Sorsoltak - íme, az Eurovíziós Dalfesztivál forgatókönyve


Magyarország az 1. elődöntő résztvevője lesz, május 22-én. Európa legnagyobb televíziós show-jának, a Song Contestnek az 57. kiadásán összesen 43 ország indul.


A magyar előadó az Eurovíziós Dalfesztivál első, május 22-i fordulójában vesz részt - dőlt el egy szerdai bakui sorsoláson. Az első elődöntőbe többek közt olyan riválisok kerültek még, mint Ausztria, Belgium, Dánia, Írország, Izrael, Románia vagy Oroszország. A fellépők sorrendjéről márciusban döntenek egy újabb sorsoláson.

A második elődöntőt két nappal később, május 24-én tartják, és mindkét elődöntőből 10-10 ország jut tovább a május 26-i döntőbe, amelyben a házigazda Azerbajdzsánon kívül fix helye van az öt nagy nyugat-európai országnak, Franciaországnak, Nagy-Britanniának, Németországnak, Olaszországnak és Spanyolországnak. Európa legnagyobb televíziós show-jának, a Song Contestnek az 57. kiadásán összesen 43 ország indul.

A bakui Kristálycsarnok, a Crystal Hall

A két elődöntő összetételét egy nagyszabású élő televíziós gála keretében jelentették be szerdán Bakuban. A szerdai bakui rendezvényen az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) elfogadta, hogy a dalfesztivált az azeri főváros még épülő többfunkciós rendezvényközpontjában, az úgynevezett Kristálycsarnokban (Crystal Hall) tartsák, amelyet az Azerbajdzsánt képviselő televíziós társaság, az Ictimai TV javasolt. A csarnokban akár 23 ezren is elférnek, de a fesztivál eseményeire csak 16-16 ezer nézőt engednek be.


Megegyezés született arról is, hogy a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál mottója a Light Your Fire! lesz, a fesztivál emblémájának két fő eleme pedig a tűz és a buta lesz - a buta egy mandulához vagy bimbóhoz hasonló, Azerbajdzsánban és környékén nagyon elterjedt, valószínűleg a tűzimádó korból származó keleties népművészeti díszítőelem.

Azerbajdzsán jó ideje a tűz földjeként ismert, a tűz és a lángok szimbóluma bőségesen megtalálható szerte az országban. Azerbajdzsán népe nagyon büszke arra, hogy a tűzre asszociálnak vele kapcsolatban. Az emberek ősidők óta a tűz körül jönnek össze, hogy történeteket mesélve, énekelve és táncolva kommunikáljanak egymással. Az Eurovíziós Dalfesztivál is olyasmi, ahol az emberek összejönnek, hogy ünnepeljenek, és dallal, tánccal kommunikáljanak - indokolták a mottó- és logóválasztást a szervezők.

A tavalyi fesztivált a Feel Your Heart Beat! mottó jegyében tartották a németországi Düsseldorfban.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!


NAPI BOLDOGSÁG