Túl szép, hogy igaz legyen: fellépés a nők félrevezetése ellen Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában két hirdetést is betiltott a reklámetikai hatóság: a szóban forgó reklámokban Julia Robertset és Christy Turlingtont is túlretusálták egy kicsit, ezzel pedig félrevezetni kívánták a fogyasztókat.
Nagy-Britanniában két, Julia Robertset, illetve Christy Turlingtont ábrázoló reklám megjelenését akadályozták meg, mert a brit reklámetikai hatóság szerint a két világhírű hölgy túl szép a hirdetésekben. A hatóságnak (Advertising Standards Authority) persze nem  a színésznő és a szupermodell természetes adottságaival van gondja, hanem azzal, hogy a Lancôme és a Maybelline kozmetikai cégek szóban forgó reklámjaiban túlságosan tökéletessé retusálták őket, ezzel pedig félrevezetni próbálták a fogyasztókat.

A még megjelenésük előtt betiltott reklámplakátokat nem más panaszolta be a reklámetikai hatóságnál, mint Jo Swinson képviselőasszony, aki hazájában régóta fő ellenzője a nők irreálisan tökéletesre retusált formában való bemutatásának a médiában. 2009-ben ő tett panaszt egy Twiggyt ábrázoló reklámplakát ellen is, és a Real Women (Igazi nők) kampány élén évek óta lelkesen küzd azért, hogy betiltsák az olyan retusált reklámokat, amelyek rossz hatással lehetnek  a nők – főként a fiatal lányok - testképére.
A most betiltott reklámfotók egyikén Julia Roberts a Lancôme cég egy olyan új alapozóját népszerűsíti, ami a cég állítása szerint tízéves kutatómunka eredményeként jött létre, és alkalmas tökéletes bőrt varázsolni használójának. A vállalat elismerte, hogy végeztek utómunkálatokat a képen, de azzal védekeztek, hogy a fotó tökéletesen visszaadja azt: milyen természetesen egészséges és ragyogó bőre van Julia Robertsnek.
Christy Turlington szintén egy öregedés elleni alapózótól "szépült meg" túlzottan. Az őt ábrázoló reklámfotón apró betűvel fel is tüntették, hogy a kép csupán illusztráció, ez azonban nem hatotta meg a brit reklámfelügyeletet: Julia Roberts reklámjával együtt erről a plakátról is úgy döntöttek, nincsen helye Nagy-Britanniában.
    

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Modellek, akik nagyobb erővel hatnak ránk, mint fiatal társaik - lenyűgöző képek!

...és mégis, ők nem fiatal, feszes bőrű ultravékony lányok, hanem érett hölgyek, akiken ugyan nyomot hagytak már az elmúlt évek, de ettől csak még szebbek és lenyűgözőbbek lettek!

Meglepő módon tüntetnek a Brexit utáni rasszizmus ellen

A Brexit utáni zűrzavarban a brit és külföldi állampolgárok megtalálták a közös nevezőt, együtt lépnek fel a rasszizmus ellen.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Beszélj a lányoddal, mielőtt a szépségipar teszi meg! (+videó)

Egy újabb, brutálisan őszinte film, ami a természetes szépség mellett kampányol. Igen, sokadszorra is ugyanaz az üzenet. Mégsem unalmas, és még mindig nem ért kellőképpen célba.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)


NAPI BOLDOGSÁG