Belépés

Negyvenéves az m2 - Szombaton tematikus nappal ünnepel az MTV


Az MTV második adója kabarékkal, egy Szabó Magda és egy Czóbel Béla portréfilmmel, valamint filmekkel készül az ünnepre.

A Magyar TV2 negyven évvel ezelőtti és jelenlegi logója.
Az indulás évében vetített műsorszámokból készült válogatással - játékfilmekkel, portrékkal és kabarékkal - ünnepli indulásának negyvenedik évfordulóját a Magyar Televízió második adója szombaton. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője ennek kapcsán azt mondta, hogy az m2 indulásának 40. évfordulójára összeállított műsorfolyam nem kizárólag a nosztalgiáról szól, hanem áttételesen rámutat a közszolgálati televíziózás mai céljaira is. "Czóbel Béla színesben készült portréja például ma már legalább annyira szól az értékőrzésről és a modern technológiák alkalmazásáról a televíziózásban, mint a művész munkásságáról" - fogalmazott Cserháti Ágnes. Hozzátette: igaz ez a Nobel-díjas Gábor Dénesről készült filmre is, mivel a tudomány megszerettethető, közelebb hozható a tudományos élet „sztárjainak” segítségével.

Szabó Magda interjúja szintén értékes darabja az ünnepi műsorfolyamnak, mert az írónő azokról a katarzisként megélt kulturális élményeiről beszél, amelyek nagy hatást gyakoroltak munkásságára.A közszolgálat szerepére vetítve ez annyit tesz, hogy nem az azonnali szenzációk megmutatása az elsődleges feladat, hanem olyan értékek, alkotások és események közvetítése, amelyek a katarzis lehetőségét kínálják a képernyők előtt ülőknek - mondta Cserháti Ágnes. Bertha Lívia, a tematikus nap felelős szerkesztője arról számolt be, hogy a kínálat, amelyet a második csatorna indulásának évéből erre a napra összeválogattak, "magáért beszél".  A felelős szerkesztő szerint ez nagy tanulság a mai televíziózás számára. Úgy vélekedett: "a közszolgálat egyik legfontosabb feladata, hogy értékálló produkciókat hozzon létre, nem változott". "Nem magunknak és a jelennek dolgozunk igazán, leginkább az utókor értékeli majd mindazt, amit ma közvetítünk" - fogalmazott Bertha Lívia.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Láss és hallj csodát – megújul a közmédia, ...

Már betéve ismerjük a közmédia múltból táplált archívumát, de valljuk be lekötni már nem igen ...

Bejött az Újranyitás! - Sok nézőt vonzanak a ...

Mintegy 27 százalékkal nézik többen a három közszolgálati csatornát főműsoridőben az új műsoroknak ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése