Ma este Színház! Last minute jeggyel féláron


A spontán kultúra híveinek van jó hírünk, ugyanis megjelent egy friss kezdeményezés a Ma este Színház, mely aznapi színjegyeket kínál féláron mindenkinek értesültünk a mno.hu cikkéből. 


A két ötletgazda Limbacher Tivadar és Szabadkai Attila mindig is lelkes színházba járók voltak, innen ered az alapkoncepció miszerint használják ki a színházi élet vakfoltját, és teremtsenek platformot az eladatlan színházi jegyek utolsó pillanatban történő eladására.

Meglátásuk szerint az emberek szeretik a színházat, mégsem járnak oda eleget. Talán mert nem tudunk vagy nem szeretünk előre szervezni. A Ma este színházzal nyerő szituációt teremtenének, amely mind a színházaknak, mind a nézőknek jó: mindig fél áron adnak jegyeket. Éjféltől késő délutánig lehet lecsapni az aznapi, még szabad színházjegyekre. Általában 12-20 előadás lehetőségével indul egy nap, a jegyek pedig sorra elfogynak.

A projekt tavaly tavasszal rögtön döntős lett a Budapest Bank startup vállalkozások számára kiírt versenyén, s az év folyamán kidolgozták a honlapot, annak működési elvét. A Ma este Színház! honlapja december elején élesedett, azóta már 28 budapesti színházzal kötöttek együttműködést, a következő cél a vidéki és akár a határon túli színházak bevonása.

Eddig mind a színházak, mind a színházlátogatók felkapták a kínálkozó lehetőséget: ma már akár napi több száz jegyet is vásárolnak a honlapjukon keresztül. „Szeretnénk egy eddig színházba nem járó réteget is bevonni” – árulja el Limbacher Tivadar. A közösségi hálókon hirdetik magukat, most már több ezer tagja van a Facebook-klubjuknak, még többen iratkoztak fel a napi hírlevelekre, a pozitív visszajelzések száma pedig egyre nő.

Alig pár hét van hátra az évadból - ha színházba tervezel menni, nem érdemes tovább halogatni!

Pozitív Nap

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Tárgyak, mesék egy kupacban, jól megférnek a Batyu Színházban! Most 2 jegyet nyerhetsz!

Arról, hogy mit tanulhatnak a gyermekek a színháztól, és miért érdemes a gyermekeinket nekik szánt előadásokra vinni. Most 2 jegyet nyerhetsz!

Könyvespolcok, nem csak könyvmolyoknak (képriport)

Igaz, hogy ez az összeállítás nem a hagyományos, sok könyvet elbíró polcokról szól, de meg kell hagyni, a Buzzfeed igen ötletes, újszerű darabokat gyűjtött össze.

A haj és a smink 100 éve Koreában (+videó)

Kicsivel több, mint egy perces smink-és divatiskola, ezúttal koreai módra!

Mongólia rejtett csodája: a világ utolsó részarvas pásztorai (képriport)

Hamid Sardar-Afkhami fotós, úgy határozott, megörökíti egy mongol törzs egyedülálló életét.

Szombaton verssorral fizethetsz a kávédért!

2015. március 21-e a Költészet Világnapja, amit semmivel se ünnepelhetsz meg jobban, mint egy finom kávéval, amiért egy verssorral fizetsz.