Mennyit érnek vajon a Hupikék törpikék?

A Hupikék törpikék szerzőjének, Peyónak 33 eredeti műve kerül kalapács alá Párizsban október 29-én.

Az árverés jelentős darabja a Johan és Pirlouit sorozatból A hat törpös fuvola című album borítója, amely a Dupuis kiadónál jelent meg 1960-ban, két évvel azután, hogy a kis kék teremtmények napvilágra kerültek a Spirou című újságban. Értékét 100-120 ezer euróra (29,5-35,4 millió forint) becsülik. A sorozat egy másik borítójáért, a Castellac gyűrűjéért 80-100 ezer eurót várnak - jelentette be hétfőn az Artcurial árverési ház. A törpék kalandjaiból világszerte híres rajzfilmsorozat is készült. 
Kép forrása: moziplussz.hu
Johant és a törpikéket együtt ábrázoló öt metszet és a sorozat négy első albuma is kalapács alá kerül, becsült értékük 40 és 70 ezer euró (11,8-20,6 millió forint). Peyo metszetei igen ritkák a piacon, kivéve a Johan és Pirlouit képregény-sorozatból öt darabot, valamint a Hupikék törpikék késői albumait. A Hupikék törpikék és az 1928-ban Brüsszelben született Peyo előtt tisztelegtek a francia fővárosban Pierre Culliford alias Peyo című retrospektív kiállítással, valamint a Raja Gosnell rendezte, augusztus 3-án a mozikba került Hupikék törpikék című 3D-s filmmel is. Peyo 1992-ben bekövetkezett halála után fia, Thierry Culliford folytatta munkáját.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

A gyilkos tréfa - Rajzfilmet csinálnak minden idők legfontosabb Batman képregényéből

A Denevérember történetei a képregényekben is meglehetősen komor hangulatúak. Most az egyik legkomorabb lesz rajzfilmmé.

A kartonfigura, akiről több fotó készült, mint Heidi Klumról valaha (képriport)

Mi a manó ez a kis kartonfigura, akiről több fotó készült, mint Heidi Klumról valaha, és akiért világszerte olyan sokan rajongónak. Felnőtteknek készült baba, netán csak marketingfogás? Íme Dambo története, mert mindenkinek van egy története, még ennek a kis papírcsodának is.

17 dolog, amit biztosan nem tudtál a Disney rajzfilmekről. Eddig!

A jó és a gonosz harca, a szegény lány és gazdag fiú, a gonosz mostohák, a törpék, a kedves állatok, és a csodálatos dalok. Néhány ismeretlen tény a Disney rajzfilmekről!

Titanic emlék: árverésre került a történelem egy darabja

Több mint száz éve süllyedt el a Titanic, de még mindig felkapjuk a fejünket, ha szóba kerül.

Hódít a Budapesten játszódó kisfilm!

A Látszat és valóság című, Bem rakparton játszódó kisfilmben párhuzamosan látjuk, hogyan viselkednek és valójában hogyan éreznek a szereplők.