Nagyon elvertük a világbajnok Olaszországot!

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar vízilabda-válogatott 12-8-ra legyőzte az olasz csapatot az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában.


A magyar férfi vízilabda-válogatott az eindhoveni Európa-bajnokságon a legnehezebb csoportellenféllel, a világbajnok olaszokkal játszotta első meccsét, a csoport többi tagja (Görögország, Hollandia, Törökország, és a közülük legerősebb Macedónia) ugyanis mind verhető. A rangadó döntő volt a későbbi sorrend szempontjából is, a csoportelső rögtön a legjobb négy közé, az elődöntőbe jut. Néhány napja, a Volvo-kupán Kemény Dénes csapata 11-8-ra legyőzte az olaszokat.

Az olaszoké volt az első ráúszás, vezető góljukat szépen megjáratott labdából Varga Dániel egyenlítette ki. Az újabb olasz gólt a káprázatosan játszó Kásás egyenlítette ki, aki átlőtte a fegyelmezetten védekező, és fizikálisan nagyon erős olaszokat. Kemény, küzdelmes meccs volt a csoport rangadója, nem a szép játék dominált, Figlioli góljával 3-2-re nyerték az olaszok az első negyedet.
Magyar válogatott az eindhoveni medencében. MTI fotó: Kovács Anikó

A második ráúszás is az olaszoké lett, de utána beindult a magyar csapat, 5-0-ra nyerte a negyedet, és ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Hosnyánszkyé volt az első emberelőnyös gólunk, 4-3-nál Kis Gergő góljával vezettünk először. Szécsinek három emberhátrányos védése volt, a 2. negyed végére elmentünk 7-3-ra. Az olaszok harmadszor is elhozták a labdát, de Steinmetz Ádám csodás centergóljával, Kiss Gergő, Varga Dénes, Szivós lövéseivel már 10-4 volt ide. Felváltva jöttek a gólok, a harmadik negyed végére 11-6 lett az eredmény.

Kovács AnikóAz utolsó játékrészt 2-1-re nyerték az olaszok (Hárai dobta a magyar gólt), de a meccs simán, 12-8-cal a magyar csapaté lett. A második negyedtől egyértelmű volt a magyarok fölénye, az olaszok szinte feladták, Szécsi fantasztikusan védett, a csapatba visszatérő Kásás remekül játszott. A magyar csapat a győzelemmel - a papírforma szerint - közel került a csoport első helyéhez, és az elődöntőhöz. A nagyszerűen bemutatkozó magyar válogatott legközelebb kedden száll vízbe: 19 órától a házigazda holland csapat az ellenfél

Eredmény


A csoport:    
Magyarország-Olaszország 12-8 (2-3, 5-0, 4-3, 1-2)
A magyar góldobók: Steinmetz Á., Kiss G., Szivós, Hárai 2-2, Varga Dániel, Kásás, Hosnyánszky, Varga Dénes 1-1

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Nem tud leállni az internet magyar népe: ömlenek a jobbnál jobb mémek a magyar-izlandi 1-1 után

Bár a mérkőzés szombaton volt azóta sem tud leállni az internet népe, egyre jobb mémek születnek. Mutatjuk a best of válogatást!

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!


NAPI BOLDOGSÁG