Már 69 fős a magyar olimpiai csapat

Az eddigiek alapján 40 sportolónk szerzett kvótát, az "A" szintet teljesítő magyar sportolók száma 16, a  "B" szintet elért sportolók száma pedig 13.
                                        
Jelenleg 69 sportoló rendelkezik kvalifikációval valamint a részvételi jogosultságot biztosító ”A” és ”B” szinttel a 2012. Londoni Olimpiával kapcsolatban. A kvalifikációs szabályok szerint atlétikában egy versenyszámban maximum három "A" szintes sportoló nevezhető, illetve ha nincs "A" szintes, akkor egy "B" szintes sportoló. Úszásban a kvalifikációs szabályok szerint egy versenyszámban maximum kettő "A" szintes sportoló nevezhető, illetve ha nincs "A" szintes, akkor egy "B" szintes sportoló. Atlétikában és úszásban a kvalifikációs idő befejeztével tesznek javaslatot  a szövetségek, hogy kiket javasolnak az olimpiai indulásra.

Kép forrása: mob.hu
Az eddigiek alapján 40 sportolónk szerzett kvótát, az "A" szintet teljesítő magyar sportolók száma 16, a  "B" szintet elért sportolók száma pedig 13. Az öttusa Európa-bajnokságon a legjobb nyolc között végzett Tóth Adrienn és Kovács Sarolta, így mindketten megszerezték az olimpiai kvótát. Amennyiben a harmadik kvóta esélyes Gyenesei Leila is megszerzi az olimpiai kvótát, akkor a szövetségi kapitány dönti el, hogy a három kvótás közül melyik kettő indulhat az olimpián.

Kvótát szerzők:
- Asztalitenisz: Póta Georgina, Tóth Krisztina
- Birkózás: Módos Péter, Deák Bárdos Mihály
- Evezés: Juhász Adrián, Simon Béla
- Kajak-kenu: 7 kajakos, 1 kenus és 6 női kvóta
- Öttusa: Kasza Róbert, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn, Marosi Ádám
- Sportlövészet: Sidi Péter, Csonka Zsófia, Bognár Richárd 
-  Vízilabda:  Férfi válogatott

”A” szintesek:
- Atlétika: Pars Krisztián , Kiss Dániel,Kővágó Zoltán
- Úszás:  Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Gyurta Dániel , Hosszú Katinka , Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Kis Gergő, Mutina Ágnes, Risztov Éva, Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, Takács Krisztián 

”B” szintesek:
- Atlétika: Deák Nagy Marcell, Farkas Györgyi, Kazi Tamás, Kovács Tamás, Kürthy Lajos , Madarász Viktória, Márton                Anita, Minczér Albert, Orbán Éva 
- Úszás: Kozma Dominik, Povázsai Eszter, Sztankovics Anna, Zámbó Balázs


Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Te mit szólnál, ha egyszer ezt élnéd át egy metrózás során? (+videók)

Magyarul "villámcsődület" annak a rohamosan terjedő, új önkifejezési módnak a neve, mely mára nem csak demonstráló fiatalok, hanem művészek egyre népszerűbb eszköze.

Egy magyar tollasozó olimpiai indulásáért megmozdult a világ!

Már a németek is a sportszerű magyar tollasozóért kampányolnak...

Mostantól egy helyben ülve is olimpikonná válhatsz!

2016 nyarán az Olimpiával párhuzamosan megrendezik a gamerek versengését is!

Őfelsége szarvasai London szívében (képriport)

Londonban van egy csodálatos park, ahová nem érnek el a nagyváros zajai. A neve Richmond Park. Hihetetlen, hogy ilyen közel van a metropolis örökké dobogó szívéhez, mert annyira más világ. A parkban több, mint hatszáz szarvas éli békés életét.

A telefonunk rabjai vagyunk - elképesztő fotókon!

Egy világot mutat be, ahol az embereknek már a természetes testhelyzete is a lehajtott fej - ez az a póz ugyanis, ami a legjobban alkalmazkodik az okostelefonhoz. Bár néhol túlzó, a jelenség veszélyeire remekül felhívja a figyelmet. Bárcsak minél több emberhez eljutna!