Végre hazai közönség előtt a "Magyar Szívverések" produkció (+videó)

A koppenhágai Womexen nagy sikert aratott magyar népzenés produkció ezúttal itthon az Urániában látható a Tavaszi Fesztivál nyitónapján, március 16-án.


Idén Magyarország kapta a megtisztelő lehetőséget, hogy a világzene legrangosabb rendezvényén a WOMEX fesztiválon a nyitógálát rendezze. Erre az alkalomra összeállított műsor hosszú hónapokig készült. A szervezők a mai magyar világzene legizgalmasabb, legeredetibb, leginnovatívabb képviselőinek és a hagyományos parasztzene leghitelesebb előadóinak biztosítottak benne teret. 

A Hungarian HeartBeats című program azt a zenei és kulturális diverzitást mutatja be, ami ma virágzik Magyarországon, a táncházmozgalom hagyományaitól azokig a művészekig, akik egyedi zenei megfogalmazásaikkal előremutató gondolatokat fogalmaznak meg

Fél évvel a WOMEX világzenei vásáron aratott zajos siker után az Urániában láthatja a hazai közönség a műsort, melyben központi szerep jut természetesen a cimbalomnak.

A Balogh Kálmán-Lukács Miklós duó roma dallamokat és saját szerzeményeket, a Tükrös Zenekar hagyományos parasztzenét játszik. A Tompos Kátyával kiegészült Söndörgő Együttes balkáni színezetű sodró muzsikáját Both Miklós és Szokolay "Dongó" Balázs elektromos gitár-furulya duója ellenpontozza, de föllép  Dresch Mihály, valamint Szalóki Ági és két táncos: Baranyai Barbara és Kádár Ignác is. 


A világzenei WOMEX fesztivál nyitógálája volt a Hungarian HeartBeats, azaz a Magyar Szívdobbanások


Szerző: Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Magyar dokumentumfilmeket vetítenek az Urániában, összesen százat!

Diákoknak ingyenes az Uránia moziban induló vetítéssorozat, amelyben magyar dokumentumfilmeket láthattok.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

A "Tavaszi szél", ahogy még nem hallhattad, nem láthattad (+videó)

Az egyik leghíresebb magyar népdal, Havasi Balázs zongoraművész és a magyar népzene képviselőinek előadásában, csodálatos képekkel.


NAPI BOLDOGSÁG