Mennyit érnek vajon a Hupikék törpikék?

A Hupikék törpikék szerzőjének, Peyónak 33 eredeti műve kerül kalapács alá Párizsban október 29-én.

Az árverés jelentős darabja a Johan és Pirlouit sorozatból A hat törpös fuvola című album borítója, amely a Dupuis kiadónál jelent meg 1960-ban, két évvel azután, hogy a kis kék teremtmények napvilágra kerültek a Spirou című újságban. Értékét 100-120 ezer euróra (29,5-35,4 millió forint) becsülik. A sorozat egy másik borítójáért, a Castellac gyűrűjéért 80-100 ezer eurót várnak - jelentette be hétfőn az Artcurial árverési ház. A törpék kalandjaiból világszerte híres rajzfilmsorozat is készült. 
Kép forrása: moziplussz.hu
Johant és a törpikéket együtt ábrázoló öt metszet és a sorozat négy első albuma is kalapács alá kerül, becsült értékük 40 és 70 ezer euró (11,8-20,6 millió forint). Peyo metszetei igen ritkák a piacon, kivéve a Johan és Pirlouit képregény-sorozatból öt darabot, valamint a Hupikék törpikék késői albumait. A Hupikék törpikék és az 1928-ban Brüsszelben született Peyo előtt tisztelegtek a francia fővárosban Pierre Culliford alias Peyo című retrospektív kiállítással, valamint a Raja Gosnell rendezte, augusztus 3-án a mozikba került Hupikék törpikék című 3D-s filmmel is. Peyo 1992-ben bekövetkezett halála után fia, Thierry Culliford folytatta munkáját.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

17 dolog, amit biztosan nem tudtál a Disney rajzfilmekről. Eddig!

A jó és a gonosz harca, a szegény lány és gazdag fiú, a gonosz mostohák, a törpék, a kedves állatok, és a csodálatos dalok. Néhány ismeretlen tény a Disney rajzfilmekről!

Titanic emlék: árverésre került a történelem egy darabja

Több mint száz éve süllyedt el a Titanic, de még mindig felkapjuk a fejünket, ha szóba kerül.

Hódít a Budapesten játszódó kisfilm!

A Látszat és valóság című, Bem rakparton játszódó kisfilmben párhuzamosan látjuk, hogyan viselkednek és valójában hogyan éreznek a szereplők.

Tündérmesék másként: 7 Disney-rajzfilm koreai módra! (képekkel)

Egy koreai illusztrátor, aki az Obsidian művésznevet viseli, lerajzolta néhány híres Disney-alkotás koreai változatát. Mit szólsz, ugye ezek sem olyan rosszak? Sőt!

A barátságot ünnepli egy világhírű magyar animációs film - nézd meg te is! (+videó)

Most ingyenesen nézheted meg Vácz Péter Nyuszi és Őz című, többszörösen díjnyertes animációs filmjét. Ne hagyd ki!