Egy gyermek jövője minden áldozatot megér (+videó)

A történet egy kislányról és az őt egyedül nevelő édesapjáról szól. A pici egy általa írt fogalmazást mutat meg az apukának, amelyben az egekig magasztalja a férfit. A világ legjobb, legsármosabb, legviccesebb emberének nevezi - egy igazi Superman a szemében. Mindezek után azonban azt írja, hogy az apukája hazudik. 

Hazudik, hogy nem fáradt, hogy van munkája, hogy nem éhes, hogy mindenük megvan - miközben korántsem ilyen rózsás a helyzet. Az édesapa azonban úgy gondolja, ezek olyan gondok, amiket neki kell megoldania, és minden erejével arra törekszik, hogy a kislánya semmit se érzékeljen a nehézségekből.

Ennek ellenére a gyerek mindent tud, és tisztában van azzal is, hogy az édesapja miatta teszi azt, amit tesz - jobb életet akar neki biztosítani. Hiszen ez a dolga egy szülőnek, ezt kell tennie, mert egy gyerek jövője minden áldozatot megér. 


Pozitív Nap


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Szem nem marad szárazon! Ez a legszerethetőbb karácsonyi videó (szerintünk)

Tisztában vagyunk vele, hogy a filmekben ábrázolt valóság és a mi saját valóságunk között éles határ húzódik. Átléphetetlen határ - gondoljuk. Pedig van egy műfaj, mely hivatásszerűen keresztül- kasul közlekedik ezen a biztosnak gondolt határon: a reklám... Ebben a reklámban csakis a mi valóságunk örökérvényű igazsága jelenik meg: adni jobb, mint kapni.

Erre a 4 dologra kell választ adnod advent időszakában

Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát. Így tehát idén december 3-ára esett advent első vasárnapja, ekkor kezdődik meg hivatalosan az egyházi esztendő.

10 dolog, amit egy gyereknek tudnia és értenie kéne 12 éves koráig!

Minden szülő álma az, hogy gyereke egy jó, becsületes, és bátor felnőtté váljon, de ezekért a pozitív jellemvonások kialakulásáért bizony meg kell dolgozni.

dolog, amit az igaz barátok másképp csinálnak

Mi az, amit megtesznek egymásért egy jó barátságban? Öt pontban összefoglaljuk neked, amire - szerintünk - megéri odafigyelni.

Újra kell értékelnünk a nagyszülők szerepét, mert nagyon fontosak!

Boldogabbak azok gyerekek, akik több időt töltenek a nagyszüleikkel - és ez nem csak a puszta tapasztalat, kutatások is igazolják már. Így ahelyett, hogy egyre kevesebb teret kapnak unokáik életében, sok kedvezőtlen szociális hatást is ellensúlyozhatnak szerető jelenlétükkel.


NAPI BOLDOGSÁG