Olimpiai bajnokaink nevét vette fel 13 metrómegálló Londonban

Az olimpiára új arculatot kap a londoni metróhálózat: az idei nyári játékok városának 361 földalatti állomása az újratervezés után ötkarikás bajnokok, illetve további világhírű sportolók nevét viseli. Az Olimpiai Legendák Térképén szereplő megállók közül 13 magyar sportolóról kapta a nevét. 


Állomást kapott Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Gyarmati Dezső, Kárpáti György, Bozsik József, Czibor Zoltán, Puskás Ferenc, Kocsis Sándor, Takács Károly, Balczó András, Gerevich Aladár, Kárpáti Rudolf és Papp László Londonban.


A két tervező, Alex Trickett és David Brooks elégedett: “Nagy viták voltak, néhány helyen az utolsó pillanatban változtattunk, de elégedettek vagyunk a végeredménnyel: több tucat nemzet képviselteti magát, a 2012-es játékok minden sportága jelen van, és minden idők legnagyobb olimpikonjai közül kettő, Muhammad Ali, illetve Phelps fogadja az utazókat az Olimpiai Parknál, Stratfordban”.

Ötkarikás keresztszülők


A 14-szeres olimpiai aranyérmes Phelps nevét viseli a fő ötkarikás megálló, a Stratford. Közvetlenül mellette található a Cassius Clay állomás (Stratford International).

Az új térképen azonban nemcsak többszörös ötkarikás bajnokok kaptak helyet, hanem olyan legendás sportolók is, akik nem nyertek olimpiát. A teniszező Rafael Nadal, a tornász Nadia Comaneci, az ötszörös Tour de France-győztes Miguel Indurain vagy az 1992-es amerikai kosaras Dream Teamet erősített Michael Jordan és Larry Bird is a keresztszülők között található. 

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

Kapcsolódó írásaink

Kapcsolódó írásaink

Már meg is van a legtündéribb szurkoló a vizes vb-n

Egykori olimpiai bajnokunk kisbabája elvitte a show-t hétfő este a Hajós Alfréd Uszodában.

Ilyen az igazi sportszellem - félájult testvérét cipelte a sportoló a vb-címért!

A testvérek között lévő kötelék az egyik legerősebb és legcsodálatosabb dolog a világon. Testvérünkért képesek vagyunk lemondani saját céljainkról is, akárcsak a Brownlee fivérek.

Magyar ünnep a Paralimpián: 24 óra alatt két hatalmas siker egy úszónőtől!

A magyar paralimpiai delegáció közel nyolvan elhivatott sportolóból áll, akik büszkén utaztak ki az idei riói játékokra, hogy képviseljék hazánkat.

Elkezdődött a 2016-os Paralimpia is! (+videó)

Az olimpiai játékok úgymond kistestvére a paralimpia, mely idén 15. alkalommal kerül megrendezésre és ahol a sportolók szintén hihetetlen emberi teljesítményekről tesznek tanúbizonyságot!

Egy olasz faluban elevenedik meg gyermekkorunk álma: vegyél részt a bújócska-világbajnokságon!

Ki ne bújócskázott volna rengeteget gyermekkorában? Esős napokon a lakásba, házba beszorulva, ragyogó napsütésben a kertben viháncolva játszottuk a klasszikus, örök kedvenc mókát.


NAPI BOLDOGSÁG