Legyen magyar Európa legszebb bélyege!

Újra lehet szavazni Európa legszebb bélyegére, a szépségversenyen Magyarország egy szőlős-paprikás bélyeggel vesz részt. Érdemes szavazni, hiszen ezt a címet 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is a Magyar Posta bélyege nyerte el.


Mi is beszámoltunk arról, hogy tavaly második helyezést értünk el a versenyen. Az európai postákat tömörítő PostEuropa minden évben közös bélyegkibocsátásra szólítja fel tagjait, az Európa-bélyeg idei témája a “Látogatás” volt. A Magyarországot képviselő bélyegkisívet Rozmann Ágnes grafikusművész tervezte.A főmotívum Magyarország online jele, a „.HU”, melyet az egyik – a versenyben is résztvevő – bélyegképen paprika és szőlő, a másikon pedig a Világörökség részét képező Pannonhalmi Apátság könyvtárának különlegességei töltenek meg tartalommal. A keretrajzon az Apátság épülete, és a Balaton látképe tűnik elő.

Az idei szépségversenybe benevezett EUROPA-bélyegünk 2012. május 9-én kerül forgalomba. A magyar bélyegre június 10-ig szavazhattok ezen a honlapon.

Gyors szavazási útmutató


A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is az interneten keresztül lehet szavazni. Szavazatodat a következőképpen tudod leadni: a csillaggal jelölt mezőket kell csupán kitölteni, bejelölni a magyar bélyeget (Hungary), és a lap alján a „VOTE” mezőre kattintva elküldeni a szavazatot.

A közös siker elérése érdekében a szavazatainkra idén is számít a Magyar Posta. Kattintsunk és szavazzunk, hogy idén is magyar legyen a kontinens legszebb bélyege!A tavalyi év ezüstérmes bélyegét itt megtekintheted!

Szerző: Pozitív Nap
Képek forrása: Magyar Posta

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezek a zseniális NatGeo utazási fotók versengenek a győzelemért

A National Geographic által megrendezett versenyek, vonzzák a legtehetségesebb fotósokat a világ minden tájáról. A 2016-os Utazási Fotók versenye, sem kivétel ez alól. A válogatott képeken láthatjuk, hogy az idei bíráknak nem lesz könnyű, kiválasztani a győztest.

Fantasztikus inspiráció: egy 90 éves ultrafutó!

Sokszor eszembe jut az a kérdés, hogy vajon még meddig futhatok? Amikor futás közben (vagy után!) fáradtsággal küszködöm és sérülésekkel bajlódom, felmerül bennem a kérdés, hogy a nálam idősebb korosztály hogyan veszi ezeket az akadályokat? Egyik nap „belefutottam” egy fantasztikus kisfilmbe, melynek hangulata és mondanivalója is lebilincselő volt...

Mostantól egy helyben ülve is olimpikonná válhatsz!

2016 nyarán az Olimpiával párhuzamosan megrendezik a gamerek versengését is!

Egy felejthetetlen kisfilm a küzdésről

Egy csodálatos, és igen motiváló kisfilm jelent meg a hetekben a világhálón. Johnny Madderson Five Stone of Lead című alkotása egy Írország nyugati partján élő 12 éves kisfiú életét mutatja be.

Női zsoké nyerte meg a világ egyik legnagyobb lóversenyét, ráadásul esélytelen lóval - 150 év alatt először! (+videó)

Történelmet írt egy női zsoké Ausztrália legnagyobb presztízsű lóversenyén, az 1861 óta megrendezésre kerülő Melbourne Kupán. Michelle Payne az első nő, aki ebben a versenyben győzni tudott.