Mit rejt a hírnév? - 15 híres ember, akit örökbefogadtak

Gondoltad volna, hogy a következő 15 híres embert örökbe fogadták?


Marilyn Monroe

A világhírű szőkeség Norma Jeane Mortensonként született 1926. június 1-én, Los Angelesben.  Később, édesanyja első férje után Norma Jeane Baker néven volt ismert. Norma gyermekkorát nevelőszülőknél és intézetben töltötte. Apját nem ismerte, anyja pedig elmegyógyintézetbe került, mikor Norma ötéves volt.

8tracks.com

James Brown

Az 1933 májusában született James Brown szerény körülmények között nőtt fel a georgiai Augustában. Négyéves volt, mikor anyja elhagyta a családot. Ekkor nagynénjéhez került, és fiatalkorát nála töltötte.

billboard.com

John Lennon

John Lennon 1940. október 9-én született. Apja, Alfred Lennon tengerész volt, de egy napon rejtélyes körülmények között eltűnt. Édesanyja, Julia Stanley egyedül képtelen volt gondoskodni a fiáról, és inkább kocsmákba járt ahelyett, hogy fiával töltötte volna idejét, ezért a gyereknevelésre alkalmatlannak ítélték. John Lennont így nagynénje és nagybátyja fogadta örökbe.

johnlennon.com

Ingrid Bergman

1915. augusztus 29-én, Stockholmban született, evangélikus családban. Kétéves volt, amikor német származású édesanyja, Friedel Adler meghalt. Ingridet tizenhárom éves koráig édesapja, Justus Bergman nevelte, kinek halála után rokonokhoz került.

en.wikipedia.org

Nelson Mandela

1918. július 18-án született Mvezoban, Kelet-Fokföldön Rolihlahla Dalibhunga Mandela néven, Gadla Henry Mphakanyiswa és Nosekeni Fanny gyermekeként, a Madiba királyi klán tagjaként. Kilencéves volt, mikor apja meghalt tuberkulózisban, így a Thembu királyi család feje, Jongintaba Dalindyebo lett a gyámja, aki gondoskodott arról, hogy a fiú kiváló oktatást kapjon.

beevoz.com

Eric Clapton

Eric Clapton 1945. március 30-án született, a Surrey megyében található Ripley-ben, az Egyesült Királyságban. Anyja, Patricia Molly Clapton tizenhat évesen hozta őt világra. Apja, Edward Walter Fryer, a kanadai hadsereg egyik huszonnégy éves katonája még fia születése előtt visszatért feleségéhez Kanadába. Eric a nagyszüleinél nőtt fel, mégpedig abban a hitben, hogy nagyszülei a szülei, anyja pedig a nővére.

alpesdusud.alpes1.com

Ray Liotta

A világhírű amerikai színész 1954. december 18-án született.  Apja neve Alfred Liotta, anyja neve pedig Mary Liotta volt. Ray-t nem sokkal születése után, mindössze féléves korában adoptálták.

newsmov.com

Mike Tyson

Anyja, Lorna Smith, nehéz körülmények között élt családjával, miközben a kétéves Mike apja, Jimmy Kirkpatrick elhagyta őket. Mike-ot kiutasították iskolájából, mert verekedett csapattársával, így a fiatalkorúak fogva tartási intézményébe került. Itt továbbra is problémák voltak a magatartásával. Mike-ot tizenhárom éves korára már harmincnyolcszor tartóztatták le. Tysont Bobby Stewart kezdte el edzeni, aki aztán bemutatta őt későbbi mentorának, Cus D’Amatónak, aki kihozta őt az intézetből, és saját szárnyai alá vette.

time.com

Truman Capote

Capote Truman Streckfus Persons néven született New Orleans-ban, 1924. szeptember 30-án. Szülei négyéves korában váltak el, így anyja rokonaihoz került. Később híres amerikai író, forgatókönyvíró lett belőle.

blog.bookstellyouwhy.com

Steve Jobs

Az Apple alapítója, Steve Jobs Kaliforniában született 1955 február 24-én. Anyja, Joanne Schieble katolikus német bevándorlók gyermeke, apja, Abdulfattah „John” Jandal gazdag szír muzulmán családból származott. Szülei az egyetemen ismerkedtek össze, ahol apja tanársegéd volt, anyja pedig végzős hallgató. A lány szülei ellenezték a kapcsolatot, így amikor huszonhárom évesen Joanne Schieble teherbe esett, haldokló apja azzal fenyegette, hogy kitagadja, ha hozzámegy Abdulfattahhoz. Ezért a pár az örökbe adás mellett döntött, így került Steve végül Paul és Clara Jobshoz.

