Sosem késő: diploma az ötödik X-en túl

Nem kis akaraterő és küzdelem árán diplomát szerzett az amerikai Columbia Egyetemen a tanintézet 52 éves takarítója.


A férfi 12 éve dolgozik főállásban az egyetemen, és emellett végezte el a kurzusokat. Nem az Egyesült Államokban született, hanem Montenegróban. Albán származású és a brutális belháború elől vándorolt ki 1992-ben az Újvilágba anélkül, hogy tudott volna angolul, így először a nyelvtudásért kellett megküzdenie, majd következett az egyetemi tananyag. A férfi általában éjszakai műszakban takarított a Columbia campusán, és nappal tanult kis bronxi lakásában, gyakran szemhunyás alvásra sem maradt ideje. 

Gac Filipajt kitűnik a sorból.

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy az egyetemen dolgozom, mert így tandíjmentes voltam. Különben nem hiszem, hogy képes lettem volna végigcsinálni"
- idézte Gac Filipajt a The Daily Telegraph című brit lap.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy héttel tovább lehet jelentkezni a diplomamentő programra

A programban résztvevőknek vállalniuk kell, hogy 2015 végéig sikeres nyelvvizsgát tesznek.

Diplomamentés: már lehet jelentkezni az ingyenes nyelvtanfolyamokra

Az ingyenes angol, német vagy francia nyelvtanfolyamokra azok jelentkezhetnek, akik a hiányzó nyelvvizsgájuk miatt nem kapták meg eddig a diplomájukat.

Újra erősödik a horvát-magyar kapcsolat

Eszéken Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Josko Klisovic horvát külügyminiszter-helyettes adta át kedden a külképviselet épületét.

Álláskeresés nyáron: neki álljunk?

Jó hír az álláskeresőknek: a piacon a nyár nem feltétlenül jelent egyet az eseménytelenséggel és az eredménytelenséggel, érdemes hát pályáznunk, lépni az ügyben.

Sportdiplomáciai gól! - Magyarország U19-es Eb-t rendez

Az UEFA döntése azért hatalmas elismerés, mert a rendezési jogért számos európai ország harcba szállt, és a magyar pályázat ezeket megelőzve nyerte el a lehetőséget!


NAPI BOLDOGSÁG