2014 legjobb magyar sajtófotói

Béli Balázs, a Barikád fotósa nyerte el Úton Európában című képriportjáért a Magyar Sajtófotó Pályázat MÚOSZ Nagydíját, valamint a legjobb teljesítményt nyújtó 30 év alatti fotóriporter is ő lett. A legjobb emberközpontú dokumentarista fotográfiáért odaítélt André Kertész Nagydíjat Balázs Attila, az MTVA/MTI külső munkatársa kapta Egy hajléktalan karácsonya című képriportjáért.

MÚOSZ-nagydíj: Béli Balázs – Úton Európában (sorozat)
André Kertész-nagydíj: Balázs Attila – Egy hajléktalan karácsonya


A legjobb hírképért járó Escher Károly-díjat Móricz-Sabján Simon, a Népszabadság fotóriportere nyerte Netadó tüntetés című képével, a legjobb kollekcióért járó Munkácsi Márton-díjat pedig Hajdú D. András (szabadúszó) érdemelte ki. 

Hír-, eseményfotó kategória, 1. hely: Móricz-Sabján Simon – Netadótüntetés

Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategória (sorozat), 1. hely: Hajdú D. András – Menedékkérők – miskolci romák útja Svájcba


Az utolsó forduló kivételével az interneten is nyilvános zsűrizés január 16. és 18. között zajlott. Az idei zsűri elnöke Adrian Evans, a Panos Pictures igazgatója volt; mellette Eric Baradat, az AFP Photo főszerkesztője; Bócsi Krisztián, a Bloomberg Finance fotográfusa; Marián Pauer fotótörténész, kurátor; valamint Reviczky Zsolt, a Népszabadság fotóriportere vett részt a munkában.

Íme a többi díjnyertes kép:


Emberábrázolás - portré (sorozat) 2. hely: Erdélyi Gábor - Vizes válogatott
Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategória (sorozat), 3. hely: Kallós Bea (MTI): Zora
Emberábrázolás – portré kategória (sorozat), 2. hely: Hirling Bálint – Termelők a Nagybani Piacon
Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia kategória, 1. hely: Stiller Ákos – A fal mögött
Természet és tudomány kategória, 1. hely: Máté Bence – Nagy kócsag
Bulvár, humor kategória, megosztott 1. hely: M. Schmidt János – Zavarban
Képriport kategória (sorozat), 2. hely: Süveg Áron – Bú/csúztatók
Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel kategória, 2. hely: Tuba Zoltán – A bányából a Parlament elé – így készült a Kossuth-szobor
Emberábrázolás – portré kategória, 1. hely: Bődey János – Visszatérés a csillagos házakba
Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel kategória, 1. hely: Eöri Szabó Zsolt – Éjjeli menedékhely
Sport kategória, 3. hely: Veres Viktor – Kezes-lábas
Bulvár, humor kategória, 1. hely: Teknős Miklós – Magyar markológép
Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel kategória, 2. hely: Szabó Gábor – Győri Balett – Bolero
Képriport kategória (sorozat), 1. hely: Csudai Sándor – Háború az utcán
Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel kategória (sorozat), 3. hely: Ajpek Orsolya – Neohippi törzs járta táncát Nógrádban
Sport kategória (sorozat), 1. hely: Mohai Balázs – Highline a Szellemvárosban


A pályázat díjait a 33. Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján adják át a kiállítás helyszínén, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban március 19-én; a kiállítás március 20. és május 17. között lesz látogatható.



Pozitív Nap

Forrás: MTI/origo.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

100 éves ikerpár receptje a boldogsághoz

Mindketten édesanyák, nagymamák és dédnagymamák. Az ikerpár (saját bevallásuk szerint) megízlelte már az élet minden aspektusát: a nehézségeket, a próbatételeket, a könnyed boldogság érzését, az örömöt és a család által megélhető szeretetet. 6 dolog alapvető szerintük az élethez!

Olyan kincsre leltünk a 80-as évekből, amitől kifekszel: A nap, mit, a hónap poén videója!

No kérem, az aki még emlékszik Jane Fonda lábszármelegítős aerobic-videóira, dobjon el mindent, kincset leltünk...

Ezek 2016 legjobb drónfotói

A Hong Kong-i SkyPixel 2016-os légifotó pályázatára 27 ezer pazar kép érkezett. Ezeket választották a legjobbnak közülük, és a képek láttán erősen elgondolkoztunk, hogy veszünk egy drónt mi is.

Fotókon a testi gyönyör legmagasabb foka: az orgazmus

Általában nem szeretjük kiteregetni egymás előtt még a lelki életünk szennyesét sem, nemhogy a szexuális kapcsolatunkról beszéljünk másokkal. Lefényképeztetni meg aztán végképp nem!

Ilyen az igazi sportszellem - félájult testvérét cipelte a sportoló a vb-címért!

A testvérek között lévő kötelék az egyik legerősebb és legcsodálatosabb dolog a világon. Testvérünkért képesek vagyunk lemondani saját céljainkról is, akárcsak a Brownlee fivérek.


NAPI BOLDOGSÁG