Belépés

Barokk esküvőn lehetünk násznép Győrben


A barokk belvárosára méltán büszke Győr korabeli ceremónia szerinti barokk esküvőnek ad otthont augusztus 13-án. A látványosnak ígérkező eseményen egy igazi jegyespár mondja ki a boldogító igent pompás barokk öltözékben különleges szertartás keretében.
Az országban egyedülálló látványosságot kínál a Barokk Varázsa rendezvénysorozat, ahol a történelmi belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak a jelmezesek színes kavalkádjának. Az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, előadások kínálnak jó szórakozást minden érdeklődőnek, melyek a Barokk Esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodnak ki.
Egy igazi jegyespár mondja ki a boldogító igent pompás barokk öltözékben különleges szertartás keretében.

Az ifjú pár és az örömszülők lovas hintókkal hajtanak végig a belvároson az esküvő helyszínére. Az ünnepelteket barokk viseletben díszelgő násznép kíséri, a barokk felvonulást pedig udvarhölgyek, trombitások, táncosok sokasága színesíti. A Víziszínpadon több ezres közönség előtt kérnek áldást szüleiktől a fiatalok, követve az egykori "leánykérő koreográfiát", majd örök hűséget esküsznek egymásnak a főúri pompa kellékeivel. Az esküvőt megelőző napon, augusztus 12-én is lesznek látványosságok, a vőlegény például ekkor köszönti szerenáddal a menyasszonyt, de ezen a napon nyílik a Xántus János Múzeum fagylalttörténeti kiállítása is, amelyen a látogatók megtudhatják, hogy a fagylalt a barokk korban kezdett elterjedni. A főúri udvarokban olasz mesterek készítették a különleges finomságot.


A német La Danza München táncegyüttes az Orpheus és Eurydiké című balettpantomimmal vendégszerepel augusztus 13-án, másnap  XVII. századi vidám angol kontratáncokat láthat a közönség, majd Szarka Zsuzsa szalag-zsinór ruháiból tartanak bemutatót. A fesztiválhangulatról a belváros utcáin táncosok, pantomimesek,  zászlóforgatók gondoskodnak. A belváros kereskedői üzleteik kirakatait barokk stílusúra "hangolják" Pusztai Csaba Barokk álmok című festménysorozatának bemutatásával. A rendezvényt különleges zenei programok teszik teljessé: az esküvő előestéjén a Blackrose' Night reneszánsz rockzenekar játszik, a fiatalok egybekelését követően Kovács Fery és a Raab kamarazenekar ad "Ba-rock koncertet". Az eseménysorozat zárónapján, augusztus 14-én pedig "Jazz-barock" koncertre kerül sor. Ezek a zenei kísérletek arra adnak választ, miként próbálják a muzsikusok a barokk értékeit napjainkra adaptálni.
   

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Ha az esküvőm fesztivál lenne...

Mindenki azt szeretné, ha a saját esküvője lenne a világ legkülönlegesebbje. A megoldások ...

Családostul vinnék a gépipari szakembereket

Most körülbelül hatszáz álláshely üres Győr-Moson-Sopron megyében az ágazatban, a cégeket ...


Népszerű termékek
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése