10 fontos tanulság szerelemről és életről - Pingvinektől!

A pingvinek udvarlási szokásai között talán az a legelbűvölőbb, hogy a pingvinfiúk képesek kilométereket totyogni, hogy megtalálják a tökéletes ajándékot a kiszemeltnek. Csakis a legszebb kavicsot kaphatja élete szerelme, és itt a sírig tartó szerelem nemcsak szófordulat. A pingvinek ugyanis egy életre választanak maguknak párt! Dr. Charles és Dr. Elizabeth Smith tíz napot töltött a csodás lények társaságában, ami alatt rengeteget tanultak. Az általuk összeállított lista alapján mi is összeírtuk, hogy milyen bölcsességekre taníthatnak a pingvinek.


1. Figyelj oda másokra!

A pingvinek, akárcsak az emberek, csoportos lények. Szoros kapcsolatot alakítanak ki a csoport többi tagjával, ami védelmet jelent a ragadozók ellen, és nagyobb eséllyel találnak élelmet is, ha csoportban dolgoznak. Te is segíts másokon, figyelj oda a családodra, védd meg, és támogasd őket!

2. A közös játék csodákra képes!

A pingvinek imádnak együtt játszani. Összehívják az egész családot, a barátokat, hogy együtt lehessenek, és már ez is örömet okoz nekik. A Karácsony kifejezetten jó alkalom, hogy te is leülj egy kicsit otthon a szüleiddel, vagy gyerekeiddel, és egy jót társasozz velük! Ez közelebb fogja hozni a családtagokat, és a kisebb-nagyobb feszültségeket is elűzheti.

3. Kommunikálj hatékonyan!

A pingvinek szeretnek csivitelni egymással. Ez a kapcsolatuk lelke! Egy párkapcsolatban elengedhetetlen a jó kommunikáció! Hallgasd meg, hogy mit akar mondani a másik, mielőtt elmondod a saját véleményedet!

4. Légy felelősségteljes felnőtt!

Akármelyik pingvinfajról is van szó, a pelyhes kis tollgombócból komoly, felelősségteljes felnőtt madár válik! Persze még mindig tudnak játszani, és bolondozni, de az életük egy pontján túl szinte minden madár családot alapít! Mindkét szülő odafigyel a csemetéjére, és megosztják a feladatokat egymás között!


5. Építs csapatot!

Néha a pingvinek a nagyobb családdal együtt szeretnek utazgatni. Na nem messzire, de a következő jégtábla is megteszi, amíg együtt van a csapat. Olyan ez, mint egy csapatépítő tréning! Barátkozz a munkahelyeden, ismerd meg a párod haverjait! 

6. Mosolyogj gyakran!

Mókás kis madarak a frakkos jószágok igaz? Ez a vidám attitűd kihat az egész életükre! Soha nem adják fel, és rendszerint elérik a céljaikat! Fogadd az embereket egy nagy mosollyal, hiszen ez nemcsak jóleső érzés a másiknak, de te is jobban fogod érezni magad, ha a környezeted vidám!

7. Mutasd meg a gyerekeidnek, hogy szereted őket!

A pingvinek rendszeresen "puszilgatják" kicsinyeiket. A kicsi így mindig biztos lehet abban, hogy a szülei szeretik őt. Te is mutasd ki a szeretetedet, hogy érzelmileg magabiztos, kedves felnőttekké váljanak!


8. Kiáltsd ki szerelmed az égnek!

A pingvinek nem félősek azzal kapcsolatban, hogy kimutassák a szerelmüket. Hangos rikkantásokkal adják a többiek tudtára, hogy bizony szerelmesek! Mindennapos jelenség, hogy a pingvinek így vallanak szerelmet életük párjának. Te mikor mondtad utoljára a párodnak, hogy szereted? Itt a remek alkalom, hogy egy nagy csókot adj neki! Hidd el, a legváratlanabb pillanatokban kiosztott puszi egész napra elbűvöli majd!

9. Tarts ki mellette!

A monogám pingvinek, ahogy azt már írtuk egy életre választanak párt maguknak. Az egyetlen ok, ami arra ösztökélheti őket, hogy újat keressenek, az előző szerelme halála lehet. Találd meg a neked való férfit vagy nőt, és tarts ki mellette jóban, rosszban! Ne hagyd, hogy a kis hibák szétszakítsanak benneteket, inkább próbáld meg kijavítani azokat!

10. Állj meg egy pillanatra, és csodáld meg a világot!

A pingvinek is gyakran állnak meg, hogy a körülöttük lévő szépségeken merengjenek. A stresszes hétköznapokon csak állj meg egy pillanatra, hogy körbenézz, és a jó dolgok máris könnyebbé teszik a napodat!Pozitív Nap - Kulcsár Tímea Ágnes

Forrás: YourTango

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Előre szólunk, gombóc nő az ember torkában: 2017 legszebb esküvői képei

A Fearless Awards kiválasztotta a legjobb esküvői fotókat a 2017-es évből, mi pedig ezekből szemezgettünk. Ezek a képek bizonyítják, hogy milyen csodák rejlenek egy-egy jól elkapott pillanatban.

Lenyűgöző felvételeken Erdély legszebb részei madártávlatból

Három részes drónvideó sorozat tiszteleg Erdély, sokunk számára igen kedves természeti csodái előtt. Már az első rész is magával ragadó.

Tíz híres férfi, aki cicababák helyett vérbeli nőket választott

Ha úgy akarnák, sorban állnának az ajtajukban a modellek, sőt talán sorban is állnak, de nekik más az igazi. Matt Damontól Jon Bon Jovin át Sebastian Vettelig színészek, zenészek és sportolók bizonyítják, hogy a sztárvilágban is az igaz szerelem a hosszú kapcsolat titka.

Ezzel a titkos fegyverrel csábítja el a nő a férfit (és ez nem a szépsége)

Minden emberben megvan az a csábító erő, tulajdonság, adottság, amivel leveszi az ellenkező nemet a lábáról. Azonban pontosan nem lehet meghatározni, hogy ki mitől válik vonzóvá.

Ez a kisfilm megmutatja, mit jelent igazán szeretni (+videó)

Mit üzen Neked ez a videó? Írd meg nekünk, kíváncsiak vagyunk rá! :)


NAPI BOLDOGSÁG