Belépés

Az év slágergyümölcséből készült párlatok és ételek várnak a Várban


A hagyományt tovább öregbítve, idén a barack és az abból készült hungarikum, a barackpálinka játssza a főszerepet a VII. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 10-13 között.


A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak. Tavaly a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat vette kezdetét: a rendezvényt tematizálták a szervezők a pálinka legfontosabb alapanyaga, a gyümölcs szerint. Elsőként a szilva mutatkozott be, idén pedig a barack kerül a középpontba. A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő kínálja finomságát a Hunyadi és az Oroszlános udvarban. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom borok és pezsgők, továbbá az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé!  Újra lehetőség nyílik a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával találkozni, a párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni.

Francia minidesszert pálinkás töltelékkel: íme a fesztivál macaronja.

Francia mini desszertkülönlegességgel a macaronnal is megismerkedhetünk, a népszerű kis süteményeket természetesen pálinkás töltelékkel kínálják. Ez a mini finomság egyébként két napig készül, kézzel. A tésztájába mandula és porcukor kerül, ez adja a tartását és az édes ízét, amely a töltelékkel együtt kap harmonikus ízt.

A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a barack éve keretében készült ételspecialitások is, méghozzá a „Barackos” udvarban.


2012 tehát a barack éve lesz!


Barackos ízkülönlegességek: kacsapástétom barackpálinkás zselével, Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval, valamint helyszínen sült barackos rétes is. A kínálat között szerepel a napköziből ismert baracklekváros deszka, valamint barackos túrógombóc bazsalikomos baracklekvárral, és házi barackos krumpli gombóc is.

Az Év Barackpálinkáját az ország pálinkafőzői (Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack) készítik a prémium párlatok házasításával, amelyet aztán a fesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók. 

A zenei csemegéket tekintve különleges, akusztikus koncertekkel készülnek a nagyszínpadon fellépő zenekarok, többek között a Pál Utcai Fiúk, az Ocho Macho, vagy a Kowalsky meg a Vega, Balkán Fanatic Akusztik, Fábián Juli & Zoohacker.


Hangolódásképp szóljon a Magna Cum Laude Pálinka Dalja!Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Pálinka-fesztiválra hangoló

Az ötödik Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a ...

Gasztronómiai újdonság a várban: pálinkás ...

Kávét pálinkával? Miért ne! A Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál eddig is merész újításairól ...


Népszerű termékek
Fényképes macaron
1189 Ft

Macaron szappan, amelyre bármilyen fényképet, feliratot rárakunk!

Megnézem a terméket
Esküvői fényképes szappan
990 Ft

Legyen az egy közös képetek szappanon is!

Megnézem a terméket
Pink mini muffin szappan
289 Ft

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése