Az éttermek szinte teljes hazai élmezőnyét felvonultatja a budapesti Millenáris parkban május 30. és június 2. között a Gourmet Fesztivál, amelynek idei kiemelt témája a gulyás lesz.
"A Gourmet Fesztivál mára egyértelműen a legfontosabb olyan hazai csúcsgasztronómiai rendezvénnyé vált, amely széles tömegek számára is elérhető" - mondta a fesztivált harmadik éve szervező Sziget Kft. ügyvezetője a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.
Gerendai Károly közölte: idén 100 kiállítót várnak, ezek fele a legjobb hazai éttermek közül kerül ki, míg mellettük borászatok, cukrászdák, gourmet boltok termékei lesznek kóstolhatók. Most először lesz kiemelt téma a fesztiválon: a gulyást valamilyen formában - például leves, terrine vagy krém - minden résztvevő étterem elkészíti.