Mennyit érnek vajon a Hupikék törpikék?

A Hupikék törpikék szerzőjének, Peyónak 33 eredeti műve kerül kalapács alá Párizsban október 29-én.

Az árverés jelentős darabja a Johan és Pirlouit sorozatból A hat törpös fuvola című album borítója, amely a Dupuis kiadónál jelent meg 1960-ban, két évvel azután, hogy a kis kék teremtmények napvilágra kerültek a Spirou című újságban. Értékét 100-120 ezer euróra (29,5-35,4 millió forint) becsülik. A sorozat egy másik borítójáért, a Castellac gyűrűjéért 80-100 ezer eurót várnak - jelentette be hétfőn az Artcurial árverési ház. A törpék kalandjaiból világszerte híres rajzfilmsorozat is készült. 
Kép forrása: moziplussz.hu
Johant és a törpikéket együtt ábrázoló öt metszet és a sorozat négy első albuma is kalapács alá kerül, becsült értékük 40 és 70 ezer euró (11,8-20,6 millió forint). Peyo metszetei igen ritkák a piacon, kivéve a Johan és Pirlouit képregény-sorozatból öt darabot, valamint a Hupikék törpikék késői albumait. A Hupikék törpikék és az 1928-ban Brüsszelben született Peyo előtt tisztelegtek a francia fővárosban Pierre Culliford alias Peyo című retrospektív kiállítással, valamint a Raja Gosnell rendezte, augusztus 3-án a mozikba került Hupikék törpikék című 3D-s filmmel is. Peyo 1992-ben bekövetkezett halála után fia, Thierry Culliford folytatta munkáját.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

9 hétköznapi ember, aki véletlenül lett Hollywood fényesen ragyogó csillaga

Vannak ismert színészek, akiknek a karrierje nem a hírnevet jelentő színpadon kezdődött. Hétköznapi emberek, hétköznapi foglalkozással, akiket felfedeztek.

10 színésznő, aki nem csak tehetségével, de szépségével is elkápráztat minket - évtizedek óta!

A szépség nem minden, ahhoz, hogy a szórakoztató iparban érvényesülni tudj szépnek, tehetségesnek, karizmatikusnak és legfőképpen felejthetetlennel kell lenned. Mindig.

Így néztek ki az első tervek alapján kedvenc Disney hőseink

Egy rajzfilmhős "élete" az első vázlatokkal kezdődik. Aztán sok álmodozás után megszületik a végleges karakter. De vajon mekkora változáson megy eközben keresztül kedvencünk?

Lesz még Tarzan álmaink pasija: jöjjenek a legszexibb "vademberek"!

Valljuk be, Tarzan talán nem álmaink hőse, éjszakánként nem arról álmodozunk, hogy az ő karjaiban pihenünk egy fa tetején. Úgy is mondhatjuk, hogy retró pasi lett. Ám csakúgy, mint ahogy a divat ismétli önmagát, úgy most a vadember karakterét is leporolták!

Hihetetlen, hogy ezek a mai gyerekek milyen borzasztó meséket néznek, mondta anyu, és közben fogalma sem volt róla, mekkora hülyeséget beszél

Hajlamosak vagyunk úgy tekinteni az animációs filmekre, mint kizárólag gyerekeknek szóló mesékre... pedig ez súlyos hiba, ha így gondolkodunk, eléggé el vagyunk tévedve.


NAPI BOLDOGSÁG