A focisták fizetik a nézők belépőit

A büntetés egy üde módját választotta a Fradi csapatának vezetősége: a múlt heti Pápa elleni hazai vereség után a labdarúgókkal fizettetik ki a következő haza mérkőzésre kilátogatók belépőit, így mindenki ingyen tekintheti meg a találkozót szurkolói kártyájának felmutatásával.


Sokba került a Fradi labdarúgóinak a múlt heti Pápa elleni vereség az NB1 27. fordulójában. A Lombard FC Pápa történelme során először tudta legyőzni a rekordbajnok – azonban manapság csak a tabella közepén tanyázó – fővárosi alakulatot.

Az Üllői útra kilátogató nézők a szakértők szerint is ritkán látható gyenge teljesítményt láthattak a hazai csapattól, így a kiesés ellen menekülő pápai együttes Lovrencsics Gergő két találatával könnyedén szerezhette meg a fontos három pontot.

A szurkolók elkeseredése nagy visszhangot váltott ki, mérkőzés közben az Európa szerte híres „B-közép” tagjai is szó szerint hátat fordítottak pályának a ritkán látható gyenge produkció láttán.

A Pápa elleni teljesítményt még a Fradi-ultrák sem tudták végignézni

A Ferencváros vezetősége természetesen elnézést kért a szurkolóitól, azonban a mai nap magyar viszonylatban ritkán fellelhető esdekléssel éltek: a következő, s egyben az idény utolsó hazai, Siófok elleni mérkőzésre a labdarúgó csapat játékosainak kell kifizetni a kilátogató nézők belépőinek árát.

Ez a teljesítmény megengedhetetlen, méltatlan az FTC múltjához és legendáihoz. A csapat úgy tudná kiengesztelni a drukkereket, ha szombaton legyőzné az Újpestet. Mindenesetre az utolsó hazai mérkőzésünkre, a Siófok elleni találkozóra szurkolói kártyával ingyen jöhetnek be a nézők. A bevételkiesést pedig a focistáknak kell majd kifizetniük” –– mondta a Blikknek Orosz Pál (44), az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Az FTC-nél a 2010. szeptember 1-jén Győr ellen 3-0-ra megnyert mérkőzést tekinthették meg ingyen a szurkolók. Az akkori jegyárakat átlagolva 12,5 millió forint lett volna a jegybevétele a Fradinak a tízezer néző után. Ha két hét múlva is kilátogat ennyi ember az Albert stadionba, akkor valószínűleg ennél is többe kerül a Fradi-játékosoknak a pápai fiaskó.

A Ferencváros jelenleg a 10. helyen tanyázik a 16 csapatos NB1-ben, a következő mérkőzése a hétvégi Újpest elleni „Derbi”, mely kiemelt helyen szerepel mind a klub, mind a szurkolók szemében s szívében, így a játékosok már most elkezdhetik a népes Fradi-tábor kiengesztelését.

Hasonló kezdeményezés nem új keletű labdarúgás világában, Törökországban úgy döntött a szövetség, hogy a zárt kapusra ítélt mérkőzéseket a nők és a gyerekek ingyen tekinthetik meg. A 2011. szeptemberi Fenerbahce-Manisaspor török bajnokin 40-50 ezer nő és gyerek sikongatott a 90 perc folyamán, egészen elképesztő hangulatot teremtve.

Ilyen, ha csak nők vannak a mérkőzéseken


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

"A norvégok úgy érezték, hogy kint vannak, mi meg kijutottunk"

Bár valószínűleg már nincs ember az országban, aki ne tudná: A magyar futballválogatott kettős győzelemmel lépett át Norvégián, és jutott ki a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra. Ezért merüljünk el picit az ünneplésben, hétfő, munka, rohanás ide vagy oda!

Amikor senki sem akart focizni Cristiano Ronaldoval (+videó)

A rejtett kamerás felvétel egyszerűen páratlan, ekkora átverésben még nem volt részük a madridiaknak. Ugyanis álruhában, hajléktalannak öltöztetve focizott mit sem sejtő rajongóival Cristiano Ronaldo, már ha akadt, aki hajlandó volt leállni vele dekázgatni...

Budapest is a rendezők között lesz a 2020-as labdarúgó Eb-n

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

A világon elsőként: oroszlánokkal focizik a híres suttogó (+ videó)

Elegáns öltönyben ritkán focizunk. Oroszlánokkal pedig még ritkábban. Kevin Richardson a világon elsőként tette meg mindezt. Csodálatos videó született belőle.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)