Belépés

Sorsoltak - íme, az Eurovíziós Dalfesztivál forgatókönyveMagyarország az 1. elődöntő résztvevője lesz, május 22-én. Európa legnagyobb televíziós show-jának, a Song Contestnek az 57. kiadásán összesen 43 ország indul.


A magyar előadó az Eurovíziós Dalfesztivál első, május 22-i fordulójában vesz részt - dőlt el egy szerdai bakui sorsoláson. Az első elődöntőbe többek közt olyan riválisok kerültek még, mint Ausztria, Belgium, Dánia, Írország, Izrael, Románia vagy Oroszország. A fellépők sorrendjéről márciusban döntenek egy újabb sorsoláson.

A második elődöntőt két nappal később, május 24-én tartják, és mindkét elődöntőből 10-10 ország jut tovább a május 26-i döntőbe, amelyben a házigazda Azerbajdzsánon kívül fix helye van az öt nagy nyugat-európai országnak, Franciaországnak, Nagy-Britanniának, Németországnak, Olaszországnak és Spanyolországnak. Európa legnagyobb televíziós show-jának, a Song Contestnek az 57. kiadásán összesen 43 ország indul.

A bakui Kristálycsarnok, a Crystal Hall

A két elődöntő összetételét egy nagyszabású élő televíziós gála keretében jelentették be szerdán Bakuban. A szerdai bakui rendezvényen az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) elfogadta, hogy a dalfesztivált az azeri főváros még épülő többfunkciós rendezvényközpontjában, az úgynevezett Kristálycsarnokban (Crystal Hall) tartsák, amelyet az Azerbajdzsánt képviselő televíziós társaság, az Ictimai TV javasolt. A csarnokban akár 23 ezren is elférnek, de a fesztivál eseményeire csak 16-16 ezer nézőt engednek be.


Megegyezés született arról is, hogy a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál mottója a Light Your Fire! lesz, a fesztivál emblémájának két fő eleme pedig a tűz és a buta lesz - a buta egy mandulához vagy bimbóhoz hasonló, Azerbajdzsánban és környékén nagyon elterjedt, valószínűleg a tűzimádó korból származó keleties népművészeti díszítőelem.

Azerbajdzsán jó ideje a tűz földjeként ismert, a tűz és a lángok szimbóluma bőségesen megtalálható szerte az országban. Azerbajdzsán népe nagyon büszke arra, hogy a tűzre asszociálnak vele kapcsolatban. Az emberek ősidők óta a tűz körül jönnek össze, hogy történeteket mesélve, énekelve és táncolva kommunikáljanak egymással. Az Eurovíziós Dalfesztivál is olyasmi, ahol az emberek összejönnek, hogy ünnepeljenek, és dallal, tánccal kommunikáljanak - indokolták a mottó- és logóválasztást a szervezők.

A tavalyi fesztivált a Feel Your Heart Beat! mottó jegyében tartották a németországi Düsseldorfban.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Megvannak az Eurovíziós Dalfesztivál első ...

A Dal első magyar elődöntőjét szombaton rendezték, ahol vegyes kép született: férfi és női előadó, ...

Kell egy dal! - Nevezz a daloddal és képviseld ...

Rendhagyó módon keresik az ország dalát és annnak előadóját a Magyar Televízióban. Jövőre újra ...


Népszerű termékek
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Kalocsai mintás szappan
1189 Ft

Kalocsai mintával díszített szappan díszcsomagolásban.

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése