A hazai csokifüggők Mekkája Sopronban van (világbajnok csokoládéval)!

A győztes csoki aszalt kajszi-őrlemény, szerecsendió, minőségi magyar kajszipálinka, tejszín és vaj mellett olyan 39 százalékos tejcsokiból áll össze, amelyet a Cacao Barry francia gyár kifejezetten Harrernak készít párizsi csokilaborjában.



Fotók: Filep István

Az osztrák Karl Harrer és felesége hat éve nyitották meg egyedi csokoládé-látványműhelyüket Sopronban, ahol rendszeresen tartanak kóstoló show-kat is. A hazájában híres cukrászt a szerelem hozta Magyarországra, felesége soproni, ezért döntöttek úgy 20 évvel ezelőtt, hogy itt nyitnak cukrászdát az osztrák üzletük mellett. Meg kellett honosítaniuk itthon a saját csokoládé készítést, mivel Ausztriával ellentétben nálunk a legtöbb cukrászda nem készít maga ilyesmiket. 

A Sopron központjában lévő cukrászda után egy nagy dobással a város külterületén építették meg a 950 négyzetméteres új csokiműhelyt. Az osztrák építész tervei alapján készült üveg-beton épületet modern osztrák borászathoz hasonlították. Legnagyobb élmény az édességek mellett a csodás panoráma. Bár kezdetben voltak kétségeik, hogy az ipari parknak tervezett területre fognak-e érkezni vásárlók, később lakóházak kezdtek épülni a környéken. Így az üzlet egy modern lakónegyed közepén találta magát, ahol a fiatal családok máris alkottak egy rajongói tábort. A vásárlókör nagy része azonban osztrák, akiket a Harrer név és minőség vonz ide.

Az aranyérmes csokit és társait a naponta kétszer rendezett csokikóstolón is meg lehet ízlelni, illetve a készítésükbe is be lehet kukkantani, mert a látványműhelyt csak egy üvegfal választja el a kóstoló helyiségtől. A cukrászoknak kellett is egy kis idő, míg megszokták a kíváncsi szemeket. Az egyórás programban nem is a mennyiség (30-35 féle csokoládét lehet kipróbálni), hanem a rengeteg fajta íz az, amitől a vendégek "besokallnak".

Nézd meg a HVG videóját a díjnyertes csoki készítéséről:




Pozitív Nap

Forrás: hvg.hu

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Ezekre van szükséged, amikor nagyon kívánsz egy-egy ételt

Sokan ismerhetjük azt a kínzó érzést, amikor egy bizonyos ételt vagy ízt kívánunk kitartóan és a poklok poklát éljük meg, ha nem jutunk hozzá.

Desszertek, amiknek már a látványától is elolvadsz

A süti sütés művészet! És mi lehetne művészibb, mint ahogy az olvadt csokoládé kibugyog a késed mellett a süteményből, ahogy belevágsz... Hmmm...

Tudod mennyi kalóriát viszel be egy durvább nassolás során? Nem? Akkor íme, a megdöbbentő valóság!

Csoki, chips, gumicukor. Mindenki ismeri és mindenki talál az ilyen nyalánkságok között a fogára valót. De vajon mennyi is az annyi, amikor nassolunk?

Mindennapi dolgok úgy, ahogy még nem gondoltál rájuk (képriport)

Hétköznapi dolgok új közegbe helyezésével ér el művészi hatást Ali Abd Alrazzaq.

Tények és tévhitek a csokiról - minden, amit tudni akartál!

A csokoládéval kapcsolatban hallhatunk sok jót és rosszat, de vajon ezek közül mik a tények, és mik a tévhitek? Valóban káros az egészségre? Vagy épp ellenkezőleg?


NAPI BOLDOGSÁG