Belépés

FesztMagyar - "Mini világkiállítás" a Millenárison


Tíz magyarországi és határon túli város egyediségét mutatják be tíz pavilonban a Millenáris Parkban.

"Mini világkiállítást" szerveztek tíz városnak a Millenáris Parkban. A pavilonokban magyarországi és határon túli városok ismerhetők meg, a szervezők azt mutatják meg, mitől más és mitől egyedi mindegyik – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában. A FesztMagyar rendezvényen a sétapálcák Márai Sándor kassai helyszíneit képviselik. Márai Sándor végett és Rákóczi Ferenc végett, de ezek mindketten ugyan híres személyiségek, de Kassára nagyon jellemző életstílus a polgárság is megéri az odautazást – véli Papp Anna szervező. Kulturális város, sokszínű és azt lehetne mondani, hogy nem soviniszta város, a nemzetek, nemzetiségek nagyon jól és békében élnek egymás mellett – tette hozzá Gyüre János író.
Kassa, Márai Sándor szülővárosa is a bemutatkozó városok között  van. A felvidéki város 2013-ban Európa kulturális fővárosa címét tölti majd be. (Fotó: tortenelemportal.hu)
Akár egy világkiállításon, itt is pavilonokat építettek, ezekben látható egy város, egy régió legjellemzőbb viselete, dísztárgya, enni-, innivalója. Valami új dolgot kellene a kulturális életben felmutatni. Ezért találták ki ezt a fesztivált – magyarázta Benyák Zoltán, a Millenáris Nonprofit Kft. stratégiai vezetője. Hozzátette, hogy abban különbözik ez a fesztivál minden mástól, hogy ezt minden város esetében egy-egy téma köré építettük fel és bontottuk ki. Azt szeretnék, ha a jövőben évente kétszer, ősszel és tavasszal is bemutatkozhatna tíz-tíz város, később pedig a pavilonokat más európai városokban is felállítanák.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Gourmet Fesztivál: főszerepben a gulyás

Az éttermek szinte teljes hazai élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és ...

Több tízezer látogató a magyar termelőkért

A Kézműves Magyar Ízek Vásárának 17 ezer látogatója több tízmillió forinttal segítette a magyar ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése