A színek és a szerelem fesztiválja: ez a HOLI (+képek)

A Holi fesztivál a tavasz és a szerelem ünnepe. Eredetileg egy vallásos hindu szokás, mára azonban az egyik legnépszerűbb fesztivál, nemcsak a hinduk körében. Évről évre egyre nagyobb sikernek és népszerűségnek örvend.


A Holi Nepálból és Indiából indult, majd az évek során egyre több ázsiai államban vezették be, mi több, Európa és Észak-Amerika egyes részein is izgatottan várják a színek és a tavasz fesztiválját.A rendezvény a Holika bonfire nevű szertartással kezdődik. Összegyűlnek az emberek, énekelnek és táncolnak, valamint ünnepélyes keretek között óriási tüzet raknak. Fát és egyéb égethető holmi dobálnak a nagy tűzbe, ezzel szimbolizálják Holika, az ördög elégetését. 


Tulajdonképpen Holika halálát ünnepljük a Holi fesztivál alatt. A Holira virradó reggel az emberek szárazfestéket és vizet visznek magukkal, színezett vízzel feltöltött vízipisztolyokat és festékes vízzel töltött lufikat. Kezdetét veszi a nagy vízicsata, végeredményképp pedig mindenki bőrig ázik és egy négyzetcentiméter sem marad festék nélkül! 


Tudj meg többet erről az észbontó ünnepről az #Mcult hasábjain! 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.

Tíz híres férfi, aki cicababák helyett vérbeli nőket választott

Ha úgy akarnák, sorban állnának az ajtajukban a modellek, sőt talán sorban is állnak, de nekik más az igazi. Matt Damontól Jon Bon Jovin át Sebastian Vettelig színészek, zenészek és sportolók bizonyítják, hogy a sztárvilágban is az igaz szerelem a hosszú kapcsolat titka.

Ezzel a titkos fegyverrel csábítja el a nő a férfit (és ez nem a szépsége)

Minden emberben megvan az a csábító erő, tulajdonság, adottság, amivel leveszi az ellenkező nemet a lábáról. Azonban pontosan nem lehet meghatározni, hogy ki mitől válik vonzóvá.

Ez a kisfilm megmutatja, mit jelent igazán szeretni (+videó)

Mit üzen Neked ez a videó? Írd meg nekünk, kíváncsiak vagyunk rá! :)

Szedd magad levendula: idén is eljött a nyár egyik legjobb programja!

A Levendula Fesztivál lesz most hétvégén, 23-25-ig tart Tihanyban, ahol mindenhez hozzájuthatsz, ami levendulás, és persze nagyon sok érdekes programmal készülnek kicsik és nagyok számára.


NAPI BOLDOGSÁG