Macska-kávézó nyílik Bécsben - képekkel

A macskák kedvelőinek akarnak kedvében járni egy új bécsi kávéház tulajdonosai. A Cafe Neko vendégeit öt cica hivatott jó kedélyre deríteni. Bemutatjuk a "személyzetet"!


A tulajdonos házaspár olyan látogatókra számít, akik egy jó kávé mellett egy doromboló macska társaságát is szívesen élvezik. Mint azt a Bécs Rádiónak elmondták, egy ázsiai divatot szeretnének meghonosítani ezzel az osztrák fővárosban.
    

A kávéházi macskákat - Moritzot, Lucát, Momót, Soniát és Thomast - egy állatmenhelyről fogadták be. Egytől egyik barátságos és nyugodt állatok. Külön, mászófával ellátott "pihenőszobájuk" is van, ahová visszavonulhatnak, ha mégis megunják az emberek közelségét.
    

Alexander Thür és japán felesége, Isimicu Takako három éve kezdett hozzá az ötlet megvalósításához. A hosszú előkészítés nem véletlen. Noha a kávéház macskái természetesen szobatiszták, a helynek szigorú hatósági előírásoknak kell megfelelnie. Gondoskodni kellett például arról, hogy az állatok ne menjenek be a vendéglátóhely konyhájába, és hogy ne férjenek hozzá az üzletben tárolt élelmiszerekhez.


Az étlapon olyan ételek - sütemények, rizses rágcsálnivalók - szerepelnek, amelyeket a macskák nem igazán kedvelnek. Ezzel azt akarják megelőzni, hogy a négylábúak elcsenjenek egy-egy falatot a vendégek tányérjáról.


Szerző: Pozitív Nap / MTI
Fotók: EPA

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Mindketten árvák és magányosak voltak egykor, most szerető családban élnek, és imádnak együtt utazni

8 káprázatos fotó arról, hogyan járja együtt a mentett kutya és cica a világot

Feladta mindenét, hogy cicájával körbeutazza Ausztráliát

A kaland főhőse Willow, a macska volt...

Tüneményes képekkel ünnepeljük, hogy a hópárduc nem veszélyeztetett faj többé

A gyönyörű és egzotikus hópárducot 1972 óra veszélyeztetett fajként tartották számon, de a múlt héten jó hír érkezett a macskák felől. Az elmúlt három év adatait elemezve a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) a sebezhető kategóriába sorolta vissza őket.

Tettenérés: lopáson kapott háziállatok (avagy a legcukibb lebukások TOP 30-as összeállítása)

Notórius csíntevő a legtöbbjük, akik ha lebuknak, az arcukra van írva: tudják, hogy rossz fát tettek a tűzre! Szenzációs pillanatok következnek, nagyszerű kedvencekkel!

Lehet élni macska nélkül. Persze. De érdemes? +VIDEÓ

Nem maradt sok felfedezetlen rejtély a világban. Szerencsére azért még van néhány. Ilyenek a macskák is. Nélkülük vagy velük érdemes leélni egy életet?


NAPI BOLDOGSÁG