Gera és Dzsudzsák is ott van a finnek elleni keretben

Egervári Sándor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a finnek elleni október 11-i Európa-bajnoki selejtezőre. A névsorban ott van a sérülés után lábadozó Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is, a zaragozai Pintér Ádám viszont kimaradt.

A magyar válogatott október 11-én, a Puskás Ferenc Stadionban zárja Európa-bajnoki selejtező sorozatát, amelyen – a finn–svéd mérkőzés eredményének számunkra szerencsés alakulása esetén – akár a pótselejtezős hely megszerzése is tét lehet. Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette a találkozóra készülő keretét, amelynek ismét tagja Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is. „Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs sérülésük után jelenleg felépülőben vannak, és bár az utóbbi hetekben nem játszottak mérkőzést, már elkezdték az edzéseket – indokolta a két futballista meghívását Egervári Sándor a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának. – Mindketten fontos láncszemei a csapatnak, nagy egyéniségei a magyar válogatottnak, ezért az említett körülmények mellett is a meghívásuk mellett döntöttem. Ha kilencven percet nem is bírnak végig, a kispadról beszállva adott esetben nagy segítségére lehetnek a csapatnak.”
Dzsudzsák mellett Gera is készülhet a finnek ellen (fotó: nemzetisport)
A keretben egyébként nincs nagy változás: a zaragozai Pintér Ádám mellett a győri Koltai Tamást is sérülés miatt nem vehette figyelembe Egervári, és kimaradt a mainzi Stieber Zoltán is, míg Laczkó Zsolt sárga lapok miatt hiányzik. „Laczkó Zsolt sárga lapjai miatt maradt ki, ezt leszámítva a keret lényegében nem változott az előző találkozókhoz képest. Bár segítőimmel folyamatosan figyeljük az itthon és külföldön játszó jelölteket, úgy döntöttünk, azokra támaszkodunk, akikkel végigjátszottuk a sorozatot, hiszen ők már beváltak, beilleszkedtek a közösségbe, és otthonosak a csapat taktikájában is” – írta blogjában a kapitány az mlsz.hu-n. Egervári Sándor hozzátette: a keret tagjai október 3-án találkoznak Telkiben, és nagy előnyt jelent, hogy ezúttal csak egy mérkőzésre kell készülni, nem kettőre. „Örömmel tölt el mindenkit, hogy a jegyek gyorsan fogynak, így minden bizonnyal ismét telt ház előtt, remek hangulatban játszhat majd a csapat, s reméljük, a svéd–finn meccs eredménye is úgy alakul, hogy számunkra komoly tétje lesz a találkozónak” – bizakodott a szakember.Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Nem tud leállni az internet magyar népe: ömlenek a jobbnál jobb mémek a magyar-izlandi 1-1 után

Bár a mérkőzés szombaton volt azóta sem tud leállni az internet népe, egyre jobb mémek születnek. Mutatjuk a best of válogatást!

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Budapest is a rendezők között lesz a 2020-as labdarúgó Eb-n

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

Hibátlan teljesítmény: csoportelső férfi vízilabda válogatottunk!

A magyar férfiválogatott szombaton nyolc góllal legyőzte a német nemzeti csapatot a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfitornáján.

Szurkoljunk a mieinknek: kezdődik a budapesti vízilabda Európa-bajnokság!

A vízilabda-Európa-bajnokságok történetében hétfőtől Budapesten a 31. férfi és a 15. női kontinensviadal következik. A magyar főváros 1926, 1958 és 2001 után negyedszer házigazda.


NAPI BOLDOGSÁG