Belépés

A focisták fizetik a nézők belépőit


A büntetés egy üde módját választotta a Fradi csapatának vezetősége: a múlt heti Pápa elleni hazai vereség után a labdarúgókkal fizettetik ki a következő haza mérkőzésre kilátogatók belépőit, így mindenki ingyen tekintheti meg a találkozót szurkolói kártyájának felmutatásával.


Sokba került a Fradi labdarúgóinak a múlt heti Pápa elleni vereség az NB1 27. fordulójában. A Lombard FC Pápa történelme során először tudta legyőzni a rekordbajnok – azonban manapság csak a tabella közepén tanyázó – fővárosi alakulatot.

Az Üllői útra kilátogató nézők a szakértők szerint is ritkán látható gyenge teljesítményt láthattak a hazai csapattól, így a kiesés ellen menekülő pápai együttes Lovrencsics Gergő két találatával könnyedén szerezhette meg a fontos három pontot.

A szurkolók elkeseredése nagy visszhangot váltott ki, mérkőzés közben az Európa szerte híres „B-közép” tagjai is szó szerint hátat fordítottak pályának a ritkán látható gyenge produkció láttán.

A Pápa elleni teljesítményt még a Fradi-ultrák sem tudták végignézni

A Ferencváros vezetősége természetesen elnézést kért a szurkolóitól, azonban a mai nap magyar viszonylatban ritkán fellelhető esdekléssel éltek: a következő, s egyben az idény utolsó hazai, Siófok elleni mérkőzésre a labdarúgó csapat játékosainak kell kifizetni a kilátogató nézők belépőinek árát.

Ez a teljesítmény megengedhetetlen, méltatlan az FTC múltjához és legendáihoz. A csapat úgy tudná kiengesztelni a drukkereket, ha szombaton legyőzné az Újpestet. Mindenesetre az utolsó hazai mérkőzésünkre, a Siófok elleni találkozóra szurkolói kártyával ingyen jöhetnek be a nézők. A bevételkiesést pedig a focistáknak kell majd kifizetniük” –– mondta a Blikknek Orosz Pál (44), az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Az FTC-nél a 2010. szeptember 1-jén Győr ellen 3-0-ra megnyert mérkőzést tekinthették meg ingyen a szurkolók. Az akkori jegyárakat átlagolva 12,5 millió forint lett volna a jegybevétele a Fradinak a tízezer néző után. Ha két hét múlva is kilátogat ennyi ember az Albert stadionba, akkor valószínűleg ennél is többe kerül a Fradi-játékosoknak a pápai fiaskó.

A Ferencváros jelenleg a 10. helyen tanyázik a 16 csapatos NB1-ben, a következő mérkőzése a hétvégi Újpest elleni „Derbi”, mely kiemelt helyen szerepel mind a klub, mind a szurkolók szemében s szívében, így a játékosok már most elkezdhetik a népes Fradi-tábor kiengesztelését.

Hasonló kezdeményezés nem új keletű labdarúgás világában, Törökországban úgy döntött a szövetség, hogy a zárt kapusra ítélt mérkőzéseket a nők és a gyerekek ingyen tekinthetik meg. A 2011. szeptemberi Fenerbahce-Manisaspor török bajnokin 40-50 ezer nő és gyerek sikongatott a 90 perc folyamán, egészen elképesztő hangulatot teremtve.

Ilyen, ha csak nők vannak a mérkőzéseken


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Visszavitték a tolvajok az ellopott kaposvári ...

A tolvajok ismét meglátogatták a stadiont, ezúttal azonban nem lopni mentek a Rákóczi öltözőjéhez.

Nemhogy butábbak, okosabbak a futballisták az ...

A régi sztereotípia - miszerint a focisták "egyszerűbbek" - most megbukni látszik, mivel egy új kutatás ...


Népszerű termékek
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Kalocsai dekor szappan
1189 Ft

Egyedi mintával készítünk más szappant is!

Megnézem a terméket
Piros Macaron Szappan
1189 Ft

Piros színű macaron szappanok díszdobozva csomagolva

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése