Az év slágergyümölcséből készült párlatok és ételek várnak a Várban

A hagyományt tovább öregbítve, idén a barack és az abból készült hungarikum, a barackpálinka játssza a főszerepet a VII. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 10-13 között.


A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak. Tavaly a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat vette kezdetét: a rendezvényt tematizálták a szervezők a pálinka legfontosabb alapanyaga, a gyümölcs szerint. Elsőként a szilva mutatkozott be, idén pedig a barack kerül a középpontba. A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát a Hunyadi és az Oroszlános udvarban. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, továbbá az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé!  Újra lehetőség nyílik a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával találkozni, a párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni.

Francia minidesszert pálinkás töltelékkel: íme a fesztivál macaronja.

Francia mini desszertkülönlegességgel a macaronnal is megismerkedhetünk, a népszerű kis süteményeket természetesen pálinkás töltelékkel kínálják. Ez a mini finomság egyébként két napig készül, kézzel. A tésztájába mandula és porcukor kerül, ez adja a tartását és az édes ízét, amely a töltelékkel együtt kap harmonikus ízt.

A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a barack éve keretében készült ételspecialitások is, méghozzá a „Barackos” udvarban.


2012 tehát a barack éve lesz!


Barackos ízkülönlegességek: kacsapástétom barackpálinkás zselével, Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval, valamint helyszínen sült barackos rétes is. A kínálat között szerepel a napköziből ismert baracklekváros deszka, valamint barackos túrógombóc bazsalikomos baracklekvárral, és házi barackos krumpli gombóc is.

Az Év Barackpálinkáját az ország pálinkafőzői (Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack) készítik a prémium párlatok házasításával, amelyet aztán a fesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. 

A zenei csemegéket tekintve különleges, akusztikus koncertekkel készülnek a nagyszínpadon fellépő zenekarok, többek között a Pál Utcai Fiúk, az Ocho Macho, vagy a Kowalsky meg a Vega, Balkán Fanatic Akusztik, Fábián Juli & Zoohacker.


Hangolódásképp szóljon a Magna Cum Laude Pálinka Dalja!Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szedd magad levendula: idén is eljött a nyár egyik legjobb programja!

A Levendula Fesztivál lesz most hétvégén, 23-25-ig tart Tihanyban, ahol mindenhez hozzájuthatsz, ami levendulás, és persze nagyon sok érdekes programmal készülnek kicsik és nagyok számára.

Egy szerelem képei: az Obama sztori

989-ben egy intelligens és felelős munkában dolgozó hölgy felvett a munkaadó jogi cégéhez egy nyári gyakornokot a Harvard képzésről. A fiatal nő Michelle Robinson volt. A gyakornok pedig Barack Obama.

Ezt üzeni Zacher a Szigetre készülőknek (+videó)

Egy doki, aki a földön jár. Egyszerűen csúcs, nem köntörfalaz. Kimondja a lényeget. Zacher Gábor így üzent a Szigetre készülőknek!

Sztárok a színpadon! Avagy ez várható az Ünnepi Könyvhéten

A 87. Ünnepi könyvhéten olyan híres írókkal találkozhatnak a résztvevők, mint Csukás István, Böszörményi Gyula, On Sai és sokan mások!

8 dolog, amit ne csinálj a fesztiválokon, ha nem akarsz tahónak tűnni!

A fesztiváljegy drága, a méltóságod pedig még annál is többet ér, így célszerű nem teljesen elhülyülni csak azért mert nyár van és fesztivál és buli...


NAPI BOLDOGSÁG