10 útravaló a női lélek legjobb ismerőjétől

Kevés az olyan nő, aki ne olvasott volna el legalább egy Jane Austen-könyvet életében, vagy ne hallott volna Mr Darcyról. Nem véletlenül olyan népszerű írónő: karaktereiben, helyzeteiben, stílusában mindenki megtalálhatja azt, ami egy kicsit önmagára, az általa átélt tapasztalatokra emlékezteti. Jane Austin könyveinek idézeteit ezért kell olyan nagy tisztelettel kezelni: tudta ő már több száz évvel ezelőtt is, mi volt az élet lényege!


A házasságról

"Hajlamosabb az oktalan méltatlankodásra, ha újra férjhez megy egy asszony, mint ha nem."

A barátságról

"Milyen ritka az igazi barátság a világon! És bizony (...), sokan csak akkor kezdenek komolyan gondolkozni, amikor már késő!"

Az önzetlenségről

"Megpróbáltatások idején valóban megnyilvánulhat az emberi lélek nagysága, de sokszor önzés és türelmetlenség uralkodik a betegszobában, nem pedig nagylelkűség vagy lelkierő."

A hitegetésről

"Mennyire kéznél vannak az érvek, hogy helyeseljük, amit amúgy is szeretnénk!"

A bánatról

"Ó, mi könnyű annak, akinek bánata nincs; mily könnyen beszél az önuralomról!"

A kapcsolatokról

Az ember akaratlanul is tehet rosszat s boldogtalanná másokat - a tévedés is sokszor szenvedést okoz. Meggondolatlanság mások érzéseinek semmibevevése vagy az akaraterő hiánya: mennyi baj származhat ezekből!


A szomorúságról

Amikor az ember bánatos, semmi sem jelenthet oly enyhítő balzsamot, mint ha az övéhez hasonló gyötrelmekről hall!

Az igazságról
Többé nem félek attól, hogy felfedjem gyengéimet vagy másokéit. Végül is arra a meggyőződésre jutottam, hogy az igazságban nincs semmi szégyellnivaló, csak szabadság van.
A szerelemről

Kezdetben még szabad a szívünk - mi sem természetesebb, mint hogy egyik személyt jobban kedveljük a másiknál; de igazán beleszeretni valakibe, minden bátorítás nélkül: ehhez kevés embernek van mersze.

Az olvasásról

Ami engem illet, én azt a könyvet, amelyik jól van megírva, mindig túlságosan rövidnek találom.


Pozitív Nap


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ez a kisfilm megmutatja, mit jelent igazán szeretni (+videó)

Mit üzen Neked ez a videó? Írd meg nekünk, kíváncsiak vagyunk rá! :)

10 randiszokás, amit visszasírunk

Hol vannak már azok a régi szép idők, ahol minden randevú különleges volt? A férfi virággal várta a nőt, akinek eszébe se jutott, hogy az első alkalomkor egy véletlen kézszorításnál több történhet. Csupa izgalom, és rejtély volt az egész. Senki nem akart semmit elsietni. Kár, hogy ezeket a szokásokat már csak a fekete-fehér filmekből ismerhetjük. De mi nők, fogjunk össze! Követeljük vissza a gentlemaneket!

10 gyönyörű versrészlet a magyar költészet napjára

Azt mondták neki, az Attila név nem létezik, így gyerekkorában sokáig Pistának szólították. Árult vizet, lopott fát, tanított és írt, mégis mindig nyomorgott. Egyetemre ment, képezni akarta magát, de eltanácsolták. Rövid élete során végig önmagát kereste, ám nem tudta megtalálni lelki békéjét. Ő volt József Attila: születésnapját, április 11-ét a magyar költészet napjaként tartják számon.

"Nagyon hiányzol, Atikám!" - Eszenyi Enikő megható videója volt férjéhez, Kaszás Attillához

Tíz éve (igen, már tíz éve!), hogy Kaszás Attila 47 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt. Volt felesége, Eszenyi Enikő szívszorító videóval emlékezett meg róla, 18 évig voltak házasok.

Sírva nevetős: unatkozó könyvesbolti eladókon még nem szórakoztunk ekkorát

Minél unalmasabb, amit csinálsz, annál könnyebb érdekessé tenni. Annál feltűnőbb lesz, bármilyen aprósággal is színesíted. Nem kell sok. Lejjebb találod a nagyon jó példákat erre... :)


NAPI BOLDOGSÁG