Belépés

Túl szép, hogy igaz legyen: fellépés a nők félrevezetése ellen Nagy-Britanniában


Nagy-Britanniában két hirdetést is betiltott a reklámetikai hatóság: a szóban forgó reklámokban Julia Robertset és Christy Turlingtont is túlretusálták egy kicsit, ezzel pedig félrevezetni kívánták a fogyasztókat.
Nagy-Britanniában két, Julia Robertset, illetve Christy Turlingtont ábrázoló reklám megjelenését akadályozták meg, mert a brit reklámetikai hatóság szerint a két világhírű hölgy túl szép a hirdetésekben. A hatóságnak (Advertising Standards Authority) persze nem  a színésznő és a szupermodell természetes adottságaival van gondja, hanem azzal, hogy a Lancôme és a Maybelline kozmetikai cégek szóban forgó reklámjaiban túlságosan tökéletessé retusálták őket, ezzel pedig félrevezetni próbálták a fogyasztókat.

A még megjelenésük előtt betiltott reklámplakátokat nem más panaszolta be a reklámetikai hatóságnál, mint Jo Swinson képviselőasszony, aki hazájában régóta fő ellenzője a nők irreálisan tökéletesre retusált formában való bemutatásának a médiában. 2009-ben ő tett panaszt egy Twiggyt ábrázoló reklámplakát ellen is, és a Real Women (Igazi nők) kampány élén évek óta lelkesen küzd azért, hogy betiltsák az olyan retusált reklámokat, amelyek rossz hatással lehetnek  a nők – főként a fiatal lányok - testképére.
A most betiltott reklámfotók egyikén Julia Roberts a Lancôme cég egy olyan új alapozóját népszerűsíti, ami a cég állítása szerint tízéves kutatómunka eredményeként jött létre, és alkalmas tökéletes bőrt varázsolni használójának. A vállalat elismerte, hogy végeztek utómunkálatokat a képen, de azzal védekeztek, hogy a fotó tökéletesen visszaadja azt: milyen természetesen egészséges és ragyogó bőre van Julia Robertsnek.
Christy Turlington szintén egy öregedés elleni alapózótól "szépült meg" túlzottan. Az őt ábrázoló reklámfotón apró betűvel fel is tüntették, hogy a kép csupán illusztráció, ez azonban nem hatotta meg a brit reklámfelügyeletet: Julia Roberts reklámjával együtt erről a plakátról is úgy döntöttek, nincsen helye Nagy-Britanniában.
    

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Elkelt Nagy-Britannia legdrágább háza

Eladták Nagy-Britannia legdrágább házát, a 300 éves kastélyért 140 millió fontot fizetett egy orosz ...

Csoki minden mennyiségben, pontosabban hat ...

100 éves születésnapjára majdnem hattonnás csokoládéval lepte meg magát egy brit édességgyár, amivel ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése