FesztMagyar - "Mini világkiállítás" a Millenárison

Tíz magyarországi és határon túli város egyediségét mutatják be tíz pavilonban a Millenáris Parkban.

"Mini világkiállítást" szerveztek tíz városnak a Millenáris Parkban. A pavilonokban magyarországi és határon túli városok ismerhetők meg, a szervezők azt mutatják meg, mitől más és mitől egyedi mindegyik – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában. A FesztMagyar rendezvényen a sétapálcák Márai Sándor kassai helyszíneit képviselik. Márai Sándor végett és Rákóczi Ferenc végett, de ezek mindketten ugyan híres személyiségek, de Kassára nagyon jellemző életstílus a polgárság is megéri az odautazást – véli Papp Anna szervező. Kulturális város, sokszínű és azt lehetne mondani, hogy nem soviniszta város, a nemzetek, nemzetiségek nagyon jól és békében élnek egymás mellett – tette hozzá Gyüre János író.
Kassa, Márai Sándor szülővárosa is a bemutatkozó városok között  van. A felvidéki város 2013-ban Európa kulturális fővárosa címét tölti majd be. (Fotó: tortenelemportal.hu)
Akár egy világkiállításon, itt is pavilonokat építettek, ezekben látható egy város, egy régió legjellemzőbb viselete, dísztárgya, enni-, innivalója. Valami új dolgot kellene a kulturális életben felmutatni. Ezért találták ki ezt a fesztivált – magyarázta Benyák Zoltán, a Millenáris Nonprofit Kft. stratégiai vezetője. Hozzátette, hogy abban különbözik ez a fesztivál minden mástól, hogy ezt minden város esetében egy-egy téma köré építettük fel és bontottuk ki. Azt szeretnék, ha a jövőben évente kétszer, ősszel és tavasszal is bemutatkozhatna tíz-tíz város, később pedig a pavilonokat más európai városokban is felállítanák.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Sztárok a színpadon! Avagy ez várható az Ünnepi Könyvhéten

A 87. Ünnepi könyvhéten olyan híres írókkal találkozhatnak a résztvevők, mint Csukás István, Böszörményi Gyula, On Sai és sokan mások!

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.


NAPI BOLDOGSÁG