A focisták fizetik a nézők belépőit

A büntetés egy üde módját választotta a Fradi csapatának vezetősége: a múlt heti Pápa elleni hazai vereség után a labdarúgókkal fizettetik ki a következő haza mérkőzésre kilátogatók belépőit, így mindenki ingyen tekintheti meg a találkozót szurkolói kártyájának felmutatásával.


Sokba került a Fradi labdarúgóinak a múlt heti Pápa elleni vereség az NB1 27. fordulójában. A Lombard FC Pápa történelme során először tudta legyőzni a rekordbajnok – azonban manapság csak a tabella közepén tanyázó – fővárosi alakulatot.

Az Üllői útra kilátogató nézők a szakértők szerint is ritkán látható gyenge teljesítményt láthattak a hazai csapattól, így a kiesés ellen menekülő pápai együttes Lovrencsics Gergő két találatával könnyedén szerezhette meg a fontos három pontot.

A szurkolók elkeseredése nagy visszhangot váltott ki, mérkőzés közben az Európa szerte híres „B-közép” tagjai is szó szerint hátat fordítottak pályának a ritkán látható gyenge produkció láttán.

A Pápa elleni teljesítményt még a Fradi-ultrák sem tudták végignézni

A Ferencváros vezetősége természetesen elnézést kért a szurkolóitól, azonban a mai nap magyar viszonylatban ritkán fellelhető esdekléssel éltek: a következő, s egyben az idény utolsó hazai, Siófok elleni mérkőzésre a labdarúgó csapat játékosainak kell kifizetni a kilátogató nézők belépőinek árát.

Ez a teljesítmény megengedhetetlen, méltatlan az FTC múltjához és legendáihoz. A csapat úgy tudná kiengesztelni a drukkereket, ha szombaton legyőzné az Újpestet. Mindenesetre az utolsó hazai mérkőzésünkre, a Siófok elleni találkozóra szurkolói kártyával ingyen jöhetnek be a nézők. A bevételkiesést pedig a focistáknak kell majd kifizetniük” –– mondta a Blikknek Orosz Pál (44), az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

Az FTC-nél a 2010. szeptember 1-jén Győr ellen 3-0-ra megnyert mérkőzést tekinthették meg ingyen a szurkolók. Az akkori jegyárakat átlagolva 12,5 millió forint lett volna a jegybevétele a Fradinak a tízezer néző után. Ha két hét múlva is kilátogat ennyi ember az Albert stadionba, akkor valószínűleg ennél is többe kerül a Fradi-játékosoknak a pápai fiaskó.

A Ferencváros jelenleg a 10. helyen tanyázik a 16 csapatos NB1-ben, a következő mérkőzése a hétvégi Újpest elleni „Derbi”, mely kiemelt helyen szerepel mind a klub, mind a szurkolók szemében s szívében, így a játékosok már most elkezdhetik a népes Fradi-tábor kiengesztelését.

Hasonló kezdeményezés nem új keletű labdarúgás világában, Törökországban úgy döntött a szövetség, hogy a zárt kapusra ítélt mérkőzéseket a nők és a gyerekek ingyen tekinthetik meg. A 2011. szeptemberi Fenerbahce-Manisaspor török bajnokin 40-50 ezer nő és gyerek sikongatott a 90 perc folyamán, egészen elképesztő hangulatot teremtve.

Ilyen, ha csak nők vannak a mérkőzéseken


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Életre szóló élmény egy kisfiúnak: Messi nagyon emberi gesztusa az elzavart kis drukker felé

Ami a világ egyik legnagyobb focistájának egy pillanat, az egy kisfiúnak hatalmas, életre szóló élmény. Messi gesztusa nagyon emberi, érdemes megnézni! :)

Nekem ez mind. Igazán. Magyar.

Piros- fehér - zöld - avagy mit jelent nekem igazán magyarnak lenni. Nem, nem csak a foci... Szabó Manuéla, a smallsoulpieces blog szerzőjének őszinte, felkavaró, magával ragadó írása, ami szinte keringőre hívja az embert!

Szép volt fiúk! Megható pillanatok a stadionból és utána (+videó)

"Én azt gondolom, jó munkához türelem kell. Kemény munka. Kicsit talán pszichikailag is elfáradtunk, de élveztük minden percét, én legalábbis élveztem. Ezt nyilván majd az Eb után kell feldolgozni, de nagyon jó volt itt lenni!" (Király Gábor)

Ellepték a netet a szürke maci-nacis képek!

A magyar kapus és a portugál-magyar meccs tiszteletére szürke melegítőbe öltözött az internet!

Nem tud leállni az internet magyar népe: ömlenek a jobbnál jobb mémek a magyar-izlandi 1-1 után

Bár a mérkőzés szombaton volt azóta sem tud leállni az internet népe, egyre jobb mémek születnek. Mutatjuk a best of válogatást!


NAPI BOLDOGSÁG