A hagyományt tovább öregbítve, idén a barack és az abból készült hungarikum, a barackpálinka játssza a főszerepet a VII. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 10-13 között.
A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak. Tavaly a Budapesti Pálinkafesztiválon új sorozat vette kezdetét: a rendezvényt tematizálták a szervezők a pálinka legfontosabb alapanyaga, a gyümölcs szerint. Elsőként a szilva mutatkozott be, idén pedig a barack kerül a középpontba.
Francia mini desszertkülönlegességgel a macaronnal is megismerkedhetünk, a népszerű kis süteményeket természetesen pálinkás töltelékkel kínálják. Ez a mini finomság egyébként két napig készül, kézzel. A tésztájába mandula és porcukor kerül, ez adja a tartását és az édes ízét, amely a töltelékkel együtt kap harmonikus ízt.
A megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a barack éve keretében készült ételspecialitások is, méghozzá a „Barackos” udvarban.
2012 tehát a barack éve lesz!
Az Év Barackpálinkáját az ország pálinkafőzői (Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack) készítik a prémium párlatok házasításával, amelyet aztán a fesztiválon kóstolhatnak meg először a látogatók.
Szerző: Pozitív Nap