Nagyon elvertük a világbajnok Olaszországot!

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar vízilabda-válogatott 12-8-ra legyőzte az olasz csapatot az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.


A magyar férfi vízilabda-válogatott az eindhoveni Európa-bajnokságon a legnehezebb csoportellenféllel, a világbajnok olaszokkal játszotta első meccsét, a csoport többi tagja (Görögország, Hollandia, Törökország, és a közülük legerősebb Macedónia) ugyanis mind verhető. A rangadó döntő volt a későbbi sorrend szempontjából is, a csoportelső rögtön a legjobb négy közé, az elődöntőbe jut. Néhány napja, a Volvo-kupán Kemény Dénes csapata 11-8-ra legyőzte az olaszokat.

Az olaszoké volt az első ráúszás, vezető góljukat szépen megjáratott labdából Varga Dániel egyenlítette ki. Az újabb olasz gólt a káprázatosan játszó Kásás egyenlítette ki, aki átlőtte a fegyelmezetten védekező, és fizikálisan nagyon erős olaszokat. Kemény, küzdelmes meccs volt a csoport rangadója, nem a szép játék dominált, Figlioli góljával 3-2-re nyerték az olaszok az első negyedet.
Magyar válogatott az eindhoveni medencében. MTI fotó: Kovács Anikó

A második ráúszás is az olaszoké lett, de utána beindult a magyar csapat, 5-0-ra nyerte a negyedet, és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Hosnyánszkyé volt az első emberelőnyös gólunk, 4-3-nál Kis Gergő góljával vezettünk először. Szécsinek három emberhátrányos védése volt, a 2. negyed végére elmentünk 7-3-ra. Az olaszok harmadszor is elhozták a labdát, de Steinmetz Ádám csodás centergóljával, Kiss Gergő, Varga Dénes, Szivós lövéseivel már 10-4 volt ide. Felváltva jöttek a gólok, a harmadik negyed végére 11-6 lett az eredmény.

Kovács AnikóAz utolsó játékrészt 2-1-re nyerték az olaszok (Hárai dobta a magyar gólt), de a meccs simán, 12-8-cal a magyar csapaté lett. A második negyedtől egyértelmű volt a magyarok fölénye, az olaszok szinte feladták, Szécsi fantasztikusan védett, a csapatba visszatérő Kásás remekül játszott. A magyar csapat a győzelemmel - a papírforma szerint - közel került a csoport első helyéhez, és az elődöntőhöz. A nagyszerűen bemutatkozó magyar válogatott legközelebb kedden száll vízbe: 19 órától a házigazda holland csapat az ellenfél

Eredmény


A csoport:    
Magyarország-Olaszország 12-8 (2-3, 5-0, 4-3, 1-2)
A magyar góldobók: Steinmetz Á., Kiss G., Szivós, Hárai 2-2, Varga Dániel, Kásás, Hosnyánszky, Varga Dénes 1-1

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Nem tud leállni az internet magyar népe: ömlenek a jobbnál jobb mémek a magyar-izlandi 1-1 után

Bár a mérkőzés szombaton volt azóta sem tud leállni az internet népe, egyre jobb mémek születnek. Mutatjuk a best of válogatást!

8 dolog, amit akkor tapasztalsz meg, ha egyre többet olvasol

"Az az ember, aki nem olvas könyvet, semmiben sem különbözik attól az embertől, aki nem tud olvasni." ~ Mark Twain ~

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.


NAPI BOLDOGSÁG