Nem is gondolnád, mi lehet ez a hatalmas fehér valami!

A világ tele van meglepetésekkel, csodás felfedezésekkel. Időnként érdemes a felszín alá is belesnünk, hogy varázslatosabbnál varázslatosabb dolgokra leljünk. Nem tett így másként az az ember sem, aki több, mint egy évtizeddel ezelőtt találta ezt a csodát...


Hogy miről is van szó?

Nos, nem csigázom tovább a kedves olvasót: a világ valaha talált talán legnagyobb természetes igazgyöngyéről!Nem kevesebb, mint 34 kilogrammot nyom a kicsike, de szemmel láthatóan is hatalmasra nőtt.

Maguk az igazgyöngyök egészen furcsa jelenségek. Gyönyörűnek és tisztának tartjuk őket, azonban létrejöttükhöz ennek pont az ellenkezője kell: a kagylóba kerülő apró kosz, szennyeződés köré kezd el az élőlény olyan anyagot kiválasztani, mely végül sok-sok év alatt egy piciny gyöngyé formálódik.

34 kilónyi gyöngyhöz valószínűleg több kellett, mint pár év a kagylónak, melyben találták... :)
Forrás: palawan-news / facebook

Pozitív Nap - Gerecs Zsófia


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Egy vacsi a tengerszirti barlangba épített olasz étteremben?! Lélgzetelállító...

Polignano a Mare kisvárosában található az adriai tenger fölé nyúló Grotta Palazzese hotel étterme, aminek szépségét még mindig nehezen tudjuk ép ésszel felfogni. De jó lenne ma itt vacsorázni...!

Lenyűgöző fotókon mutatja meg magát a Hortobágy

A Hortobágy hazánk első nemzeti parkja, hungarikum és a Világörökség része is.

Íme, az ország hét csodája!

Gyakran esünk abba a hibába, hogy a természetet azonosítjuk egy szép idős fával, egy kellemes vizű tóval, egy aranyos állattal, a hétvégi kirándulással vagy horgászattal. Mindez valóban fontos, és a rekreációs értéket nem szabad lebecsülni, de amikor természetről beszélünk, ennél sokkal többről van szó.

Majdnem 100 ló rekedt a tengerben egy szigetre, majd egy 6 fős női csapat megvalósította a lehetetlent! (+videó)

Amikor a hősök nők! A lovak megmentői, igazi példaképek. Aki csak egy kicsit is szereti a lovakat, azokat mind mélyen meghatotta az a történet, ami körülbelül 100 ló megmentéséről szólt.

Mesébe illő látvány: "megdermedt" Horvátország egyik szimbóluma

Mesebeli táj lett a jégbe fagyott Plitvicei tavak környéke Horvátországban!


NAPI BOLDOGSÁG