A "Tavaszi szél", ahogy még nem hallhattad, nem láthattad (+videó)

A hollywoodi filmzenék világát idéző zenei tételt komponált Havasi Balázs zongoraművész, amelynek a “Tavaszi Szél” című népdal a vezető témája. A mesterműhöz forgatott videón közel 3 évig dolgoztak az alkotók, az eredmény pedig önmagáért beszél. Mi nem bírtuk könnyek nélkül...


Ismét van valami, amire büszkék lehetünk!  2013 szeptemberére készült el az egyik legismertebb népdalunk, a Tavaszi szél új, Havasi Balázs nevéhez fűződő feldolgozásának videoklipje.

A videón, amelyet 3 évig finomítottak az alkotók, a zenészek egy hatalmas teremben, millió gyertya között csillogtatják meg tehetségüket. Hazánk lélegzetelállító természeti csodáit az erdőkben megbújó patakok, a domboldalak gyönyörű fái és a mesés tavak testesítik meg. Mivel a stáb a természet ébredését, a tavasz közeledtét szerette volna illusztrálni, Magyarország egyik cseresznyésének virágzását is megörökítették.

Az egyedülálló produkcióban a magyar zenei gyökereket Havasi Balázs zongoraművész mellett Szirtes Edina “Mókus”, Szokolay “Dongó” Balázs, és a Magyar Zeneakadémia népzene szakának hallgatói képviselik. Érdekesség, hogy a klipben ázsiai művészek is megjelennek, hogy szimbolizálják a népek különbözőségét és a zene egyetemességét.  

Gyönyörködj Te is a zene és a természet különleges harmóniájában! Forrás: kanadavilaga.com

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ilyen, amikor 80 éves nénik jobb klippet csinálnak, mint Taylor Swift (+videó)

Oké, ha nem is feltétlen jobbat, de hogy százszor poénosabbat, az biztos. 80 körüli idősek hasizom tornáztató remaket csináltak 2014 egyik TOP slágerének. Hát, mit mondjunk, szerintünk baromi jól sikerült!

Ilyen a szabadság íze Andrea Bocelli szerint: a Gladiátor főcímdalát varázsolta át nekünk! (+videó)

Nemrég megjelent Andrea Bocelli legújabb dalának videoklipje, a Nelle Tue Mani. A felvétel a Gladiátor című film főcímdalának a feldolgozása, és az olasz énekes következő albumát, a Cinema-t gazdagítja.

A Tavaszi szél norvég, kazah, lengyel és német változatban - neked hogy tetszik? (+videók)

Az első Budapesti Kórusünnepen négy kontinens tíz országának énekese lép fel. A szervezők kiküldték a Tavaszi szél kottáját a kórusoknak és arra kérték a kórusvezetőket, hogy a városra jellemző helyszínen vegyék fel azt.

Apa és 5 porontya, avagy a szülőség örömei néhány vicces percben

A népszerű amerikai számot költötte át az apuka, mindehez pedig egy videóklippet is forgatott. A szám címe: "Apa vagyok, tudom", és a családid életet mutatják be...


NAPI BOLDOGSÁG