Nyert az Attraction: a magyar csapat lett Nagy-Britannia favoritja! (+videó)

Megnyerte a Britain's Got Talent brit televíziós tehetségkutató vetélkedősorozat szombat esti döntőjét a magyar Attraction látványszínház. A zsűri el volt ragadtatva. Azt mondták, most nagyon jó britnek lenni, "megöleltétek Nagy-Britanniát, és Nagy-Britannia visszaölelt titeket." 87 millió forintot nyertek és egy világraszóló karriert.


"Megöleltétek Nagy-Britanniát, és Nagy-Britannia visszaölelt titeket."

A világ egyik legnagyobb ilyen jellegű showműsorában aratott diadallal 250 ezer font (87 millió forint) pénzjutalom jár, és a társulat jogot nyert arra is, hogy részt vegyen az idei Királyi Varietén, ahol a királyi család tagjai, köztük II. Erzsébet királynő előtt léphet fel.

Az együttes, amely az ITV kereskedelmi televízión sugárzott vetélkedő történetének első magyar döntőse és nyertese, Edward Elgar hazafias dala, a Land of Hope and Glory zenéjére adta elő bravúros árnyjátékra épülő kétperces produkcióját. Az előadás Nagy-Britannia utóbbi évtizedeinek történelmi eseményei, kiemelkedő politikai személyiségei és az uralkodó előtt tisztelgett.

Először Sir Winston Churchill néhai miniszterelnök, a világháborús győztes alakja elevenedett meg, és közben bejátszották Churchill 1940-ben elhangzott híres parlamenti beszédének egy részletét, amelyben a kormányfő hitet tett amellett, hogy Nagy-Britannia soha nem adja fel a harcot a náci Németország ellen, és harcolni fog ellene tengeren, szárazföldön, hegyekben és városokban.

A finálé

Utána elhangzott Churchill történelmi bejelentése a II. világháború európai hadszínterein aratott győzelemről.

Ezután a tavaly nyári londoni olimpiai játékok emléke elevenedett meg az előadásban: az árnytáncosok kialakították az olimpia ötkarikás szimbólumát, miközben David Cameron brit miniszterelnök megnyitó beszédének egy részlete hallatszott.

A következő jelenetben a társulat II. Erzsébet királynő koronázásának idei 60. évfordulójáról emlékezett meg, kialakítva az uralkodó árnyfiguráját, és a koronázás pillanatát. A záró képsor a brit oroszlánt ábrázolta, a közönség egetverő ovációja közepette.

Simon Cowell, a Britain's Got Talent producere és a zsűri elnöke az előadás után - még az eredményhirdetés előtt - kijelentette: el sem tudta volna képzelni az idei döntő jobb befejezését. A műsor alatt "azt hittem, hogy már láttuk a győztest, de most meggondoltam magam" - fogalmazott a világhírű producer.

Szűcs Zoltán, az együttes vezetője közölte: ez volt a csapat eddigi legfontosabb előadása. "A brit közönségnek szeretnénk köszönetet mondani ezzel az előadással" - tette hozzá, utalva arra, hogy a társulat a múlt heti elődöntőből a legtöbb közönségszavazattal jutott a szombat esti döntőbe.


Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ilyen az igazi sportszellem - félájult testvérét cipelte a sportoló a vb-címért!

A testvérek között lévő kötelék az egyik legerősebb és legcsodálatosabb dolog a világon. Testvérünkért képesek vagyunk lemondani saját céljainkról is, akárcsak a Brownlee fivérek.

Az igazi harcosok csodája: gyermekek, akik a legnagyobb ellenséggel küzdenek!

A gyermekek az élet apró, kis csodái. Hihetetlen akaratuk, szeretetük, mosolygásuk, örök vidámságuk még a legádázabb ellenségekkel szemben is diadalmaskodni tud.

Sokkal több olimpiai érem megszerzése fűződik magyar névhez, mint gondolnád!

Igazán büszkék lehetünk a Károlyi házaspárra, akiknek köszönhetően most az amerikai tornászlányok ülnek a világ tetején!

A hétköznapok hősei és egyéb nagyszerű pillanatok - Lélegzetelállító fotósorozat!

Nagyszerű pillanatok és igazi hőstettek. Szerencsére, ezeknél éppen a helyszínen tartózkodott egy megbízható fotós, aki megörökítette a győzelmeket.

Ismét büszkék lehetünk - magyar gitáros nyert a Los Angeles-i tehetségkutatón!

Balogh Roland már nem első nagy sikerét aratta, ám eddig talán ez az egyik legkomolyabb eredménye. Kemény zsűri előtt győzött!


NAPI BOLDOGSÁG