17 dolog, ami jellemző rád, ha imádsz olvasni

Ha te is magadra ismersz a következő 17 gondolatban, jó hírünk van: ugyanúgy szerelmes vagy a könyvekbe, mint mi.


1. Ismered a "csak még egy fejezetet" érzést? Amikor annyira jó egy könyv, hogy nem tudod letenni, pedig muszáj lenne - mégis képtelen vagy rá, és azzal nyugtatod magad, hogy egy fejezet, aztán irány aludni/dolgozni/főzni/tanulni!

2. Bárhol és bármikor képes vagy elnevetni magad, ha eszedbe jut egy vicces rész valamelyik kedvenc könyvedből.

3. Szerinted a könyv MINDIG jobb, mint a film.


4. A legkedvesebb regényeidet újra és újra elolvasod, hogy ismét átélhesd azokat a csodákat, kellemes és kellemetlen pillanatokat, amelyeket először megtapasztaltál. És ez így fog menni az idők végezetéig...

5. Ha eltervezed, hogy lefekvés előtt olvasol egy kicsit, abból a kicsiből biztos, hogy hosszú-hosszú órák lesznek.

6. Ha kifizetted a számlákat, vettél a családnak és magadnak ennivalót, valamint beszereztél minden más elengedhetetlen dolgot, a maradék pénzt egy az egyben könyvekre költöd. 


7. Úgy tervezed meg a hétvégét, hogy mindenképpen maradjon időd az olvasásra. 

8. Számtalan könyvklubhoz csatlakozol, csak azért, hogy annyit beszélhess imádatod tárgyairól, amennyit csak akarsz.

9. Hétfőn másnapos vagy - de nem a rengeteg italtól, hanem a mértéktelen olvasástól.


10. Soha de soha nem vagy elégedett azzal, hogy hány könyvet olvastál már el - de azzal sem, hogy hány könyvet őrzöl otthon, a polcaidon.

11. Imádod a könyvesboltokat, antikváriumokat, könyvtárakat. Neked maga a mennyország, ha temérdek régi és új könyv sorakozik körülötted. Az illatukról pedig már ne is beszéljünk...

12. Teljesen átérzed azt, ami az adott könyvben történik - a szereplőkkel együtt örülsz, de minden szégyenérzet nélkül sírsz, ha a helyzet úgy hozza. 


13.
A könyveid az első számú és legfontosabb tulajdonaid. 

14. A regényekben használt szavakat beépíted a szókincsedbe.

15. Az ideális nyaralás számodra az, ha nyugodt környezetben, megszakítás nélkül olvashatsz. 16. A szobádban, vagy lakásodban a polcok uralkodnak, hiszen annyi könyved van - még akkor is, ha mindig úgy fogod gondolni, kevés - ,hogy alig férsz már el tőlük.

17.  Amikor egy könyv véget ér, úgy érzed, nincs miért tovább élni. Természetesen ez csak addig tart, míg kezedbe nem veszed a következő kötetet, és kezdetét nem veszi egy újabb hihetetlen kaland a betűk világában.
Pozitív Nap

Forrás: Pozitív Nap/buzzfeed.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Készen állsz 2018 nagy olvasási kihívására?!

Ha már egy olyan könyved sincs otthon, amit még ne olvastál volna el, ha már senki nem tud olyan olvasnivalót ajánlani Neked, amit már ne tudnál fejből oda-vissza, akkor ez a játék Neked való! Ha úgy érzed, keveset olvasol, pedig igenis szeretnél, akkor még motivációként is jól jöhet ez a kihívás! Kalandozz egy kicsit a könyvek világában!

"Kérem, vasárnap ne jöjjön." - 80 éve ment el József Attila

József Attila. Egyszerű név. Zseniális elme. Az őrület határán táncoló lélek. Költő, művész - a legnagyobb és legmagányosabb. 80 éve távozott közülünk.

A fohász, ami átsegítette a nehéz időszakokon "A kis herceg" íróját

Antoine de Saint-Exupéry, a híres francia író, akinek bölcs gondolatait nem csupán "A kis herceg" művéből ismerhetjük. Az egyik legcsodálatosabb fohász is tőle származik. Élete, pilótaként sem volt félelmektől, szorongásoktól mentes, és az egyik legnehezebb időszakban a következőket vetette papírra

Igazi hobbit-lak: ez lett az év ökoportája 2017-ben

A ház fából, kőből és szalmából készült, fabútorokkal és más természetes anyagokkal. A Bristol mellett "magasodó" családi fészek kívül és belül is varázslatos. A ház egy tóra néz, aminek látványában minden vendég gyönyörködhet. Nem csoda, hogy a legjelentősebb díjat nyerte el a gyönyörű ház Angliában.

20 hihetetlen hely Európában, melyeket látnod kell!

A vén Európa, a megunhatatlan, a sokszínű, a lehengerlő - maga a múlt és a jelen egyszerre!


NAPI BOLDOGSÁG