cio.de

Edgar Allan Poe

Edgar Poe néven született a massachusettsi Bostonban, 1809. január 19-én. Szülei, David Poe, Jr. és Elizabeth Arnold Hopkins Poe színészek voltak.  1810-ben apja elhagyta a családot, anyja pedig egy évvel később tuberkulózisban meghalt. Edgar a richmondi John Allanhez került, aki egy gazdag skót kereskedő volt: dohánnyal, szövettel, búzával, sírkövekkel és rabszolgákkal is kereskedett. Allanék hivatalosan sosem fogadták örökbe Poe-t, azonban neki adták az Allan nevet.

en.wikipedia.org

Jack Nicholson

1937. április 22-én, New Yorkban született John Joseph néven. Anyja egy tizenéves táncosnő volt. A gyermeket családjában mindenki csak Jacknek hívta, s nagyszülei fogadták örökbe. Harmincegy éves koráig úgy élt, hogy a szülőanyját a nővérének hitte.

mirror.co.uk

Coco Chanel

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel  1883 nyarán, a franciaországi Saumur-ben látott napvilágot. édesanyja Jeanne Devolle varrónőként dolgozott, ám harminchárom évesen tubekolózisban meghalt. Édesapja, Albert Chanel, a szeszélyes vándorkereskedő ennek hatására úgy döntött, hogy elhagyja családját, és Amerikába megy, hogy szerencsét próbáljon. Az alig tizenkét éves Gabrielle és lánytestvérei, Julie-Berthe és Antoinette így a ciszterciek által működtetett aubazine-i árvaházba kerültek.

stylelist.com

Eddie Murphy

Edward Regan Murphy 1961. április 3-án született Brooklynban. Édesanyja, Lillian Murphy, egy telefon társaságnál dolgozott. Vér szerinti édesapja, Charles Edward Murphy , aki ellenőr és amatőr színész volt, meghalt, amikor Eddie még nagyon fiatal volt. Ezért őt és testvérét, Charles Q.-t édesanyjuk nevelte, aki azonban betegeskedett, így fiai otthonba kerültek.

winnipegfreepress.com

Lev Tolsztoj

Tolsztoj régi orosz arisztokrata családból származott, családja a grófi címet még I. Péter cártól kapta. Édesanyja, Volkonszkaja hercegnő, aki nagy műveltségű asszony volt és több nyelven is beszélt, 1831-ben hunyt el. 1837-ben a család Moszkvába telepedett át, a gyermekek megfelelő taníttatásának érdekében. Azonban ugyanebben az évben Tolsztoj apja Tulában – feltehetően gyilkosság áldozataként – életét vesztette. Az árván maradt gyermekeket így a nagynénik vették pártfogásukba, biztosítva nevelésüket.

culture.ru


Az örökbefogadás nem arról szól, hogy gyermeket találjunk a családoknak, hanem arról, hogy családot találjunk a gyerekeknek.” (Joyce Maguire Pavao)


Pozitív Nap (KE)

Forrás: Érdekes Világ/Wikipédia

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Besétált az ajándékboltba egy szarvas, de az igazi meglepetés csak ezután következett

Mozgalmas időszaka ez az évnek, hiszen már csak napok kérdése, és itt a karácsony. Az amerikai Colorado államban, Fort Collins város egyik ajándékboltjában az eladók már hozzászoktak a megnövekedett forgalomhoz, a napokban betérő különleges vendégek azonban még őket is meglepték.

Mindketten árvák és magányosak voltak egykor, most szerető családban élnek, és imádnak együtt utazni

8 káprázatos fotó arról, hogyan járja együtt a mentett kutya és cica a világot

Mennyire életrevaló a gyerekünk? Tesztelhetjük!

Sokan vannak, akik felnőttek bár, de gondot okoz számukra egy csekk kitöltse, vagy egy családi költségvetés elkészítése. Felnőnek úgy a gyermekeink, hogy nem látják a valódi világot, nem tudnak a "működési elveiről". Hogy ez a szülő kímélete vagy a fiatal érdektelensége miatt van így, a végkifejletet nézve tulajdonképp mindegy is...

Újra kell értékelnünk a nagyszülők szerepét, mert nagyon fontosak!

Boldogabbak azok gyerekek, akik több időt töltenek a nagyszüleikkel - és ez nem csak a puszta tapasztalat, kutatások is igazolják már. Így ahelyett, hogy egyre kevesebb teret kapnak unokáik életében, sok kedvezőtlen szociális hatást is ellensúlyozhatnak szerető jelenlétükkel.

Vekerdy: Így nevelhetsz boldog gyermeket!

A gyerekekkel való jó időtöltést nem kell napokhoz kötni - véli Vekerdy Tamás pszichológus, akinek a gyermek-szülő kapcsolat különféle stratégiáiról gyűjtöttük össze gondolatait.


NAPI BOLDOGSÁG