Rajzok, amik pontosan megmutatják, miben más a keleti és a nyugati ember

Szépségideál
Napsütés
Az időjárás és a hangulat összefüggése
Pontosság
Utazás
Buli
Idősek mindennapja

A rajzokból összeállított könyvben a művésznő személyes tapasztalatait összegzi. 13 éves korában költözött Pekingből Berlinbe, ahol szintén 13 év tartózkodás után kezdett kikristályosodni benne, hogy élete két helyszínének különbözőségét hogyan tudná összehasonlítani. New Yorki tartózkodása adta meg számára a kellő távolságot, hogy kívülről tudjon tekinteni két identitására.

A grafikákra mindkét náció meglepően pozitívan reagált. Bár kicsit aggódott, vajon nem fogják-e a kínaiak túl direktnek találni megfogalmazásait. Valójában a kínaiak azonban sokkal szabadabbak és nyitottabbak, mint azt a németek gondolják róluk. Az viszont tény, hogy nagyon sok korlátozás van az életükben, ami megnehezíti az ország jelenlegi állapotára való reflektálást. Liu szerint lazítani kéne ezeken a szabályokon, és megmutatni, Kínának milyen csodás hagyományai és kultúrája van.

Ki mit gondol a másikról
Vasárnapi utcák
A gyermek szerepe a családban
Életstílus
Kapcsolatok
Problémakezelés

A nyugati média rendszeresen férfiként, ráadásul idős férfiként hivatkozott Liu személyére. Eléggé meglepő lehetett, mikor felfedezték valódi kilétét. "Nagyon örültem, mikor a kiállításon néhány látogató elmondta, hogy a képeimnek köszönhetően most már jobban érti bizonyos kapcsolatait egyes emberekkel." - meséli Liu egy interjúban.

2010 óta Liu a Berlin Technical Art University professzora, és a kommunikáció-design részleg vezetője. Számos egyéni és csoportos kiállítása volt, és 2000 óta évente nyer díjakat különböző munkáival, pl. könyvdesignjaival, vagy posztereivel.

Étterem
Főnök
Düh
Én
Sorban állás
Vélemény
Önportré
Közlekedés 1970-ben és ma
Igazság
Társadalom és idősek


Pozitív Nap - Juhász Jozefa


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Rajzok, amik pontosan megmutatják, miben más a keleti és a nyugati ember

Ha kisüt a Nap, a nyugati ember veszi a plédet és kifekszik sütkérezni, a keleti pedig a napernyőjéért nyúl. Rajzok, melyek megmutatják, hogy a nyugati ember énközpontúbb, célirányosabb, környezettudatosabb, és csendesebb az étteremben, mint a keleti.

Árnyjáték, avagy így öltözteti fel a fény hiánya a testet (+fotók)

Minden perfekcionista lelkét simogatják a tökéletes formák, ívek, képződmények. S, hol találhatnánk ezt meg, ha nem a közvetlen közelünkben?

Keleti Ágnes: "Állítsa be, szárnyalja túl Katinka azt a rekordot!"

Egerszegi Krisztina mellett - 5 arannyal - ő a legeredményesebb női ötkarikás bajnokunk. Keleti Ágnes viszont eddig az egyetlen versenyzőnk, aki egy olimpián négyszer állt a dobogó tetején. Hosszú Katinka is közel került ehhez.

Japán legszebb oldala - Lenyűgöző fotók!

Festményszerű képek a távol-keleti ország esős évszakban megmutatkozó, csodálatos arcáról.

Egy hely, ahol soha nem zárják az ajtókat, sőt, egyáltalán nincsenek is ajtók

Egy indiai település azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy lakosai, istenükbe vetett hitük okán mellőzik otthonaikból az ajtókat és a védelmi berendezéseket.


NAPI BOLDOGSÁG