3x1 és jobban megy!

Sportolj hetente 3x1 órát! szlogennel a rendszeres testmozgás fontosságára igyekszik felhívni a figyelmet a Médiaunió idei kampánya.


"Azért választottuk ezt a témát, mert az olimpia, a paralimpia és a foci Európa-bajnokság évében kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy mindenki elkezdjen rendszeresen sportolni" – fogalmazta meg a fő célt Schmidt Mária, a Médiaunió Alapítvány kuratóriumi elnöke a kampány indítása alkalmából megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón.    

Hozzátette: mostantól Sportos csütörtök elnevezéssel rendszeresen tartanak sportolásra ösztönző rendezvényeket Budapest fogalmas csomópontjain. Szeretnék, ha ezek hatására a sportolás országos mozgalommá szélesedne, s olyanokat is be tudnának vonni a mozgásba, akik eddig nem voltak elég aktívak. Céljuk, hogy megmutassák a sport értékeit, ezáltal is bizonyítva, hogy a sport mindenkié.  
   

Mihók Ildikó, a Magyar Olimpiai Bizottság marketingigazgatója bejelentette, hogy a most már a szabadidősportért is felelős MOB szintén a kampány mellé állt. Ő elsősorban arra hívta fel a figyelmet, hogy a sportnak számos értéke, például integráló hatása van, s a mozgás egyben örömforrás is az emberek számára. 
   

Hangsúly a sportolás pozitív élményein


A kampány különlegessége, hogy fenyegetés helyett a sportolás nyújtotta pozitív élményeket hangsúlyozza, például, hogy növeli az önbecsülést, jobb közérzetet és egészségi állapotot biztosít. A tévében és az interneten feltűnő reklámok elsősorban az érzelmekre kívánnak hatni, hogy a kampányhoz csatlakozók büszkeséget és elégedettséget érezzenek a mozgás után. Ugyanakkor a kampány fő üzenete – a heti háromszor egy óra mozgás elegendő – nem támaszt teljesíthetetlen elvárásokat. 
   

A kampány az ország legnagyobb társadalmi célú kampánya 2012-ben. Elemei közt szerepel ingyenes vagy kedvezményes áru edzések megszervezése országszerte, sportszínpad felállítása Budapest egyik forgalmas helyén, fotó-, videó- és cikkíró pályázat. A kampány Facebook-oldala, illetve honlapja már csütörtöktől elérhető, május 21-től pedig a kampány első tévé-bejátszása is látható lesz.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

10 ok, ami miatt beleszeretsz a futásba

A futás a legegyszerűbb mozgásformák egyike. Régóta csábít már a gondolat, hogy elkezdj futni? Viszont, amikor futásra kerülne a sor, elszáll minden lelkesedésed? Akkor íme 10 ok, ami miatt garantáltan megszerethetted a futást.

Sí, hó, ló: egy télisport a száguldás szerelmeseinek

Hallottál már a síijöring nevű télisportról? Ez egy olyan szokatlan párosítás, mikor a síelőt kutyák, motor, vagy – mint a következő videóban – egy ló húzza, illetve vágtázik vele. Versenyeket is rendeznek belőle, ahol egy akadálypályán kell végigszáguldania a síelőnek.

Sétálj egy egészséges életért!

A sétálást azért érdemes kiemelni, mert amúgy is mindenki csinálja, nem feltétlenül sportolási célból. Ha kicsit tudatosabban, és szervezetebben kezdünk el sétálni, elindulhatunk egy egészségesebb élet felé. A következőkben összegyűjtöttünk néhány szempontot amelyek segítségével ezt megtehetjük.

Áramot termel, költséget csökkent és elhízás ellen is jó: íme, az új hibrid kerékpár (+videó)

Az öt órán át ható energiaital atyja, Manoj Bhargava bemutatta a cégük legújabb találmányát, a szabad elektromossággal működő hibrid kerékpárt.

10 dolog, amit a tánc ad nekünk

Jobb, mint az edzőterem, a pszichológus, és a háziorvos, és még akár ingyen is van? Ez a tánc!