FesztMagyar - "Mini világkiállítás" a Millenárison

Tíz magyarországi és határon túli város egyediségét mutatják be tíz pavilonban a Millenáris Parkban.

"Mini világkiállítást" szerveztek tíz városnak a Millenáris Parkban. A pavilonokban magyarországi és határon túli városok ismerhetők meg, a szervezők azt mutatják meg, mitől más és mitől egyedi mindegyik – hangzott el a Magyar Televízió Híradójában. A FesztMagyar rendezvényen a sétapálcák Márai Sándor kassai helyszíneit képviselik. Márai Sándor végett és Rákóczi Ferenc végett, de ezek mindketten ugyan híres személyiségek, de Kassára nagyon jellemző életstílus a polgárság is megéri az odautazást – véli Papp Anna szervező. Kulturális város, sokszínű és azt lehetne mondani, hogy nem soviniszta város, a nemzetek, nemzetiségek nagyon jól és békében élnek egymás mellett – tette hozzá Gyüre János író.
Kassa, Márai Sándor szülővárosa is a bemutatkozó városok között  van. A felvidéki város 2013-ban Európa kulturális fővárosa címét tölti majd be. (Fotó: tortenelemportal.hu)
Akár egy világkiállításon, itt is pavilonokat építettek, ezekben látható egy város, egy régió legjellemzőbb viselete, dísztárgya, enni-, innivalója. Valami új dolgot kellene a kulturális életben felmutatni. Ezért találták ki ezt a fesztivált – magyarázta Benyák Zoltán, a Millenáris Nonprofit Kft. stratégiai vezetője. Hozzátette, hogy abban különbözik ez a fesztivál minden mástól, hogy ezt minden város esetében egy-egy téma köré építettük fel és bontottuk ki. Azt szeretnék, ha a jövőben évente kétszer, ősszel és tavasszal is bemutatkozhatna tíz-tíz város, később pedig a pavilonokat más európai városokban is felállítanák.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Sztárok a színpadon! Avagy ez várható az Ünnepi Könyvhéten

A 87. Ünnepi könyvhéten olyan híres írókkal találkozhatnak a résztvevők, mint Csukás István, Böszörményi Gyula, On Sai és sokan mások!

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!


NAPI BOLDOGSÁG