Négygólos győzelem Izland ellen - Szépen fogynak a jegyek a svédek elleni meccsre

A svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szerda este 4-0-ás győzelmet aratott Izland felett a Puskás Ferenc Stadionban rendezett barátságos mérkőzésen. A magyar válogatott ötödik Izland elleni hazai fellépésén is veretlen maradt: a mostani sikerrel négy győzelem és egy döntetlen a mérlege a szigetországiak ellen Budapesten. Közben Néhány nap alatt 8700 belépő fogyott a svédek elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre.
Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott játékosa gólt lő a Magyarország-Izland barátságos labdarúgó-mérkőzésen, a Puskás Ferenc Stadionban. (MTI Fotó: Földi Imre)
A magyar szövetség a találkozó előtt búcsúztatta el a tavaly visszavonult 58-szoros válogatott Lipcsei Pétert. Az első tíz percben mindkét kapu előtt alakultak ki veszélyes helyzetek, a magyarok először Hajnal szabadrúgásánál, majd Rudolf pörgetésénél találhattak volna az izlandi hálóba. Utóbbi esetben Magnússon kapusnak szerencséje is volt, vetődés közben kapott bele a magyar csatár kissé alacsonyra sikeredett emelésébe. Ezután a 30. percig inkább a mezőnyben folyt a küzdelem, a színvonal is csökkent, kapkodóvá vált a játék, majd Koman a 32. percben egy 20 méteres átlövéssel megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A szünet előtti utolsó percben a leshatárról induló Rudolf kapott remek kiugratást, s a kimozduló kapust kicselezve az üres kapuba gurított megduplázva a magyar előnyt. A második játékrész óriási hazai helyzettel indult, majd Hajnal indította jó ütemben az elmélázó izlandi védők közül kilépő Dzsudzsákot, aki magabiztosan lőtt a kapus mellett a hálóba. A folytatásban is több lehetőséget alakítottak ki a magyarok, Bogdánnak mindössze egyszer kellett komoly védést bemutatnia, a hajrában ráadásul Elek is betalált. Az eredmény összességében tükrözte az erőviszonyokat, Egervári Sándor tanítványai megérdemelten nyerték meg a találkozót.  "Örülünk az eredménynek, időnként jól is játszottunk, különös tekintettel arra, hogy sok játékos a felkészülés közepén jár. Az, hogy a mai mérkőzésen mutatott teljesítmény pontosan mennyit ér, majd az Eb-selejtezőkön kiderül", mondta el Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Néhány nap alatt 8700 belépő fogyott a svédek elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre. Az árusítás egy hete kezdődött meg, ezen időszak alatt kelt el csaknem kilencezer jegy a hazai sportági szövetség (MLSZ) honlapja szerint. A belépők öt árkategóriában - elhelyezkedéstől függően 6, 8, 12, 16 és 20 ezer forintért - érhetők el az IBUSZ irodáiban, illetve interneten. A visszaélések elkerülése érdekében egy személy legfeljebb négyet vásárolhat.  A Puskás-stadion "F" bal szektora családi szektor, oda lehetőség nyílik korlátozott számban családi jegyek megvásárlására: az apa 9 ezer forintért, az anya ingyenes jeggyel, míg a 14. életévüket be nem töltött gyerekek egyenként 3 ezer forintért juthatnak be a stadionba. Ezt a konstrukciót maximum három gyerekkel vehetik igénybe a családok.  A VII. jobb szektor lesz a business szektor. 

A mérkőzésre a Puskás Ferenc Stadionban kerül sor szeptember 2-án, 19:45-től.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Budapest is a rendezők között lesz a 2020-as labdarúgó Eb-n

A Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek adhat otthont a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon.

Világtérkép első bliccre - akár már két vonalból! (képriport)

A szubjektív térképek hőskorszakát éljük és most egy nagyon szerethető műfajra bukkantunk! :)

Az egyik legszebb természeti jelenségünk: szállnak a darvak hazánk felett! (képriport)

Jó lenne, ha minden magyar ember legalább egyszer tanúja lehetne ennek a világraszóló látványosságnak, amiért nem kell a Föld valamely távoli szegletébe utaznunk!

Íme a tó, ami minden évben eltűnik, majd újraszületik!

Festői látványt nyújt az évente eltűnő, majd felbukkanó tó Ausztriában.

Mióta nem hiszed magadról, hogy valóban szép vagy? Egy felrázó kisfilm, amit minden hölgynek látni kéne (+videó)

A nők maximum 4%-a vallja magát szépnek. Vagyis 10 nőből minimum 9 nincs tisztában azzal, milyen sugárzó valójában. Most azonban méltó helyére emeljük a valódi szépséget!