Negyvenéves az m2 - Szombaton tematikus nappal ünnepel az MTV

Az MTV második adója kabarékkal, egy Szabó Magda és egy Czóbel Béla portréfilmmel, valamint filmekkel készül az ünnepre.

A Magyar TV2 negyven évvel ezelőtti és jelenlegi logója.
Az indulás évében vetített műsorszámokból készült válogatással - játékfilmekkel, portrékkal és kabarékkal - ünnepli indulásának negyvenedik évfordulóját a Magyar Televízió második adója szombaton. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője ennek kapcsán azt mondta, hogy az m2 indulásának 40. évfordulójára összeállított műsorfolyam nem kizárólag a nosztalgiáról szól, hanem áttételesen rámutat a közszolgálati televíziózás mai céljaira is. "Czóbel Béla színesben készült portréja például ma már legalább annyira szól az értékőrzésről és a modern technológiák alkalmazásáról a televíziózásban, mint a művész munkásságáról" - fogalmazott Cserháti Ágnes. Hozzátette: igaz ez a Nobel-díjas Gábor Dénesről készült filmre is, mivel a tudomány megszerettethető, közelebb hozható a tudományos élet „sztárjainak” segítségével.

Szabó Magda interjúja szintén értékes darabja az ünnepi műsorfolyamnak, mert az írónő azokról a katarzisként megélt kulturális élményeiről beszél, amelyek nagy hatást gyakoroltak munkásságára.A közszolgálat szerepére vetítve ez annyit tesz, hogy nem az azonnali szenzációk megmutatása az elsődleges feladat, hanem olyan értékek, alkotások és események közvetítése, amelyek a katarzis lehetőségét kínálják a képernyők előtt ülőknek - mondta Cserháti Ágnes. Bertha Lívia, a tematikus nap felelős szerkesztője arról számolt be, hogy a kínálat, amelyet a második csatorna indulásának évéből erre a napra összeválogattak, "magáért beszél".  A felelős szerkesztő szerint ez nagy tanulság a mai televíziózás számára. Úgy vélekedett: "a közszolgálat egyik legfontosabb feladata, hogy értékálló produkciókat hozzon létre, nem változott". "Nem magunknak és a jelennek dolgozunk igazán, leginkább az utókor értékeli majd mindazt, amit ma közvetítünk" - fogalmazott Bertha Lívia.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Kedvenc sorozataid ikonikus lakásai a tervezőasztalon

Kukkants be kedvenceid otthonába úgy, ahogy eddig még soha sem!

Ebek a műsoron: kutyatévét indít Németország

Saját televíziós csatornát kaptak a kutyák Németországban: a DogTV hétfőtől sugározza a négylábúak igényeinek megfelelően kialakított adását.

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Újrahasznosítás határok nélkül: régi televíziókbol design üvegcsempe

A vastag és ütésálló tulajdonságokkal rendelkező anyagokból esztétikus és praktikus dekorációs elemeket, üvegcsempéket készítenek.

"Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb de a mienk" - Elindult a hazai retrocsatorna

"Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet fokozódik!" - ilyen emblematikus mondatok és jelenetek tömkelegével találkozhatunk, ha az új közcsatornát választjuk, az M3-at.


NAPI BOLDOGSÁG