Nevess sokat, élj sokáig!

Lassan 20 éve minden május első vasárnapján őszinte kacajba kezd a világ. Ugyanis ismét eljött a nevetés világnapja.


         Az a nap, amelyik nevetés nélkül telik el, elvesztegetett idő.  (Charlie Chaplin)


Az emberek nagy része rendkívül stresszesen éli mindennapjait. Egy kutatás szerint, minél nagyobb beosztásban dolgozik valaki, annál komolyabb és merevebb lesz. A siker és a jólét hajszolása megkeserít, a kudarctól való félelem pedig teljesen elveszi mindenki kedvét az élettől.

Hahota klub mindenkinek!


Egyszer aztán Indiában egy orvos Dr. Madan Kataria felkiáltott és azt mondta: Elég! Majd elkezdett nevetni, és ez tovább ragadt másokra is. Létrehozta a hahota klubbot, aminek a lényege, hogy csoportosan végezzünk légző gyakorlatokat és nevessünk. Ez 1995-ben történt és azóta szerte a világon alakultak hahota klubok, amiknek egy céljuk van: nevetni.

Miért is jó a nevetés?

Nevetni szabad
Hát azért mert jó érzés! Nevetni jó! Az embernek, ha rossz a kedve, a közérzete, vagy csak nem jöttek össze a dolgok az életben érdemes kacagni egy jót. Igaz, nem oldja meg a problémákat, de segít abban, hogy könnyebben nézzünk szembe vele. Erőt ad és kitartást a folytatáshoz.

Egészségügyileg is rendkívül hatásos. A nevetés és a mosolygás örömhormonokat termel, ami pozitívan stimulálja a testet és a lelket is. Erősíti az immunrendszert, vagyis azok, akik vidámabbak kevesebbszer betegednek le, mint az örök morgósok. Levezeti a stressz, így az ember szervezete tovább bírja, jobban ellenáll a testi betegségeknek, egyszóval meghosszabbítja az életet is!

Talán tényleg ennyi csak a lényeg. Ahhoz, hogy hosszú életet éljünk, egyszerűen csak nevetnünk kell. Nevess szándékosan, hahotázz önfeledten, csöndesen sírva kuncogj. Kacagj, ha szomorú vagy, nevess a barátokkal és egyedül is. Mosolyogj másokon, magadon, ha fordítva vetted fel a nadrágod, de csak a munkahelyen vetted észre.

Zseniális film arról, hogy a nevetés ragályos! :)
VÉGIG TUDOD NÉZNI NEVETÉS NÉLKÜL?

A nevetés világnapjára nagyon is szükségünk van. Hiszen bár több milliárd ember él a földön, mégis emlékeztetni kell őket néha, hogy nevetni igen is kell!

Szerző: Horváth Gábor - Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell (Ne félj meghozni őket)

Utunk mindenképp vezet valahová, csak épp nem mindegy, hogy hová. A merész döntések visznek téged oda, ahol lenned kell.

Ismerd fel időben a cukorbetegséget!

Magyarországon több mint félmillió regisztrált cukorbeteg ember él, és további 250 ezer azoknak a száma, akik valójában cukorbetegek, de nem tudnak róla vagy még nem vettek részt diabétesz-szűrésen.

Átmész a világ legrövidebb IQ-tesztjén? Mindössze 3 egyszerű kérdésből áll

Milyen gyorsan tudja megadni a helyes választ három meglehetősen egyszerű kérdésre? Intuícióira vagy az eszére hallgat? De úgy is kérdezhetnénk: hogy áll a közérthető matematikával? Nézzük a tesztet.

6 pozitív hatás, amiért érdemes kávét innod

Évek óta megy a vita, egészséges-e a kávé, vagy sem. Az egy dolog, hogy nem mindenki szereti a kávét, de aki igen, azt folyamatosan olyan hiedelmekkel riogatják, hogy nem jó kávét fogyasztani.


NAPI BOLDOGSÁG