Nem is gondolnád, mi lehet ez a hatalmas fehér valami!

A világ tele van meglepetésekkel, csodás felfedezésekkel. Időnként érdemes a felszín alá is belesnünk, hogy varázslatosabbnál varázslatosabb dolgokra leljünk. Nem tett így másként az az ember sem, aki több, mint egy évtizeddel ezelőtt találta ezt a csodát...


Hogy miről is van szó?

Nos, nem csigázom tovább a kedves olvasót: a világ valaha talált talán legnagyobb természetes igazgyöngyéről!Nem kevesebb, mint 34 kilogrammot nyom a kicsike, de szemmel láthatóan is hatalmasra nőtt.

Maguk az igazgyöngyök egészen furcsa jelenségek. Gyönyörűnek és tisztának tartjuk őket, azonban létrejöttükhöz ennek pont az ellenkezője kell: a kagylóba kerülő apró kosz, szennyeződés köré kezd el az élőlény olyan anyagot kiválasztani, mely végül sok-sok év alatt egy piciny gyöngyé formálódik.

34 kilónyi gyöngyhöz valószínűleg több kellett, mint pár év a kagylónak, melyben találták... :)
Forrás: palawan-news / facebook

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Lenyűgöző fotókon mutatja meg magát a Hortobágy

A Hortobágy hazánk első nemzeti parkja, hungarikum és a Világörökség része is.

Íme, az ország hét csodája!

Gyakran esünk abba a hibába, hogy a természetet azonosítjuk egy szép idős fával, egy kellemes vizű tóval, egy aranyos állattal, a hétvégi kirándulással vagy horgászattal. Mindez valóban fontos, és a rekreációs értéket nem szabad lebecsülni, de amikor természetről beszélünk, ennél sokkal többről van szó.

Majdnem 100 ló rekedt a tengerben egy szigetre, majd egy 6 fős női csapat megvalósította a lehetetlent! (+videó)

Amikor a hősök nők! A lovak megmentői, igazi példaképek. Aki csak egy kicsit is szereti a lovakat, azokat mind mélyen meghatotta az a történet, ami körülbelül 100 ló megmentéséről szólt.

Mesébe illő látvány: "megdermedt" Horvátország egyik szimbóluma

Mesebeli táj lett a jégbe fagyott Plitvicei tavak környéke Horvátországban!

Miért boldogtalanok a mai fiatalok? A megfejtés az orrunk előtt hevert!

Talán soha egyetlen korábbi nemzedék tagjai sem voltak ennyire frusztráltak és a helyüket nem találók, mint a mai huszon- és harmincévesek. Ez a gondolatmenet hibátlanul megválaszolja a miérteket.


NAPI BOLDOGSÁG