Egy remek kezdeményezés: vidd az utcára a művészetet! (képekkel)

A kezdeményezés egy bizonyos Julien de Casabianca nevéhez fűződik, aki filmkészítéssel és vizuális művészettel foglalkozik. A projekt Párizsból és Londonból indult, de mára már Madridban, Barcelonában is csatlakoztak hozzá vállalkozó szellemű művészek - Padova, Asunción és Tirana pedig elviekben hamarosan az említettek nyomdokaiba lép. 

"Ez az egész nem más, mint a környezetünk újraértékelése. Merjük kommunikációra, hirdetésre, kifejezésre használni a felületeket, adjunk neki új értelmet! Ha a művészet a médiumot, az utcák pedig a vásznat jelképezik, akkor az Outings (a projekt neve) mindenkinek megadja a lehetőséget, hogy kapcsolatot teremtsen a környezete és a kultúrája között" - mondja Casabianca. 

Bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez, hiszen rém egyszerű a dolog:

Fotózol:


Majd nyomtatsz, "kiteszel" és máris segítettél abban, hogy a kevésbé híres festők ismeretlen művei is kapjanak egy kis reflektorfényt:


Párizsban az utcák már így néznek ki:


A franciaországi Dijonban pedig így:


Londonban is van történés:


Spanyolország sem pihen (előbbiek Barcelona, utóbbi Madrid utcáját díszíti):


Még több infó: www.outings-project.org


Pozitív Nap

Forrás: boredpanda.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

ZSIMÜ: Összművészeti zsongás egy hétig Budapesten

Számtalan értékes program várja az érdeklődőket, mi most közülük hármat ajánlunk nektek, amik (szerintünk) ütősen és tartalmasan pezsdítik a főváros tavaszi zsongását!

Családi fotók a fiók legmélyéről - hogyan kerülhettek nyilvánosság elé? Vigyázat könnyfakasztó képek következnek

Ha kínos perceket szeretnénk magunknak, akkor családunkra mindig számíthatunk. De, hogy fotó is legyen róla és az bejárja az egész internetet... Na az már sok lenne.

A gyermeki ártatlanság egy édesanya szemével - a tiszta, nemes szeretet képeken

Ki lehetne ártatlanabb az éppenhogy világrajött életnél? Hiszen ki az, akinek nincs fogalma a rohanó világ zajáról, bajairól? Aki még nem élt benne... Gyermekeink.

Ebben a varázskuckóban nem csak könyvmolyok kapnak kedvet az olvasáshoz!

Hol lenne jobb végletesen belemerülni a lapokon olvasott világba, s elveszni sorai között, mint egy varázslatos, a világ rohanásától elzárt helyen? Ahol amit olvasunk, az csak a miénk?

Állati mostohatesók - "testvérpárok", pedig nagyon nem egy alomból vannak!

"Úgy hasonlítotok, mint két tojás!" - szoktuk mondani olykor olyan gyermekekre, akik között nincsen rokoni kötelék. Vajon állatok között is létezik ilyen hasonlóság? :)


NAPI BOLDOGSÁG