-vel és a betegbiztosítási társaságokkal.

Elgondolkodtató az is, hogy a tüneti kezelés helyett végre elmozdult a hangsúly a megelőzés felé és még hosszasan sorolhatnánk a kísérlet pozitívumait. Hajrá Strasbourg, várjuk a fejleményeket!

Ami jó hír, hogy kerékpározás terén idehaza is javulni látszanak a tendenciák. Bővebben itt olvashatsz erről!


Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ősszel is bringával megyünk a munkába!

Értékes nyereményekért indul az őszi Bringázz a munkába! (Bam!) kampány!

Tekerj lélekből és add meg bringádnak is, ami jár!

Értékelni hatalom, és egy jó vélemény előre visz. Ez tény és tapasztalat, amit mindenképp kell hangsúlyozni: ez alkalommal egy igazi biciklis "szakgurut"!

Új kártyás kerékpártároló - a helyieknek ingyen

A város buszvégállomásánál felállított létesítményben összesen tizenhat kerékpár fér el. A helyiek ingyen használhatják.

Végre lehet tekerni a Lánchídon!

Jó hír: ma reggel a BKK Közút munkatársai végre eltávolították a Lánchídon a biciklizést tiltó táblát.


NAPI BOLDOGSÁG