Magyarok építettek iskolát Oroszországban - a befektetés fele a magyar gazdaságba jut

A Medilux magyar ipari, kereskedelmi és szolgáltató kft. által finanszírozott, ezer fős iskolát adtak át csütörtökön, az első tanítási napon a Lipeck megyei Jelec városban.

Amint a Proinvest, egy hasonló finanszírozással foglalkozó magyar cég moszkvai képviselője, Szántovszky Nikolett elmondta, a Medilux és a Proinvest alapvetően egészségügyi intézmények építését finanszírozza Oroszországban. A megrendelő minden esetben az orosz állam, és ez egyben garancia a fizetésre. A finanszírozás feltétele, hogy a bekerülési összeg 50 százalékát magyar termékekre és szolgáltatásokra fordítsák. A Lipeck megyei vezetés kérte a magyar céget, amely több egészségügyi létesítményt is finanszíroz ott, hogy pályázza meg egy félbehagyott iskolaépítkezés befejezését. Ennek értéke 4,8 millió euró, ebből 2,4 millió folyt vissza magyar vállalatokhoz, amelyek különféle gépészeti és berendezési cikkeket szállítottak az építkezéshez. A Medilux az utóbbi időben épített, vagy épít Vologdában és Ufában egy-egy onkológiai központot több tízmillió euró értékben.  Vologdában egy tüdőgondozót hoz létre mintegy 45 millió euró értékben, Ufában felújított hét rendelőintézetet 12 millió euró értékben. Ezekhez a beruházásokhoz többek között a műszerek nagy részét szállítják magyar vállalatok. A Medilux következő nagyobb, 40 millió eurós projektje egy onkológiai központ finanszírozása Lipeckben: a pályázatot már megnyerte a magyar kft., jelenleg az adminisztratív előkészületek folynak.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A legszebben elkapott esküvői pillanatok 2015-ben

40 országból 4000 kép érkezett be a Best of the Best fotópályázat idei kiírására.

Nehézkes a mosás, a türelmed pedig véges? Júliustól lehet pályázni a mosógépek cseréjére

Július elsejétől lehet pályázni az államilag támogatott mosógépcsere-programra. Legfeljebb 45 ezer forint vissza nem térítendő támogatás kapható...

A legaranyosabb mókusos képriport, amit valaha láttál

A fenyőtoboz és a dió csodákra képes - ezeknek a finomságoknak köszönheti az orosz természetfotós, hogy nagyon közelről örökíthette meg a mókusokat.

Minden évszakban más arcát mutatja ez az apró templom (képekkel)

Valahol Oroszországban van egy kis sziget, azon pedig egy apró templom, ami minden évszakban másik - természetesen egytől-egyig káprázatos - arcát mutatja.

Ezekben a szakmákban isszák a legtöbb kávét!

Tudtad, hogy hivatásunktól is függhet, hogy mennyi kávét fogyasztunk naponta?