Olimpiai bajnokaink nevét vette fel 13 metrómegálló Londonban

Az olimpiára új arculatot kap a londoni metróhálózat: az idei nyári játékok városának 361 földalatti állomása az újratervezés után ötkarikás bajnokok, illetve további világhírű sportolók nevét viseli. Az Olimpiai Legendák Térképén szereplő megállók közül 13 magyar sportolóról kapta a nevét. 


Állomást kapott Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Bozsik József, Czibor Zoltán, Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Takács Károly, Balczó András, Gerevich Aladár, Kárpáti Rudolf és Papp László Londonban.


A két tervező, Alex Trickett és David Brooks elégedett: “Nagy viták voltak, néhány helyen az utolsó pillanatban változtattunk, de elégedettek vagyunk a végeredménnyel: több tucat nemzet képviselteti magát, a 2012-es játékok minden sportága jelen van, és minden idők legnagyobb olimpikonjai közül kettő, Muhammad Ali, illetve Phelps fogadja az utazókat az Olimpiai Parknál, Stratfordban”.

Ötkarikás keresztszülők


A 14-szeres olimpiai aranyérmes Phelps nevét viseli a fő ötkarikás megálló, a Stratford. Közvetlenül mellette található a Cassius Clay állomás (Stratford International).

Az új térképen azonban nemcsak többszörös ötkarikás bajnokok kaptak helyet, hanem olyan legendás sportolók is, akik nem nyertek olimpiát. A teniszező Rafael Nadal, a tornász Nadia Comaneci, az ötszörös Tour de France-győztes Miguel Indurain vagy az 1992-es amerikai kosaras Dream Teamet erősített Michael Jordan és Larry Bird is a keresztszülők között található. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Művészek újítottak fel egy gyermekkórházat: az eredmény elképesztő lett! (képekkel)

A brit Visual Arts nevű szervezet egészen gyönyörűvé varázsolt egy lehangoló gyermekkórházat. Le a kalappal!

Egy játszóház, amely kizárólag felnőtteket vár (+videó)

A brit Pearlfisher dizájn stúdió labdával halmozott tele egy szobát, hogy kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a stresszes felnőtteknek.

Teljesen magától zongorázik így ez a 8 éves kisfiú (+videó)

Jay Lewington tavaly nyáron fogta magát, leült egy zongorához Londonban, majd eljátszott egy Chopin darabot. De még hogy!

Nyílik az Audrey Hepburn kiállítás!

A stílusikon életét és karrierjét bemutató fotókiállítás nyílik a londoni National Portrait Galleryben.