Barokk esküvőn lehetünk násznép Győrben


A barokk belvárosára méltán büszke Győr korabeli ceremónia szerinti barokk esküvőnek ad otthont augusztus 13-án. A látványosnak ígérkező eseményen egy igazi jegyespár mondja ki a boldogító igent pompás barokk öltözékben különleges szertartás keretében.
Az országban egyedülálló látványosságot kínál a Barokk Varázsa rendezvénysorozat, ahol a történelmi belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak a jelmezesek színes kavalkádjának. Az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, előadások kínálnak jó szórakozást minden érdeklődőnek, melyek a Barokk Esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodnak ki.
Egy igazi jegyespár mondja ki a boldogító igent pompás barokk öltözékben különleges szertartás keretében.

Az ifjú pár és az örömszülők lovas hintókkal hajtanak végig a belvároson az esküvő helyszínére. Az ünnepelteket barokk viseletben díszelgő násznép kíséri, a barokk felvonulást pedig udvarhölgyek, trombitások, táncosok sokasága színesíti. A Víziszínpadon több ezres közönség előtt kérnek áldást szüleiktől a fiatalok, követve az egykori "leánykérő koreográfiát", majd örök hűséget esküsznek egymásnak a főúri pompa kellékeivel. Az esküvőt megelőző napon, augusztus 12-én is lesznek látványosságok, a vőlegény például ekkor köszönti szerenáddal a menyasszonyt, de ezen a napon nyílik a Xántus János Múzeum fagylalttörténeti kiállítása is, amelyen a látogatók megtudhatják, hogy a fagylalt a barokk korban kezdett elterjedni. A főúri udvarokban olasz mesterek készítették a különleges finomságot.


A német La Danza München táncegyüttes az Orpheus és Eurydiké című balettpantomimmal vendégszerepel augusztus 13-án, másnap  XVII. századi vidám angol kontratáncokat láthat a közönség, majd Szarka Zsuzsa szalag-zsinór ruháiból tartanak bemutatót. A fesztiválhangulatról a belváros utcáin táncosok, pantomimesek,  zászlóforgatók gondoskodnak. A belváros kereskedői üzleteik kirakatait barokk stílusúra "hangolják" Pusztai Csaba Barokk álmok című festménysorozatának bemutatásával. A rendezvényt különleges zenei programok teszik teljessé: az esküvő előestéjén a Blackrose' Night reneszánsz rockzenekar játszik, a fiatalok egybekelését követően Kovács Fery és a Raab kamarazenekar ad "Ba-rock koncertet". Az eseménysorozat zárónapján, augusztus 14-én pedig "Jazz-barock" koncertre kerül sor. Ezek a zenei kísérletek arra adnak választ, miként próbálják a muzsikusok a barokk értékeit napjainkra adaptálni.
   

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Tudtad, hogy a szerelem átalakítja az agyunkat? Mutatjuk hogyan!

A szerelem átalakítja az agyunkat, nem is akárhogyan...

A 86 éves Instagram sztár nagymama folyamatosan lenyűgözi követőit (képriport)

A divatos nagymama folyamatosan elképeszti követőit az Instagrammon, amellyel bebizonyítja, hogy az életben a legtöbb dolog kortalan...

Így táncolnak a 11 hónapos ikrek apjuk gitárszólójára (+videó)

Ennél elragadóbb videóval nem is lehetne kezdeni a hétvégét!

El tudtok képzelni nála türelmesebb gazdit? Ő az, aki Tokió utcáin sétáltatja teknősét...

Új látványosságnak számít Tokióban az idős bácsi, aki nap mint nap az utcára viszi sarkantyús teknősét.

Lefilmezték a világ egyetlen fekete flamingóját (+videó)

Cipruson, Limassol és az Akrotiri katonai bázis között található nagy sósvizű tóban valószínűleg a világ egyetlen fekete flamingójáról készítettek videót.

Egy apuka szívmelengető képei Down-szindrómás kisfiáról

A kis Will a Lawrence család egyetlen tagja, akinél Down-szindrómát diagnosztizáltak. Az édesapja eldöntötte, teljesíti azt a vágyát, amely minden más gyerekben is megfogalmazódik: hogy repülhessen.