Belépés

Elértük a célunkat – Utolsó pillanatig harcban vagyunk a továbbjutásért


A svédeket két vállra fektettük és Moldova ellen idegenben is begyűjtöttük a három pontot.  "Szeretnénk a maximális pontszámot begyűjteni a finnek elleni mérkőzésen."
Magyar öröm az első gól után. (Fotó: nso.hu)
A szövetségi kapitány az elmondta, hogy legszebb álmaink váltak valóra, hiszen sikerült a svédeket két vállra fektetnünk, és idegenben, Moldova ellen is begyűjtöttük a három pontot. "Szeretnénk a maximális pontszámot begyűjteni a finnek elleni mérkőzésen." Arra a kérdésre, hogy mivel küldte ki a magyar csapatot Moldova ellen, örömfutballt vagy célfutballt játszani, a kapitány azt válaszolta, hogy örömfutballnak azért nem nevezné, nagyon nehéz időszakokat is túl kellett élni a csapatnak, mely ugyanakkor nagyon okosan, taktikusan játszott. "Egyre érettebb futballt képes ez a ma már egyre inkább rutinosabbá váló csapat. Bizakodóak lehetünk a jövőt illetően, hogy félévről-félévre sikerül ennek a csapatnak előrelépni. "
"Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatig szeretnénk harcban lenni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt - mondta Egervári a szövetség honlapjának nyilatkozva. - A selejtezők során a világranglista első helyezettjétől, Hollandiától kaptunk ki kétszer, valamint Stockholmban szenvedtünk vereséget, a többi meccset mind megnyertük. Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a sorozat zárása után is, és bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak."
Magyar szurkolók a kisinyovi stadionban. (Fotó: nso.hu)
A pótselejtezőt érő második pozíció megszerzéséhez az kellene, hogy a svédek legfeljebb két döntetlent érjenek el októberben a finnek elleni idegenbeli, és a hollandok elleni hazai meccsükön, míg Egervári csapata legyőzze Finnország legjobbjait a Puskás Ferenc Stadionban. Ez utóbbi találkozón a magyarok számára a döntetlen is elég, ha a svédek mindkét meccsüket elveszítik. Ellenben ha október 7-én három ponttal távoznak Helsinkiből, akkor a négy nappal későbbi találkozóknak már semmi tétjük nem lesz. "Amennyire meg tudom ítélni, Moldova eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a selejtezősorozatban, ami tovább emeli győzelmünk értékét - mondta a keddi mérkőzéssel kapcsolatban Egervári. - Bölcsen játszottunk, mindig volt valaki, aki okos döntést tudott hozni, és bár kihagytunk helyzeteket, elégedettek lehetünk az eredménnyel. Remekül védekeztünk, a moldovaiaknak nem volt kidolgozott helyzetük, inkább csak lecsorgó labdák okoztak melegebb pillanatokat a kapunk előtt." Az eltiltása után visszatért Juhász Roland úgy véli, az első félidőben okosan, a labdát sokat járatva futballozott a magyar csapat, míg a második játékrész elején akadtak kisebb problémák, de ezt a rövid időszakot átvészelte az együttes, így végül fontos győzelmet aratott. "Ez a válogatott nagyon jó egységet alkot a pályán és azon kívül is, ezt ezen a találkozón is lehetett látni. Élmény ilyen csapatban futballozni, alig várom a következő meccsünket" - adta meg a választ a gárda sikereire az Anderlecht védője.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Történelmi csúcson a magyar foci

Egervári csapata a 27. a legfrissebb világranglistán, a magyar válogatott még sosem állt ilyen előkelő ...

Gera és Dzsudzsák is ott van a finnek elleni ...

Egervári Sándor kihirdette keretét a finnek elleni október 11-i Európa-bajnoki selejtezőre. A névsorban ...


Népszerű termékek
Húsvéti tojásszappan
490 Ft

Idén ajándékozz szappantojást a locsolkodóknak!

Megnézem a terméket
Macaron szappan
1189 Ft

A 3 db. macaron szappant a szivárvány minden színében kérheted

Megnézem a terméket
Pink mini muffin szappan
866 Ft/3db

Elbűvölő mini muffin, pink kosárkával, csillámmal és ...

Megnézem a terméket
Összes termék megtekintése