Barokk esküvőn lehetünk násznép Győrben

A barokk belvárosára méltán büszke Győr korabeli ceremónia szerinti barokk esküvőnek ad otthont augusztus 13-án. A látványosnak ígérkező eseményen egy igazi jegyespár mondja ki a boldogító igent pompás barokk öltözékben különleges szertartás keretében.
Az országban egyedülálló látványosságot kínál a Barokk Varázsa rendezvénysorozat, ahol a történelmi belváros épületei valóságos díszletet nyújtanak a jelmezesek színes kavalkádjának. Az esti programok mellett napközben koncertek, vásári komédiák, előadások kínálnak jó szórakozást minden érdeklődőnek, melyek a Barokk Esküvő színpompás ceremóniájában csúcsosodnak ki.
Egy igazi jegyespár mondja ki a boldogító igent pompás barokk öltözékben különleges szertartás keretében.

Az ifjú pár és az örömszülők lovas hintókkal hajtanak végig a belvároson az esküvő helyszínére. Az ünnepelteket barokk viseletben díszelgő násznép kíséri, a barokk felvonulást pedig udvarhölgyek, trombitások, táncosok sokasága színesíti. A Víziszínpadon több ezres közönség előtt kérnek áldást szüleiktől a fiatalok, követve az egykori "leánykérő koreográfiát", majd örök hűséget esküsznek egymásnak a főúri pompa kellékeivel. Az esküvőt megelőző napon, augusztus 12-én is lesznek látványosságok, a vőlegény például ekkor köszönti szerenáddal a menyasszonyt, de ezen a napon nyílik a Xántus János Múzeum fagylalttörténeti kiállítása is, amelyen a látogatók megtudhatják, hogy a fagylalt a barokk korban kezdett elterjedni. A főúri udvarokban olasz mesterek készítették a különleges finomságot.


A német La Danza München táncegyüttes az Orpheus és Eurydiké című balettpantomimmal vendégszerepel augusztus 13-án, másnap  XVII. századi vidám angol kontratáncokat láthat a közönség, majd Szarka Zsuzsa szalag-zsinór ruháiból tartanak bemutatót. A fesztiválhangulatról a belváros utcáin táncosok, pantomimesek,  zászlóforgatók gondoskodnak. A belváros kereskedői üzleteik kirakatait barokk stílusúra "hangolják" Pusztai Csaba Barokk álmok című festménysorozatának bemutatásával. A rendezvényt különleges zenei programok teszik teljessé: az esküvő előestéjén a Blackrose' Night reneszánsz rockzenekar játszik, a fiatalok egybekelését követően Kovács Fery és a Raab kamarazenekar ad "Ba-rock koncertet". Az eseménysorozat zárónapján, augusztus 14-én pedig "Jazz-barock" koncertre kerül sor. Ezek a zenei kísérletek arra adnak választ, miként próbálják a muzsikusok a barokk értékeit napjainkra adaptálni.
   

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Süss föl nap, Szent Görgy Nap, terítsd le a köpönyeged, adjon Isten jó meleget!

Április 24-e Szent György napja. Egész Európában régóta tavaszkezdő nap ez, melyhez számos hiedelem, hagyomány kapcsolódik. Csemegézzünk most belőlük!

Hatalmas siker a Bigo, a többfunkciós magyar bringatáska

A többfunkciós biciklis táskát már a Távol-Keleten és a mediterrán területeken is veszik, mint a cukrot, és szerencsére Magyarországon is kapható.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Pár szó az igazi C-vitaminról!

Szent-Györgyi Albert 1928-ban felfedezett egy addig ismeretlen vegyületet a mellékvesében, melyet azután sikeresen a paprikából is kivont. Később ezt nevezték el C-vitaminnak...

Először született jaguár a győri állatkertben - megmutatjuk!

Először született jaguár a győri Xántus János Állatkertben, a keddi első orvosi vizsgálaton kiderült, hogy a két és fél kilós kicsi egészséges és nőstény.


NAPI BOLDOGSÁG